Dansk EdTech-investor rejser 4,5 millioner kroner til at skabe social forandring

25. april, 2022

Investeringsselskabet Flying Bizkit rejser 4,5 millioner kroner i investering og finansiering til at investere i socialt ansvarlige virksomheder.

Det er iværksætter Kasper Holst Hansen, der står bag investeringsselskabet Flying Bizkit, som han stiftede, efter han solgte den massive EdTech-succes MatematikFessor til Egmont.

Flying Bizkit vil hjælpe andre startups, der vil skabe social forandring med netværk, viden, kompetencer og kapital.

En lille kreds af investorer lægger 3,5 millioner kroner i Flying Bizkit, mens Vækstfonden bidrager med en million kroner i finansiering. Det sker blot halvandet år efter, at virksomheden er blevet stiftet.

Et økonomisk og socialt bæredygtigt økosystem

Første fundingrunde et stort skridt mod Kasper Holst Hansens ambition om at gøre det attraktivt at investere i social forandring. For ifølge stifter Kasper Holst Hansen skal det være muligt for alle at investere i virksomheder med social ansvarlighed på agendaen. Derfor håber han på, at endnu flere investorer vil med ombord over tid.

“Det er mit kald at gøre noget godt for andre mennesker. Det kan jeg gøre ved at styrke deres kompetencer og idéer, så de også kan gøre noget godt for andre. Det er mit bidrag til at skabe et økosystem, der både er økonomisk og socialt bæredygtigt,” siger han.

Investerer i social forandring

Én af de startups, som Flying BizKit har bidraget til at skalere, er it-virksomheden Pathfindr.

"Sammen med Flying BizKit har vi opnået resultater, som vi aldrig havde været i stand til uden dem. Vi har skabt en helt ny forretningsmodel og fået nye investorer. Igennem et åbent og tillidsfuldt samarbejde har vi fået nye visioner, og vi glæder os til alt det spændende, der ligger foran os," siger Laurits Rasmussen, adm. direktør og stifter af Pathrfindr.

Udover Pathfindr, har Flying Bizkit investeret i Børnebasen, der samler alle sociale tilbud til børn på en platform og Gaia Craft, der sælger bæredygtige møbler produceret med hjælp fra udsatte unge.

Vækstfonden var også med på vækstrejsen hos EduLab, der stod bag MatematikFessor og ser frem til at følge Kasper Holst Hansen igen.

”For Vækstfonden er det afgørende at bidrage til en bæredygtig udvikling af samfundet, og det gælder også i forhold til mennesker og sociale forhold. Flying Bizkits portefølje repræsenterer en bred vifte af tidlige iværksættervirksomheder inden for social forandring, og vi er glade for at være med på rejsen, når Flying Bizkit udvikler fremtidens socialt ansvarlige startups”, siger Jonas Kristiansen, der er direktør og ansvarlig for Vækstfondens aktiviteter i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Læs også

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Grøn plante
02-04-2021
BLOGINDLÆG

Kom godt i gang med den grønne omstilling

For at lykkes med en grøn omstilling af samfundet er det altafgørende, at vi alle overvejer og arbejder med vores klima- og miljøaftryk. Vores håb i Vækstfonden er, at vi sammen kan sætte refleksioner i gang og på den måde udvikle og udfordre vores arbejde med grøn omstilling og bæredygtighed.

Auberginer
25-03-2021

Eat Grim: Startup vil have grimme grøntsager på danskernes tallerken

Den danske fødevarevirksomhed Eat Grim vil have danskerne til at spise grimme frugter og grøntsager. Siden 2018 har selskabet, der er stiftet af Petra Kaukua og Carolin Schiemer, arbejdet for at bekæmpe madspild og give grimme afgrøder et nyt liv på forbrugernes tallerkener. Med et lån fra Vækstfonden skal Eat Grim ud til endnu flere kunder.