Dataetik i Vækstfonden

Hænder på laptop

I Vækstfonden anvender vi data fra offentlige og private kilder som input til vores machine learning-modeller. Vi anvender primært machine learning som beslutningsstøtte, dvs. som et input til vores vurdering af virksomhedernes potentiale samt til at optimere vores processer, så vi kan hjælpe virksomhederne bedst muligt.

Når virksomheder (eller banker/investorer på vegne af virksomheder) henvender sig om finansiering beder vi om grundlæggende informationer om virksomheden via vores ansøgningsportal. Vi bruger oplysningerne til at få en bedre forståelse af virksomhedens forretningsmodel samt det pågældende projekt, så vi har de nødvendige informationer til at kunne have en konstruktiv indledende dialog om at finde en god finansieringsløsning. Læs mere om, hvordan vi behandler personoplysninger her.

Derudover anvender vi data mere generelt (fra offentlige samt private kilder) som input til vores machine learning (ML) modeller. I VF anvender vi primært ML-modeller som beslutningsstøtte, dvs. som et input til vores vurdering af virksomhedernes potentiale samt til at optimere vores processer, så vi kan hjælpe virksomhederne bedst muligt.

Vækstfonden har defineret en række principper for anvendelse af data.

Se mere

Vindmøller på en mark

Ansvarlig investor og långiver

Cykel

Samfundsansvar i Vækstfonden

Her kan du læse om vores politik for samfundsansvar og bæredygtighed. Politikken følger internationalt aftalte principper i henhold til ansvarlighedsadfærd.

Eva medarbejderseminar 2017.jpg

Ansvarlig arbejdsplads