Vækstfonden giver gode råd og vejledning til iværksættere i ny podcastserie

Sæt i gang podcast

03. juni, 2021

Hvordan springer du ud i tilværelsen som iværksætter? Hvor skaffer du kapital? Og hvordan sammensætter du en bestyrelse? Dét og meget mere vil statens finansieringsfond Vækstfonden gøre danske iværksættere klogere på i den nye podcastserie, ’Sæt i gang’. Podcasten skal klæde danske iværksættere endnu bedre på til at skabe fremtidens forretninger.

Som nystartet iværksætter kan der være mange bekymringer og overvejelser. Du skal have styr på forretningsplaner og budget, hvilket team du har behov for omkring dig og på sigt måske også en bestyrelse. Det kan være lidt af en jungle, og derfor lancerer Vækstfonden nu en iværksætterpodcast, der skal klæde de danske iværksættere på til livet som iværksætter:

”Podcasten handler om iværksætteri, og vi har samlet nogle af landets bedste eksperter og interessante virksomheder og bedt dem om at dele ud af deres erfaringer. Håbet er, at vi i Vækstfonden kan være med til at inspirere økosystemet med tips og tricks og de vigtige perspektiver, der ofte er på spil, når man springer ud i tilværelsen som iværksætter,” fortæller Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

I podcastserien gør Vækstfondens eksperter lytterne klogere på en række emner relateret til iværksætteri. Det er personlige fortællinger om det virkelige liv, og det er de medvirkende virksomheder samt Vækstfondens eksperters egne erfaringer, man kan få et indblik i i podcastserien. I en af episoderne giver Vækstfondens bestyrelsesformand Tue Mantoni bl.a. sit perspektiv på, hvordan man etablerer en bestyrelse, og hvordan han selv har gjort brug af en bestyrelse. 

”Jeg har selv prøvet at være administrerende direktør ad to omgange, og selvom det kan lyde kontraintuitivt, så kan det godt ind i mellem være lidt ensomt. Så det er vigtigt at få en bestyrelsesformand, som kan blive ens betroede, som man kan ringe til, når tingene er svære. Som kan give råd til, hvordan man skal prioritere. Det er vigtigt med en sparringspartner,” fortæller Tue Mantoni.

Du kan finde Vækstfondens podcastserie ’Sæt i gang’ på din fortrukne podcasttjeneste. Første afsnit kan høres i dag og udgives hver torsdag i juni.

Episode 1: Sådan bliver du iværksætter
Fik du en god idé under et restaurantbesøg? Eller så du et hul i markedet? Vejen til iværksætterlivet er meget forskelligt. Men der er en håndfuld gode værktøjer, du kan arbejde med, når du springer ud i iværksættertilværelsen. I podcasten fortæller Erik Balck, Managing Partner i Vækstfonden, om egne erfaringer som iværksætter, hvor Erik bl.a. har startet Billetto og Bloggers Delight. I det medfølgende afsnit sætter virksomheden Fra Fejø ord på, hvordan en tur i supermarkedet i dag er blevet til Danmarks første producent af babymad.

Episode 2: Sådan finansierer du din virksomhed
Lån, egenkapital -en investor eller business angel ombord? Som ny iværksætter er der mange finansieringsmuligheder, når du skal opbygge og skalere din virksomhed. Derfor giver Vækstfondens erhvervskundechef Tine Lindgreen i denne podcast et indblik i de mange finansieringsmuligheder, du har. Edtech startuppen Learningbank med Stine Schultz i spidsen fortæller også, hvordan de valgte at sammensætte finansieringen i deres virksomhed.

Episode 3: Sådan laver ud det gode pitch
Hjertebanken og rystende stemme? Det perfekte Løvens Hule pitch kan skabe mange panderynker hos iværksættere. I Vækstfondens tredje podcastepisode giver Jacob Bratting, der er partner i Vækstfonden sit bud på, hvordan du finpudser din elevatortale. Du kan også høre virksomheden Tame fortælle mere om deres pitch, der har sikret virksomheden en af Danmarks største seed-runder.

Episode 4: Sådan sammensætter du det gode team
Et kompetent og stærkt team er ofte det første investorerne kigger efter, når de vurderer en investeringssag. Men hvilke kompetencer og erfaringer har du behov for, for at I når jeres mål i virksomheden? Det giver Vækstfondens Value Creation Team, deres bud på denne episode, hvor Sten Rode og Gitte Lykke fortæller mere om, hvilke kompetencer et stærkt team skal indeholde. Virksomheden Unity Studios fortæller også om, hvordan de har arbejdet med eget team og kompetencer i løbet af deres vækstrejse.

Episode 5: Sådan etablerer du en bestyrelse
En bestyrelse er med til at sætte retning for din virksomhed og bidrage til at træffe strategiske beslutninger. Men hvordan etablerer du en bestyrelse, og hvordan bruger man bedst sin bestyrelse? Det giver Tue Mantoni sit bud på i dette afsnit, hvor han deler erfaringer fra sit eget liv som topchef i en række store virksomheder. Virksomheden Monsido fortæller også mere om, hvordan de har gjort brug af deres bestyrelse i løbet af deres vækstrejse.

23-12-2021

Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Cyklister foran Christiansborg
22-12-2021

Forlængelse af Covid-19 garantier i 2022

Siden starten af marts 2020 har Vækstfonden ydet en række lån og garantier, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem Coronakrisen. Produkterne stod til at udløbe pr. 31. december 2021, men der er nu indgået en aftale om forlængelse af garantierne. Vi forventer at få nye bekendtgørelser i medio januar.