Ny dansk venturefond rejser 400 mio. kr. til tidlige tech-startups

07. december, 2022

People Ventures lancerer nu sin første nordiske fond. Nu har fonden lukket sin første runde på 400 mio. kr., hvor Vækstfonden investerer sammen med en række private familiekontorer. People Ventures vil sende 750 mio. investeringskroner efter tidlige tech start-ups, primært inden for digital sundhed og B2B software.

Med People Ventures i ejerkredsen kan selskaberne se frem til at få en aktiv samarbejdspartner, der rykker helt tæt på den daglige drift og tilfører stærke, operationelle kompetencer. Fondens første investering er allerede i hus.

Investorerne bag People Ventures’ nye fond består af et partnerskab, der tæller familiekontorerne Zibra Family Office, North East Family Office, Følsgaard Family Office, Lind Family Holding og Vækstfonden. Ved lancering har fonden rejst over 400 mio. kroner og har en samlet målsætning om at rejse 750 mio. kroner i alt. Fonden er øremærket investeringer i lovende start-ups, der udvikler løsninger særligt inden for digital sundhed og SaaS-løsninger til B2B-markedet.

”Vi er stolte af, at vi allerede nu har rejst over halvdelen af de 750 mio. kroner vi har sat os som mål. Vi ser det som udtryk for, at investorerne har tillid til os og tror på vores strategiske retning med en aktiv tilgang til ejerskabet og stærke operationelle kompetencer er den rette. Vi glæder os til at bygge den næste generation af succesfulde danske teknologivirksomheder sammen med vores stærke investorer, siger Claus Zibrandtsen, der er Managing Partner i People Ventures.

For Vækstfonden var det oplagt at indgå i investorkredsen bag den nye fond.

”I Vækstfonden udvælger og udvikler vi de virksomheder, som Danmark ikke må gå glip af. Derfor er vi glade for at kunne byde velkommen til en ny, stærk og lokalt forankret tidlig stadie investor. People Ventures introducerer en ny model i økosystemet, hvor aktiv involvering og ’hands on’ værdiskabelse står i centrum. Vi ser frem til, sammen med teamet og en solid investorkreds af fremtrædende danske familiekontorer, at hjælpe til herfra i arbejdet for en ny type venturefond i vores økosystem, som kan hjælpe med til at skabe fremtidens tech-virksomheder,” siger Lars Nordal Jensen, der er Senior Director for Early stage-virksomheder i Vækstfonden.

Den nye fond har allerede lavet sin første investering i det danske start-up Tiimo, en visuel kalender og planlægningsapp, der hjælper børn og familier med ADHD og autisme med at skabe struktur i hverdagen. People Ventures er i løbende dialog med flere startups og forventer at investere i 6-8 nye selskaber hvert år. Fonden investerer fra start med ca. 60 procent i Danmark og 40 procent i resten af Norden.

Claus Zibrandtsen peger på, at People Ventures repræsenterer en operationel ejerskabsform, som er meget kendt fra den mere klassiske kapitalfondsverden, men stort set ukendt i venturesammenhænge både i Danmark og internationalt. Det indebærer blandt andet, at People Ventures har et operationelt team med eksperter inden for blandt andet commercial excellence, produktudvikling, teknologi, jura, finans og people & culture som på daglig basis arbejder tæt sammen med fondens selskaber. En tilgang han oplever er højt værdsat af selskaber og stiftere.

”Helt grundlæggende tror vi på, at stifterne er bedst til at drive selskaberne selv, og at de i kombination med hjælp fra vores egne specialister og erfaringer skaber nøglen til succes. Vi har erfaret, at selskabsejere er blevet mere kritiske overfor, hvem de inviterer med ombord, men vores tilgang tager de godt imod. De vil have investorer, der engagerer sig mere end normalt – det kan vi levere”.

Læs også

29-11-2022

Podcast: Marie Lommer Bagger så et problem – nu har hun udviklet løsningen til alle sygehuse

Marie Lommer Bagger har udviklet et helt særligt toilet, der kan spare sygeplejersker arbejdstid, når der skal lave væskeregnskaber. Iværksætteren har også lige rejst over 20 millioner kroner i nye investeringer i sin virksomhed Measurelet – og hun er nu klar til at sende toilettet ud til sygehuse i hele landet.

23-11-2022

Podcast: Flere unge mistrives - det vil Anne Kristine Schwartzbach ændre på med en helt særlig platform

Anne Kristine Schwartzbach ville redde børn og unge fra mistrivsel og skabte Konfront. Nu er virksomheden i stor vækst, og fagfolk over hele landet bruger hendes værktøj.

18-11-2022

Matchmaking – når startups møder landbrugere

Matchmaking events. Det lyder måske som noget, der kunne være med i næste sæson af ”Gift ved første blik”, men i virkeligheden er det en central del af Vækstfondens arbejde at facilitere kontakt mellem startups og mulige samarbejder.