Event

Dansk charmeoffensiv: Vækstfonden inviterer internationale fonde til Danmark

Cykling i Indre by

01. september, 2022

Den 12.-14. september afholder Vækstfonden for første gang ”GP Community Summit”, som samler Vækstfondens vigtigste udenlandske fondspartnere til tre intensive programdage i København. Besøget fra de internationale fonde har til formål at give dem et eksklusivt indblik i Danmarks investeringsmæssige herligheder – og trække fondene endnu tættere på Danmarks små og mellemstore virksomheder.

Vækstfonden arbejder for at øge danske virksomheders adgang til kapital, kompetencer og netværk. Det sker bl.a. gennem partnerskaber med stærke udenlandske fonde.

”Vi har i Vækstfonden over de seneste år foretaget flere strategiske fondsinvesteringer i europæiske og amerikanske venturefonde for at trække dem tættere på Danmark – for at få dem til at investere i og engagere sig endnu mere med danske startups,” siger CEO i Vækstfonden Rolf Kjærgaard.

Nu skruer Vækstfonden yderligere op med tre pakkede programdage på GP Community Summit, hvor højtprofilerede internationale fonde bliver introduceret for nogle af de bedste danske iværksættere, General Partners og andre personer i den danske innovationsøkonomi. Formålet er at bringe værdifuld viden, netværk og kapital til det danske økosystem fra de absolut bedste af de udenlandske investorer.

”Der skal mere end kapital til at skalere en virksomhed. Hvis man vil ud på nye markeder og vækste sin virksomhed, så er det at have adgang til viden og kompetencer og dermed være på forkant af markedet helt afgørende. Derfor arbejder Vækstfonden kontinuerligt med at sætte danske virksomheder i kontakt med et større og internationalt netværk. Vi kan meget i Danmark, men vi har også brug for at tilføre kompetencer og indsigter udefra, hvis en dansk virksomhed skal vokse sig global og spille i den helt store liga,” siger Rolf Kjærgaard.

Programmet for GP Community Summit tager afsæt i det danske økosystem og fremhæver investeringsmuligheder og trends. Fokus i programmet er bl.a. på ”green deep tech, quantum computing, bio innovation institutions og green startups”.

Blandt de deltagende fonde kan nævnes Innovation Endeavors, Balderton, Giant, Astanor, DCVC, Atomico, Headline, Planet A og ACME m.fl.

Kort om Vækstfondens internationale fondsinvesteringer

Vækstfondens afdeling for fondsinvesteringer, VF Fonde, investerer fra Vækstfondens egen balance i primært venturefonde. For alle investeringer gælder det, at de er kommercielle, og at de fonde, Vækstfonden investerer i, bliver forvaltet af professionelle forvaltere med en specialiseret viden om den type virksomheder, de investerer i.

Vækstfonden har tre konkrete mål for partnerskaber med kompetente internationale fonde:

  1. Tiltrække udenlandsk og dermed mere kapital til det danske marked. Med internationale partnerskaber tiltrækker Vækstfonden udenlandsk og dermed mere kapital til det danske marked. For hver krone, Vækstfonden har investeret i udenlandske fonde, kommer der flere hjem til danske virksomheder.
  2. Tiltrække udenlandske kompetencer til det danske økosystem. Partnerskaberne tiltrækker også ny viden, kompetencer og netværk til Danmark. Ofte er ny viden og netværk lige så vigtig for virksomhederne for at kunne skalere og vokse som adgang til kapital og er af samme grund en meget væsentlig faktor for succes.
  3. Fastholde stærke danske vækstvirksomheders tilknytning til Danmark. For at kunne fastholde vækstvirksomheders danske tilknytning er det centralt at sikre, at virksomhederne også fra et dansk ståsted kan få adgang til kapital, netværk og kompetencer, som kan hjælpe dem til succes både nationalt og internationalt.

Læs også

30-08-2022

Bill Gates fond foretager første investering i Danmark

Den Bill Gates-stiftede investeringsfond Breakthrough Energy Ventures foretager nu sin første investering i Danmark. Den globale grønne fond træder sammen med bl.a. Vækstfonden ind i en investeringsrunde på 275 millioner kroner i danske Blue World Technologies, der er en af verdens førende virksomheder inden for produktion af højeffektive methanol-brændselsceller. Vækstfonden er tidlig investor i Blue World Technologies og velkommer den globale investeringsfond.

København
27-08-2022
Nyhed

Tre statslige fonde bliver til én: Nyudpeget bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond bydes velkommen

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget en bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der er en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Direktørerne i de tre nuværende fonde byder bestyrelsen velkommen og ser frem til samarbejdet om at gøre Danmark rigere og verden grønnere.

18-08-2022

Susanne Brønnum er business angel: Særligt kvinder bør vide, hvor spændende det er

Susanne Brønnum er professionelt bestyrelsesmedlem og business angel. Med en lang corporate karriere indenfor den finansielle sektor og fintech, der blandt andet tæller 25 år i NETS, blev Susanne kåret som Årets Business Angel 2022 af Keystones og Danban, og så samarbejder hun med Vækstfonden om at vækste de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.