Bæredygtige billedrammer skal produceres i Skive med hjælp fra Vækstfonden

08. februar, 2022

Danske Framing People vil gøre op med en støvet branche ved at drive bæredygtig produktion af billedrammer. Virksomheden har oplevet stor medvind under Coronakrisen, og har derfor skullet tænke i nye alternativer for at imødekomme efterspørgslen. Med kapital fra Vækstfonden er det lykkedes at åbne fabrik i Skive, som skal være rammen for endnu flere arbejdspladser i Udkantsdanmark.

Det skal hverken være raketvidenskab eller koste en bondegård at få indrammet sit billede i fire stykker træ og et stykke glas. Derimod skal det være nemt, hurtigt og til en ordentlig pris at få indrammet de ting, som betyder mest for én. Det er essensen af 28-årige Jonas Bach Andersens arbejde med virksomheden Framing People, der er et dansk online rammeværksted. Men for at komme i mål med disse kerneværdier, som i sidste ende skal være med til at gøre processen mere bæredygtig, skal de bane vej for helt nye forretningsgange i den gamle industri.

”Vi har et erklæret mål om at skabe en komplet bæredygtig produktion af rammer. Bæredygtighed i rammebranchen er en by i Rusland, og der ønsker vi at skabe en revolution, for vi skal kunne stå 100 % inde for de produkter, vi fremstiller. Derudover har lange supply chains på eksempelvis rammelister gjort prisen for rammer kunstigt højt, hvilket vi nu gør op med ved at sælge direkte til kunderne,” fortæller Jonas Bach Andersen, Founder & CEO hos Framing People.

Førhen havde Framing People outsourcet deres produktion af rammer til eksterne leverandører, men grundet Corona steg deres producenters leveringstid eksplosivt, og det blev til startskuddet for etableringen af egenproduktion.

Det hele startede for seks år siden som et hobbyprojekt ved siden af Jonas’ studier, da han genfandt sin store passion for faget. Passionen for indramning førte til åbningen af Framing Peoples butik på Nørrebro i København i 2019, og i efteråret 2021 deres første rammefabrik på 700 kvm i Skive. Efter åbningen af fabrikken er salget allerede steget med 300 % i forhold til samme periode sidste år.

”Vi gik et skridt tilbage for at etablere produktionen og sammensætningen af det rigtige team, så vi bygger et stærkt fundament med mere kontrol over supply chain og produktionskapacitet. Vi kan allerede se, at vores produktionspriser er faldet markant, så vi får de helt rigtige forudsætninger for at levere hurtigere til den rigtige pris, men også i den rigtige kvalitet” fortæller Jonas Bach Andersen.

Samtidig er det vigtigt for Jonas at skabe flere arbejdspladser uden for de større byer. Her er det væsentligt, at der findes muligheder i Danmark, som støtter op om denne agenda – og her er Vækstfonden en vigtig spiller, fortæller Jonas Bach Andersen:

”Jeg vokset op i en lille nordjysk landsby ved navn Vegger, så jeg ved hvor vigtigt det er for sammenhængskraften med arbejdspladser på de kanter. Kapitalen fra Vækstfonden har gjort, at vi har kunnet åbne fabrikken, indkøbe et startvarelager samt maskiner, og nu komme i drift. Nu skal vi have endnu flere fagkyndige hænder ind over til at hjælpe med udviklingen af vores rammeproduktion, som brager derudaf. Det er primært takket være Vækstfonden og banken, at vi er her i dag – ja, vi er utroligt taknemmelige.”

Christian Tanbæk Nielsen, erhvervskundechef i Vækstfonden:

”Der er en masse potentiale at trække i over hele landet, og det er vigtigt at have for øje, hvordan vi får skabt flere arbejdspladser udenfor storbyerne. Med Framing Peoples åbning af den nye fabrik i Skive, samt deres ambitioner for fremtiden, er vi kommet et skridt nærmere. Vi glæder os meget til at følge deres videre vækstrejse.”

Planter skov i baghaven for at skabe egne materialer

Som en vigtig del af de nye forretningsveje, hvor Framing People vil blive så selvforsynende som muligt, er Jonas ved at få tilladelse af EU til at plante fire fodboldbaner skov hjemme på sine bedsteforældres gård i Nordjylland. I den forbindelse afventer de også en FSC-certificering (en mærkningsordning for bæredygtigt træ og papir), som kommer på plads i det nye år. Dermed kan man købe rammerne hos Framing People med god samvittighed.

”Vi gør alt, hvad vi kan, for at tænke i nye baner. Vi prøver hele tiden at gøre noget ekstra, ikke bare for dig og mig, men for os allesammen. Vi har en anden dagsorden end andre i branchen – vi laver ordentlige produkter, som ikke laver skade på samfundet; Noget vi kan stå inden for” fortæller Jonas Bach Andersen.

Læs også

03-02-2022

Trecifret millioninvestering: Simple Feast skal udbrede sund og klimavenlig mad

Den sundhedsfokuserede og klimavenlige måltids- og produktvirksomhed Simple Feast henter næsten 200 millioner kroner fra bl.a. Vækstfonden og den svenske venturefond Kinnevik til at sikre den fortsatte udvikling og udbredelse af deres plantebaserede måltider og produkter. Pengene skal bruges til at få endnu flere kunder i Danmark, Sverige og USA til at vælge et sundere og klimavenligt alternativ i hverdagen.

Cyklister foran Christiansborg
21-01-2022

Danmarks Eksport- og Investeringsfond skal styrke tilbud til danske virksomheder

Som en del af initiativet Danmark kan mere I, er et flertal i Folketinget er blevet enige om at sammenlægge EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (DEIF), der skal styrke det samlede finansieringstilbud til danske iværksættere samt vækst- og eksportvirksomheder.

21-01-2022

Tech-virksomheden Blackbird henter 35 millioner kroner i investeringer fra Vækstfonden og en privat investor

Danske Blackbirds innovative teknologi styrker danske produktionsvirksomheders konkurrenceevne og sikrer, at jobs i industrien ikke forsvinder til lavtlønslande. Samtidig sætter den nye investering for alvor turbo på Blackbirds vækst i markedet.