Pressemeddelelse:

Vækstfonden kan nu give økonomisk håndsrækning til og med april

Cyklister foran Christiansborg

02. marts, 2021

Vækstfondens matchordninger er forlænget i en aftale mellem Regeringen og en lang række af Folketingets partier. Bekendtgørelser er nu faldet på plads, og det giver Vækstfonden mulighed for at sikre økonomisk hjælp til virksomheder indtil slutningen af april. Det skal ske via stærkt samarbejde med lokale finansieringspartnere og investorer.

De endelige bekendtgørelser for Vækstfonden matchprodukter er nu offentliggjort. Det betyder, at Vækstfondens COVID-19-ordninger forøges med 935 mio. kr. og bliver forlænget til og med d. 30. april 2021. Ansøgningsfristen for matchprodukterne ligger en måned før, d. 31. marts. Således får iværksættere og vækstvirksomheder nu længere tid til at nå at gøre brug af mulighederne i Vækstfonden.

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”Siden marts har vi med hjælpepakkerne fra Regeringen og Folketinget kunne yde matchfinansiering til virksomheder, der har været ramt af Coronakrisen. Og der har været et stort træk på hjælpepakkerne. Det viser tydeligt, at der har været behov for den risikovillige kapital derude, og vi er glade for, at Vækstfonden kan være med til at spille en nøglerolle i at holde hånden under virksomheder og nu begynde at bidrage til en god genstart hos virksomheder i hele landet. ”

Indtil videre har over 724 selskaber benyttet sig af Vækstfondens matchordninger, og de har fået udbetalt lån for mere end 2,4 mia. kr. Med forlængelsen bliver rammen til matchordningerne også øget med samlet 935 mio. kr. Vækstfonden forventer at bruge hele rammen til coronahjælp til danske virksomheder.

Bred indsats i hele landet
Det er mange forskellige typer af virksomheder, der har gjort brug af Vækstfondens hjælpepakker, og de fordeler sig bredt over hele landet. Således har Vækstfonden ydet Covid-19-finansiering i hele 94 ud af landets 98 kommuner. Det er afgørende, at Vækstfonden kan holde hånden under virksomheder i hele Danmark, fortæller Henrik Holst Elstrøm, Senior Director og ansvarlig for Vækstfondens aktiviteter i Region Syddanmark:

”De lokale virksomheder er med til at skabe vækst og arbejdspladser – også når vi skal ud af krisen. Det er her, vi også ser mange af de hårdt ramte brancher, hvor folk har mistet deres job – fx inden for turisme og restauration, og derfor skal vi i Vækstfonden sammen med banker, business angels, pengeinstitutter og erhvervshusene sikre, at de virksomheder, som har behovet, kan få en økonomisk håndsrækning.”

Fakta om Vækstfondens matchprodukter

COVID-19 Startlån

COVID-19 Startlån er et lån målrettet unge virksomheder, som endnu er i opstartsfasen, men hvis produkt er færdigudviklet, skalerbart og har et højt innovationsniveau, der adskiller det fra andre i markedet. Der skal gerne være gennemført de første salg til kunder på den forretningsmodel, som lånet skal understøtte.

COVID-19 Investorlån

COVID-19 investorlån er målrettet virksomheder, som er ramt af COVID-19-krisen. Det kan være virksomheder, som har tabt omsætning, investoren/investorerne har trukket tilsagn tilbage, forsinket kapitalrejsning eller i form af forsinket nysalg. Investorlånet skal dermed sikre driften af virksomheden 12 måneder frem.

COVID-19 BA-lån

COVID-19 business angel matching-lån er en del af Vækstfondens indsats for at sikre risikovillig kapital til danske iværksættervirksomheder under COVID-19-krisen. Med lånefaciliteten kan din virksomhed supplere en investering fra en business angel med et lån fra Vækstfonden.

COVID-19 Syndikeringslån

COVID-19 Syndikeringslån er målrettet startups i den senere fase, som allerede har fx en venturefond eller et familiekontor med ombord. Med lånefaciliteten kan din virksomhed supplere en investering fra din investor med et lån fra Vækstfonden.

Udover matchprodukterne stiller Vækstfonden også garantier til SMV’er og store virksomheder via deres egen bank. Læs mere om Vækstfondens garantier her.