Vækstfondens podcasts

Vækstfondens podcast-serie 'Sæt i gang - Vækstfondens guide til iværksætteri' er skabt for at inspirere og dele ud af gode råd og viden til iværksættere, virksomheder og andre aktører i økosystemet. Serien tager fat i emner og problemstillinger, der knytter sig til at starte virksomhed, og vi får både iværksætterens egne erfaringer og eksperternes synsvinkel. Hør dem fra ende til anden eller vælg den podcast, der er relevant for netop dig.

Sæt i gang - Vækstfondens guide til iværksætteri

Kristoffer Nilaus Tarp og Christina Blak
Podcast

Explainer: Sådan arbejder du med bæredygtighed i din virksomhed

Fremtiden er grøn. Din forretning skal helst være bæredygtig. Og den sorte bundlinje skal møde den grønne.Men hvordan når vi egentlig dertil? Hvordan arbejder du med bæredygtighed i din virksomhed?Det giver Kristoffer Nilaus Tarp, nordisk bæredygtighedschef i NTT Data, gode råd til i dette afsnit, hvor du kan høre mere om, hvordan du lægger en bæredygtig strategi, får ledelsen med i processen og får styr på din virksomheds positive og negative aftryk.Samtidigt fortæller Christina Blak, kreativ direktør & partner i kommunikationsbureauet We Love People, hvordan du kommunikerer om din grønne strategi – og hvorfor det er vigtigt, at du gør det.

Mikkel Winther-Lange
Podcast

Explainer: Sådan brander du din virksomhed

Hvad vil det sige at være et brand? Hvordan brander du din virksomhed? Og hvilken værdi kan det give, når du tænker dit produkt eller din virksomhed som et brand? Det giver Mikkel Marius Winther-Lange, Customer Experience Officer hos Hobbii, sit bud på i dette afsnit. Mikkel giver også gode råd til, hvordan du med relativt små greb kan skabe en fortælling om din virksomhed, der kan få dine kunder til at tale om den.

Tinna C. Nielsen
Podcast

Explainer: Sådan tænker du diversitet ind i din virksomhed

Forskningen viser, at kvinder i dit team eller i din bestyrelse får din virksomhed til at performe bedre. Men hvorfor er vi så stadig så dårlige til at få kvinderne med? Og er det i grunden egentlig nok kun at tænke i køn, når vi skal skabe en inkluderende virksomhed? Det svarer antropolog Tinna C. Nielsen på i dette afsnit, hvor hun også giver gode råd til, hvordan du med relativt små greb kan fremme diversiteten i din virksomhed.

Lasse Werner Madsen
Podcast

Case: Sådan tænker du diversitet ind i din virksomhed

Levitate laver sportsproteser til benamputerede. Ideen til Levitate opstod gennem medstifter Lasse Werner Madsen, der selv har været benamputeret i 17 år. Lasse har nemlig altid været fysisk aktiv, og på et tidspunkt skulle han bruge en ny sportsprotese, men da han undersøgte, hvordan man får fat i sådan en, viste det sig, at det var en svær proces, og at mange andre stod med samme problem. I afsnittet kan du høre Lasse Werner Madsen fortælle om vejen fra ide til handling, og hvordan Levitates produkt i dag er med til at demokratisere markedet for sportsproteser.

Sabrina Vitting-Seerup
Podcast

Explainer: Sådan bliver du god til at performe

Sabrina Vitting-Seerup er kåret som intet mindre end verdens bedste taler, og derfor giver hun dig i dette afsnit gode råd til, hvordan du kan gøre hende kunsten efter. Hvordan bliver du god til at performe? Over for investorer? Til pitch-runder? Hos kunder? I afsnittet kan du lære at få styr på stemmeføring, kropsnervøsitet og at blive endnu bedre til at brænde igennem med dit budskab.

Jeppe Rindom
Podcast

Case: Sådan bliver du god til at performe

Pleo henvender sig til SMV'er og hjælper dem med at indkøbe og at automatisere processerne. Men hvordan bliver man den bedste til at performe, når ens virksomhed stormer frem, og der kun er 24 timer i døgnet? I dette afsnit kan du høre om Jeppe Rindoms og Pleos rejse, og hvordan særligt episoder i hans tidlige barndom har været med til at præge den performance, han yder i dag.

