Health tech-startup har udviklet en teknologi, der potentielt kan opdage bl.a. Alzheimers tidligere end nogensinde før

28. juni, 2022

GLX Analytix vil spille en afgørende rolle i udviklingen af lægemidler mod hjernesygdomme som multipel sklerose, skizofreni og demens. Nu skal en investering fra blandt andet Vækstfonden hjælpe forskningens resultater ud på markedet

GLX Analytix har udviklet en teknologi, der kombinerer kunstig intelligens med biologiske markører. Målet er at forbedre og tilpasse og individuel behandling i sundhedssektoren.

Teknologien arbejder med tidlig diagnosticering af sygdom og overvågning af patienter med autoimmune, psykiatriske og neurodegenerative lidelser. Og ambitionen er at revolutionere behandling og monitorering af visse sygdomme i fremtiden.

Virksomheden, der er tidligere modtager af Innovationsfondens Innobooster, henter nu en samlet investering fra et stærkt syndikat af investorer, der består af Vækstfonden og den amerikanske venture-fond, DigitalDx Ventures, sammen med svenske CBC Investment Group.

Den friske kapital skal bringe GLX Analytix fra forskning til kommercialisering ved at udvide teamet, så der kan produceres antistoffer og sættes gang i salget af deres testplatform til biotech-selskaber og klinikker på hospitaler.

Brian Della Valle, CEO og medstifter af GLX Analytix, siger: ”Vi er glade for at have fundet investorer, der kan være med på vores mission om at gøre tilpasset og individuel behandling og medicin til virkelighed for millioner af mennesker på verdensplan. Investeringen muliggør en vækst for GLX Analytix, der hjælper os i transformationen mod et markedsparat produkt.”

Brian Della Valle kommer oprindeligt fra Canada, men under et udvekslingsophold i Århus blev han grebet af den danske kultur. Han vendte hurtigt retur for at gennemføre sin kandidat, og sidenhen har han også taget en ph.d. og arbejdet som post-doc på Aarhus Universitet, hvor fundamentet i forskningen for GLX Analytix blev lagt.

“Jeg er meget taknemmelig for de muligheder, jeg har fået i Danmark, og jeg er så glad for at kunne give noget tilbage. Mit håb er, at vi kan skabe noget, der kan have stor værdi for mennesker både i Danmark og resten af verden,” siger han.

Navnet GLX Analytix kommer af glykocalyx, som er den sukkerstruktur, som er central for forskningen bag teknologien. Den viser nemlig, at immunforsvaret er nødt til at ødelægge en sukkerstruktur fra nogle af de celler, der udgør blod-hjerne-barrieren. Og indenfor eksempelvis multipel sklerose sker det, før der overhovedet opstår andre symptomer – og derfor kan teknologien opdage sygdommen tidligere end hidtil.

Teknologien fungerer som en form for fingeraftryk eller signatur af kroppens tilstand. Formålet er derfor både at monitorere og overvåge, forudse eventuelle tilbagefald, og at reducere bivirkninger ved medicinsk behandling.

Digital sundhed har de seneste år vundet stor opmærksomhed fra både danske og udenlandske investorer. Christian Anker-Ladefoged, Senior Investment Associate i Vækstfonden, glæder sig over det stærke investeringssyndikat med to internationale investorer, og med samarbejdet at hjælpe GLX Analytix og deres platform med at nå deres fulde potentiale:

”GLX Analytix er en meget lovende virksomhed, der har klar en vision og en teknologi, der er baseret på forskning fra Aarhus Universitet og DTU. I Danmark er vi ved at opbygge en styrkeposition indenfor health tech, og her passer investeringen rigtigt godt ind," siger Christian Anker-Ladefoged.

Læs også

GameScoreKeeperFelix
23-06-2022

E-sports-iværksætter: Fondsinvesteringer har banet vej for succes

Hvor god er du til at spille computerspil? For stifter Felix Klastrup førte det spørgsmål til en iværksætteridé og opstart af virksomheden GameScorekeeper, som i dag har stor succes med at sælge e-sport-data til andre virksomheder. GameScorekeeper har gennem sin startup-rejse modtaget finansiering fra både Innovationsfonden og Vækstfonden.

21-06-2022

Badede i plastic på Bali og fik en grøn forretningsidé

”For mig handler det ikke kun om en bæredygtig bundlinje, men om at bevise, at det er muligt at skabe en god, sund forretning, uden det bliver på bekostning af klima og mennesker.” Sådan indleder iværksætteren Katrine Lee Larsen interviewet om sin virksomhed Copenhagen Cartel, der har fået finansiering til skalering fra Vækstfonden.

17-06-2022

Ny medarbejderrepræsentant i Vækstfondens bestyrelse

Stemmerne fra valget af medarbejderrepræsentanter til Vækstfondens bestyrelse er optalt, og resultatet er et nyt medlem af bestyrelsen i form af Charlotte Christensen-Degn samt et genvalg af Christoffer Ring pr. 1. juli 2022.