Vækstfondens podcasts

Vækstfondens podcast-serie 'Sæt i gang - Vækstfondens guide til iværksætteri' er skabt for at inspirere og dele ud af gode råd og viden til iværksættere, virksomheder og andre aktører i økosystemet. Serien tager fat i emner og problemstillinger, der knytter sig til at starte virksomhed, og vi får både iværksætterens egne erfaringer og eksperternes synsvinkel. Hør dem fra ende til anden eller vælg den podcast, der er relevant for netop dig.

Sæt i gang - Vækstfondens guide til iværksætteri

Martin Thorborg
Podcast

Explainer: Sådan lærer du af dine fejl og successer

Hvis Martin Thorborg kunne rejse tilbage i tiden og give et godt råd til sig selv som spæd iværksætter i start-90'erne, hvad ville det så være? Det løfter serieiværksætteren bag selskaber som Jubii, Dinero og Amino.dk afsløret for i dette afsnit. For Martin Thorborg har prøvet det hele - både at køre gennem startup-branchen med 200 km/t, og at gå ned med et kæmpe brag. Og midt i det hele har han lært at blive en bedre leder for sine medarbejdere og ikke mindst sig selv.

Anders Mogensen
Podcast

Case: Sådan lærer du af dine fejl og successer

Anders Mogensen har haft stor succes med virksomheder som Landfolk og Gaest.com. Sidstnævnte blev i 2019 opkøbt af Airbnb. Men selvom sådan et opkøb gennem en stor amerikansk gigant måske lyder som drømmen for de fleste iværksættere, så kom tilbuddet også med et ultimatum, der var svært for Anders Mogensen at sige ja til. I afsnittet kan du høre, hvad dette ultimatum var, og hvordan en hvis præsident Trump var med til at spænde ben for det. Anders fortæller også, hvordan han gennem sine fejl og succeser som iværksætter har lært sig selv vigtigheden af at kunne sige ja til en ting og nej til andre.

Anne Stampe
Podcast

Explainer: Sådan værdiansætter du din virksomhed

Hvor let er det egentlig at sætte pris på en virksomhed? På sin egen virksomhed? Og hvad skal du huske, når du skal forhandle med investorer om en værdiansættelse af din virksomhed? Det giver Anne Stampe, investor og medstifter af Nordic Female Founders, gode råd til i dette afsnit. Annes allerbedste råd til iværksættere, der vil søge værdiansættelse af deres virksomhed, er at have styr på deres data. Hør hvorfor i dette afsnit.

Michael Gram, MapsPeople
Podcast

Case: Sådan værdiansætter du din virksomhed

MapsPeople beskæftiger sig med navigation udendørs og indendørs. Egentlig har MapsPeople mange år på bagen. Så mange år, at virksomheden i starten beskæftigede sig med trykte, analoge kort til i dag lave både udendørs og indendørs navigering som en digital løsning. I 2005 blev MapsPeople værdiansat for første gang. Derfor måtte MapsPeople gøre op: Hvad er vi egentlig værd? I dette afsnit kan du høre om MapsPeoples rejse, og Michael Grams tanker om at sætte pris på sig selv.

Podcast

Explainer: Sådan etablerer du en bestyrelse

En bestyrelse kan styrke og fokusere udviklingen af din virksomhed, men hvordan ved man, om man som iværksætter er klar til at etablere en bestyrelse? Hvor går man hen, og hvordan gør man? Tue Mantoni, formand i Vækstfondens bestyrelse, giver gode råd til, hvordan du kan skabe ekstra virksomhedsværdi ved at etablere en bestyrelse.

Podcast

Case: Sådan etablerer du en bestyrelse

Jannik Grøntved er CEO i virksomheden Monsido og fortæller om sin oplevelse med at etablere en bestyrelse. Til at starte med var det founder-teamet i Monsido, der mødtes for at finde ud af, hvilken retning virksomheden skulle gå i, men fordi Monsido også var på en vækstrejse, hvor investorerne begyndte at efterspørge en professionel bestyrelse, var det et naturligt næste skridt for virksomheden. I afsnittet kan du høre Jannik Grøntveds og Monsidos erfaring med at etablere en bestyrelse.

Podcast

Explainer: Sådan sammensætter du det gode team

Din virksomhed kan komme rigtig langt med det rigtige team, men hvordan ved du, om I er skabt for hinanden? Sten Rode, partner i VF Investering i Vækstfonden, og Gitte Lykke, Lead på ledelsesvurdering hos Vækstfonden, giver deres gode råd til, hvordan du sammensætter det gode team.

SynergyXR podcast
Podcast

Case: Sådan sammensætter du det gode team

SynergyXR er en ny platform, der hjælper virksomheder med at præsentere deres ideer, produkter, og løsninger i AR og VR. I afsnittet kan du høre Mads Troelsgaard, direktør og co-founder i Synergy XR, der fortæller om sin erfaring med at sætte det rette team til at understøtte og udvikle sin virksomhed med.

Podcast

Explainer: Sådan laver du det gode pitch

Hvordan laver du det gode pitch? Du har startet din virksomhed og skabt et godt produkt, nu skal du pitche det til investorerne. Men hvad bedømmer de dig egentlig på, og hvad skal du huske at have med i dit pitch-deck? Og er elevator-talen egentlig blot en myte, eller skal du også øve dig på sådan en? Jacob Bratting, partner i VF Investering i Vækstfonden, giver sine bedste råd til, hvordan du laver det gode pitch.

Podcast

Case: Sådan laver du det gode pitch

Jasenko Hadzic er CEO og co-founder af virksomheden Tame. I dette afsnit fortæller han om sin rejse med Tame, der er en platform for virtuelle events, og hvordan han pitchede ideen og virksomheden til en række investorer.

Podcast

Explainer: Sådan bliver du iværksætter

Hvordan kommer du fra den gode ide til livet som iværksætter? Hvad skal du huske, og hvilke faldgrupper findes der, når du starter din egen virksomhed? Erik Balck, serie-iværksætter og Managing Partner i VF Investering hos Vækstfonden, giver sine bedste råd til, hvordan du vender din gode ide til en succesfuld virksomhed.

Podcast

Case: Sådan bliver du iværksætter

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer i det lokale supermarked. Det blev til en ide, han ikke kunne slippe igen, og Fra Fejø var født. Hør Thomas' rejse fra ide til virksomhed og få hans bedste råd til, hvordan du kan springe ud i livet som iværksætter.

PODCAST

Explainer: Sådan finansierer du din virksomhed

Hvor går du hen, når du skal skaffe finansiering til din virksomhed? Og hvordan finder du ud af, hvem der er de rette at søge ekstern finansiering hos? Tine Lindgreen, Erhvervskundechef i VF Udlån hos Vækstfonden, guider igennem de hyppigste finansieringsmuligheder for iværksættere og hvilke overvejelser, du bør gøre, inden du søger dem.

Podcast

Case: Sådan finansierer du din virksomhed

I efteråret 2014 stiftede Stine Schulz Learningbank, og i maj 2015 kom første investor til, og Learningbank A/S blev en realitet. Siden har Stine været på en længere rejse for at skaffe kapital til virksomheden, og i dette afsnit kan du høre Stines tanker om og råd til, hvordan du kan søge ekstern finansiering til din virksomhed.