Innovationsfonden og Dansk Erhverv
Podcast

Explainer: Sådan kommer du i gang med den tidlige virksomhed

Danmark skal være verdens bedste iværksætterland, lyder visionen fra Dansk Erhverv, men hvordan når vi dertil? Og hvordan kan du som iværksætter få del i den kapital og rådgivning, som Innovationsfonden stiller til rådighed? Det fortæller Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv og Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør i Innovationsfonden mere om i dette afsnit, hvor du kan få gode råd til, hvordan du kommer i gang med den helt tidlige virksomhed.

Simon Cederholm Lyhne
Podcast

Case: Sådan kommer du i gang med den tidlige virksomhed

Shouter er en early stage-virksomhed, der gør det let for folk at finde hjælp til lavpraktiske opgaver i hverdagen, og i dette afsnit kan du høre medstifter Simon Cederholm Lyhne fortælle om, hvordan man egentlig kommer i gang med sin tidlige virksomhed. Hvordan finder du ud af, hvad du har brug for, og hvem man skal gå til for at få sin ide og virksomhed blåstemplet?

Martin Thorborg
Podcast

Explainer: Sådan lærer du af dine fejl og successer

Hvis Martin Thorborg kunne rejse tilbage i tiden og give et godt råd til sig selv som spæd iværksætter i start-90'erne, hvad ville det så være? Det løfter serieiværksætteren bag selskaber som Jubii, Dinero og Amino.dk afsløret for i dette afsnit. For Martin Thorborg har prøvet det hele - både at køre gennem startup-branchen med 200 km/t, og at gå ned med et kæmpe brag. Og midt i det hele har han lært at blive en bedre leder for sine medarbejdere og ikke mindst sig selv.

Anders Mogensen
Podcast

Case: Sådan lærer du af dine fejl og successer

Anders Mogensen har haft stor succes med virksomheder som Landfolk og Gaest.com. Sidstnævnte blev i 2019 opkøbt af Airbnb. Men selvom sådan et opkøb gennem en stor amerikansk gigant måske lyder som drømmen for de fleste iværksættere, så kom tilbuddet også med et ultimatum, der var svært for Anders Mogensen at sige ja til. I afsnittet kan du høre, hvad dette ultimatum var, og hvordan en hvis præsident Trump var med til at spænde ben for det. Anders fortæller også, hvordan han gennem sine fejl og succeser som iværksætter har lært sig selv vigtigheden af at kunne sige ja til en ting og nej til andre.

Anne Stampe
Podcast

Explainer: Sådan værdiansætter du din virksomhed

Hvor let er det egentlig at sætte pris på en virksomhed? På sin egen virksomhed? Og hvad skal du huske, når du skal forhandle med investorer om en værdiansættelse af din virksomhed? Det giver Anne Stampe, investor og medstifter af Nordic Female Founders, gode råd til i dette afsnit. Annes allerbedste råd til iværksættere, der vil søge værdiansættelse af deres virksomhed, er at have styr på deres data. Hør hvorfor i dette afsnit.

Michael Gram, MapsPeople
Podcast

Case: Sådan værdiansætter du din virksomhed

MapsPeople beskæftiger sig med navigation udendørs og indendørs. Egentlig har MapsPeople mange år på bagen. Så mange år, at virksomheden i starten beskæftigede sig med trykte, analoge kort til i dag lave både udendørs og indendørs navigering som en digital løsning. I 2005 blev MapsPeople værdiansat for første gang. Derfor måtte MapsPeople gøre op: Hvad er vi egentlig værd? I dette afsnit kan du høre om MapsPeoples rejse, og Michael Grams tanker om at sætte pris på sig selv.

