Nu kan Vækstfonden yde små vækstlån: Øger indsats på vækst og udvikling i hele landet

Huse i en dansk forstad

18. januar, 2022

Erhvervsministeriet fjerner den nedre lånegrænse på Vækstfondens vækstlån. Det betyder, at fonden nu kan udlåne for mindre end 1 mio. kr., som grænsen tidligere lød på. Introduktionen af små Vækstlån skal særligt komme mindre SMV’er uden for de større byer til gavn, lyder det fra Vækstfonden.

Danske SMV’er er en afgørende brik i at skabe lokal vækst og arbejdspladser rundt omkring i hele landet. Det gælder særligt i Coronakrisens efterspil, hvor det er helt essentielt at fastholde og skabe nye arbejdspladser, så dansk økonomi fortsat står stærkt.

Nu fjerner Erhvervsminister Simon Kollerup den nedre beløbsgrænse for vækstlånet, og det betyder, at Vækstfonden kan give en håndsrækning til endnu flere virksomheder rundt omkring i Danmark, fortæller adm. direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard:

”Vi vil ud til endnu flere mindre SMV’er i hele landet, og det skal de små vækstlån netop bidrage til. Risikovillig lånefinansiering fra Vækstfonden er ofte den brik, som kan få finansieringsløsningen til at falde på plads i samarbejde med virksomhedens pengeinstitut eller andre finansieringspartnere. Derfor forventer vi også, at de små vækstlån kan bidrage markant til nye investeringer og mere vækst rundt omkring i danske virksomheder.”

Med fjernelsen af beløbsgrænsen forventer Vækstfonden at finansiere mere end 100 virksomheder om året. Arbejdet med at få de sidste detaljer omkring små vækstlån på plads pågår fortsat. Men det er allerede nu muligt at sende en ansøgning via Vækstfondens kundeportal.

Vil du høre mere, kan du tage fat i Vækstfondens kunderådgivere på 35 29 86 00.

29-11-2022

Podcast: Marie Lommer Bagger så et problem – nu har hun udviklet løsningen til alle sygehuse

Marie Lommer Bagger har udviklet et helt særligt toilet, der kan spare sygeplejersker arbejdstid, når der skal lave væskeregnskaber. Iværksætteren har også lige rejst over 20 millioner kroner i nye investeringer i sin virksomhed Measurelet – og hun er nu klar til at sende toilettet ud til sygehuse i hele landet.

23-11-2022

Podcast: Flere unge mistrives - det vil Anne Kristine Schwartzbach ændre på med en helt særlig platform

Anne Kristine Schwartzbach ville redde børn og unge fra mistrivsel og skabte Konfront. Nu er virksomheden i stor vækst, og fagfolk over hele landet bruger hendes værktøj.

18-11-2022

Matchmaking – når startups møder landbrugere

Matchmaking events. Det lyder måske som noget, der kunne være med i næste sæson af ”Gift ved første blik”, men i virkeligheden er det en central del af Vækstfondens arbejde at facilitere kontakt mellem startups og mulige samarbejder.