Bill Gates fond foretager første investering i Danmark

30. august, 2022

Den Bill Gates-stiftede investeringsfond Breakthrough Energy Ventures foretager nu sin første investering i Danmark. Den globale grønne fond træder sammen med bl.a. Vækstfonden ind i en investeringsrunde på 275 millioner kroner i danske Blue World Technologies, der er en af verdens førende virksomheder inden for produktion af højeffektive methanol-brændselsceller. Vækstfonden er tidlig investor i Blue World Technologies og velkommer den globale investeringsfond.

“Som tidlig investor er Vækstfonden begejstret over at byde en af verdens førende investorer inden for klimapåvirkning – Breakthrough Energy Ventures – velkommen som medaktionær”, siger Christian Winther, partner i Vækstfonden og bestyrelsesmedlem i Blue World Technologies.

Grundlagt af Bill Gates og støttet af mange af verdens førende virksomhedsledere, har Breakthrough Energy Ventures rejst mere end 2 milliarder dollars i forpligtet kapital til at støtte banebrydende virksomheder, der fører verden til netto-nul-emissioner.

Breakthrough Energy’s investering i den nordjyske vækstvirksomhed Blue World Technologies er den første i Danmark og kun sjette i Europa. Med lokal teknologiudvikling og produktion håber Blue World Technologies på både at kunne bidrage betydeligt til den globale grønne omstilling samt til dansk eksport af grøn teknologi, blandt andet inden for den maritime sektor.

”Det kræver kapital at vokse i så stort et omfang, som vi ser det med Blue World Technologies. Derfor har Vækstfonden været med som early investor, og der er ingen tvivl om, at Breakthrough Energy Venture nu yderligere vil styrke virksomhedens globale perspektiver for klimapåvirkning,” Christian Winther fra Vækstfonden.

Danmarks Grønne Investeringsfond med til at kickstarte vækstrejse

Vækstfondens søsterfond Danmarks Grønne Investeringsfond var tidlig til at indgå låneaftale med Blue World Technologies og har således været med til at kickstarte vækstrejsen.

I alt er det blevet til en lånefinansiering på 65 mio. kr. fra Danmarks Grønne Investeringsfond, som er sat i verden for at finansiere nye teknologier og virksomheder, der er med til at fremme den grønne omstilling.

”Netop transportsektoren er et vigtigt fokusområde for Danmarks Grønne Investeringsfond, hvor der er behov for flere grønne og supplerende alternativer. Det er Blue World Technologies et eksempel på - deres teknologi spiller en vigtig rolle i at omstille sektoren,” siger Line Lundbye, Director, Green Investments i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Blue World Technologies er udvikler og producent af højtemperatur brændselscellekomponenter og -systemer, til stationære generatorer og hjælpegeneratorer samt industrier inden for personbiler og tung transport rundt om i verden. Brændselscelleteknologien er et grønt alternativ til forbrændingsmotoren og dieselgeneratoren. Som en del af Power-to-X økosystemet, bidrager methanol brændselscelleteknologien til at løse nogle af de udfordringer i den grønne omstilling, som direkte elektrificering og batterier ikke kan løse alene.

Blue World Technologies’ brændselsceller kører primært på methanol – et flydende brændstof, der simpelt og rentabelt kan lagres i flere år samt transporteres rundt i verden ved hjælp af den eksisterende infrastruktur.

Breakthrough Energy Ventures går ind som investor i Blue World Technologies sammen med Vækstfonden, DEUTZ AG og eksisterende investorer.

Læs også

København
27-08-2022
Nyhed

Tre statslige fonde bliver til én: Nyudpeget bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond bydes velkommen

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget en bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der er en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Direktørerne i de tre nuværende fonde byder bestyrelsen velkommen og ser frem til samarbejdet om at gøre Danmark rigere og verden grønnere.

18-08-2022

Susanne Brønnum er business angel: Særligt kvinder bør vide, hvor spændende det er

Susanne Brønnum er professionelt bestyrelsesmedlem og business angel. Med en lang corporate karriere indenfor den finansielle sektor og fintech, der blandt andet tæller 25 år i NETS, blev Susanne kåret som Årets Business Angel 2022 af Keystones og Danban, og så samarbejder hun med Vækstfonden om at vækste de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.

Billede af Euprys stiftere
08-08-2022
Investering

Eupry sikrer 18 mio. kr. i investering fra Vækstfonden og Ugly Duckling Ventures

Eupry ApS er en dansk teknologivirksomhed, der arbejder for at sikre forsyningskæden til medicin og miljøsensitive produkter. Med en frisk kapitalindsprøjtning fra Vækstfonden og Ugly Duckling Ventures, ser virksomheden nu efter at udvide internationalt.