Podcast

Explainer: Sådan etablerer du en bestyrelse

En bestyrelse kan styrke og fokusere udviklingen af din virksomhed, men hvordan ved man, om man som iværksætter er klar til at etablere en bestyrelse? Hvor går man hen, og hvordan gør man? Tue Mantoni, formand i Vækstfondens bestyrelse, giver gode råd til, hvordan du kan skabe ekstra virksomhedsværdi ved at etablere en bestyrelse.

Podcast

Case: Sådan etablerer du en bestyrelse

Jannik Grøntved er CEO i virksomheden Monsido og fortæller om sin oplevelse med at etablere en bestyrelse. Til at starte med var det founder-teamet i Monsido, der mødtes for at finde ud af, hvilken retning virksomheden skulle gå i, men fordi Monsido også var på en vækstrejse, hvor investorerne begyndte at efterspørge en professionel bestyrelse, var det et naturligt næste skridt for virksomheden. I afsnittet kan du høre Jannik Grøntveds og Monsidos erfaring med at etablere en bestyrelse.

Podcast

Explainer: Sådan sammensætter du det gode team

Din virksomhed kan komme rigtig langt med det rigtige team, men hvordan ved du, om I er skabt for hinanden? Sten Rode, partner i VF Investering i Vækstfonden, og Gitte Lykke, Lead på ledelsesvurdering hos Vækstfonden, giver deres gode råd til, hvordan du sammensætter det gode team.

SynergyXR podcast
Podcast

Case: Sådan sammensætter du det gode team

SynergyXR er en ny platform, der hjælper virksomheder med at præsentere deres ideer, produkter, og løsninger i AR og VR. I afsnittet kan du høre Mads Troelsgaard, direktør og co-founder i Synergy XR, der fortæller om sin erfaring med at sætte det rette team til at understøtte og udvikle sin virksomhed med.

Podcast

Explainer: Sådan laver du det gode pitch

Hvordan laver du det gode pitch? Du har startet din virksomhed og skabt et godt produkt, nu skal du pitche det til investorerne. Men hvad bedømmer de dig egentlig på, og hvad skal du huske at have med i dit pitch-deck? Og er elevator-talen egentlig blot en myte, eller skal du også øve dig på sådan en? Jacob Bratting, partner i VF Investering i Vækstfonden, giver sine bedste råd til, hvordan du laver det gode pitch.

Podcast

Case: Sådan laver du det gode pitch

Jasenko Hadzic er CEO og co-founder af virksomheden Tame. I dette afsnit fortæller han om sin rejse med Tame, der er en platform for virtuelle events, og hvordan han pitchede ideen og virksomheden til en række investorer.

Podcast

Explainer: Sådan bliver du iværksætter

Hvordan kommer du fra den gode ide til livet som iværksætter? Hvad skal du huske, og hvilke faldgrupper findes der, når du starter din egen virksomhed? Erik Balck, serie-iværksætter og Managing Partner i VF Investering hos Vækstfonden, giver sine bedste råd til, hvordan du vender din gode ide til en succesfuld virksomhed.

Podcast

Case: Sådan bliver du iværksætter

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer i det lokale supermarked. Det blev til en ide, han ikke kunne slippe igen, og Fra Fejø var født. Hør Thomas' rejse fra ide til virksomhed og få hans bedste råd til, hvordan du kan springe ud i livet som iværksætter.

PODCAST

Explainer: Sådan finansierer du din virksomhed

Hvor går du hen, når du skal skaffe finansiering til din virksomhed? Og hvordan finder du ud af, hvem der er de rette at søge ekstern finansiering hos? Tine Lindgreen, Erhvervskundechef i VF Udlån hos Vækstfonden, guider igennem de hyppigste finansieringsmuligheder for iværksættere og hvilke overvejelser, du bør gøre, inden du søger dem.

Podcast

Case: Sådan finansierer du din virksomhed

I efteråret 2014 stiftede Stine Schulz Learningbank, og i maj 2015 kom første investor til, og Learningbank A/S blev en realitet. Siden har Stine været på en længere rejse for at skaffe kapital til virksomheden, og i dette afsnit kan du høre Stines tanker om og råd til, hvordan du kan søge ekstern finansiering til din virksomhed.