Danmarks Eksport- og Investeringsfond skal styrke tilbud til danske virksomheder

Cyklister foran Christiansborg

21. januar, 2022

Som en del af initiativet Danmark kan mere I, er et flertal i Folketinget er blevet enige om at sammenlægge EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (DEIF), der skal styrke det samlede finansieringstilbud til danske iværksættere samt vækst- og eksportvirksomheder.

Med sammenlægningen skal de tre fonde udnytte hver deres stærke udgangspunkt, og i fællesskab sikre endnu bedre muligheder for danske virksomheder. Det skal ske ved at skabe vækst i hele Danmark, udvikle bæredygtige og globale virksomheder og tilbyde forsikring og finansiering af dansk eksport.

Målet for Danmarks Eksport- og Investeringsfond er at samle synergier og potentialer fra det arbejde, der i dag bliver varetaget af henholdsvis Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond. Den nye fond vil kunne tilbyde et sammenhængende og enkelt finansieringstilbud, der skal udvikle danske virksomheder fra de tidlige stadier af deres udvikling til rejsen ud på det globale marked.

Med fokus på den grønne omstilling både i Danmark og globalt, vækst i hele Danmark og globale ambitioner vil fonden fortsætte samarbejdet med private investorer, virksomheder og banker både i Danmark og globalt.

Peder Lundquist, CEO i EKF Danmarks Eksportkredit:
” EKF Danmarks Eksportkredit ser frem til etableringen at den nye, stærke fond. EKF har nu i 100 år stået klar til at forsikre, finansiere og skabe resultater sammen med dansk erhvervsliv. Det glæder vi os til at fortsætte med under Danmarks Eksport og Investeringsfond – til gavn for Danmark og dansk erhvervsliv.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør Vækstfonden:
”Som en samlet enhed i form af Danmarks Eksport- og Investeringsfond kan vi fremover tilbyde danske virksomheder et bomstærkt og sammenhængende finansieringstilbud. Det gør det muligt at sætte endnu mere tryk på den indsats, Vækstfonden har gjort igennem mange år, for at komme ud med risikovillig kapital til danske iværksættere og SMVer. Samtidig får vi med aftalen flere muskler til at føre danske højvækstvirksomheder op i den globale liga, så vi kan bygge endnu flere store virksomheder med solid forankring i Danmark.”

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Danske virksomheder har et unikt potentiale for at bidrage til den grønne omstilling og bringe deres produkter og løsninger til det globale marked. Ved at trække på de mange, gode erfaringer fra indsatsen i Danmarks Grønne Investeringsfond kan vi være med til at drive innovation og udvikle fremtidens grønne løsninger, og det arbejde glæder vi os til at fortsætte som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond.”

Som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond arbejder vi nu med at udarbejde et samlet offentligt finansieringstilbud. Frem til da vil alle tre fonde have fokus på at betjene nuværende og nye kunder med samme produkter og værditilbud, som er gældende i dag.

Om Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Som en del af initiativet Danmark kan mere I har et flertal i Folketinget besluttet at fusionere Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond og etablere Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Formålet er at skabe et sammenhængende og enkelt offentligt finansieringstilbud til SMVer, iværksættere og store virksomheder i hele Danmark.

Læs også

Trappen i Vækstfonden
17-03-2021
Nyhed

Vækstfonden omstrukturerer: Vil styrke samarbejdet med kunder på tværs af organisationen

Ny organisering samler Vækstfondens egenkapitalforretning under én direktør, mens der oprettes ny direktørpost for Ledelse og Organisation. Målet er at styrke Vækstfondens samarbejde intern og eksternt om at skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

Truckfører i en lagerhal
22-03-2021
Pressemeddelelse

Nu kan Vækstfonden komme med halvdelen af kapitalen til crowdlending-runder

Vækstfonden udvider samarbejde og kan nu komme med halvdelen af den efterspurgte kapital, når virksomheder skal i mål med deres crowdlending-runder. Det betyder endnu mere risikovillig kapital til små virksomheder i hele Danmark.

Stål
25-03-2021

Genstartsfonden sikrer vækst i arbejdspladser i Vestjylland

JC. LØKKEs maskinfabrik fra Bøvlingbjerg i Vestjylland har fået kapital fra Vækstfonden, som en del af Genstartfonden, til at komme godt ud på den anden side af Coronakrisen. Virksomheden, med sine mere end 60 års erfaring inden for produktion af korntørringsudstyr og transportanlæg, kan nu sætte gang i yderligere vækstplaner.