Vækstfonden får kontorplads på Lolland-Falster

Slotsbryggen

01. oktober, 2021

Vækstfonden flytter ind i Business LF’s kontormiljø i Nykøbing Falster. Med kontorpladsen vil fonden styrke samarbejdet med lokale erhvervsaktører, med henblik på at finde og investere i de virksomheder, som Danmark ikke må gå glip af.

Siden 1992 har Vækstfonden finansieret over 11.000 danske virksomheder for mere end 42 mia. kr. Den 1. oktober flytter fonden ind i Business LF’s nye kontormiljø på Slotsbryggen 16 og dermed ind i hjertet af et blomstrende iværksættermiljø.

"De projekter, Vækstfonden udvælger og udvikler, skal sætte ting i gang og mennesker i arbejde. Med etableringen i Nykøbing F. får vi et bedre udgangspunkt for at finde frem til de lokale virksomheder, hvor vi gennem sparring og medfinansiering kan bidrage til at realisere et vækstpotentiale," fortæller erhvervskundedirektør i Vækstfonden Jonas Kristiansen.

Vækstfonden har gennem en årrække ydet flere finansieringer til virksomheder i området, blandt andet den fremadstormende fødevareproducent ’Fra Fejø’. Med etableringen forventer Jonas Kristiansen, at endnu flere lokale virksomheder får glæde af Vækstfondens værditilbud.

Mere vand på vækstmøllen
Etableringen kommer på et tidspunkt, hvor Lolland-Falster befinder sig i en periode med ekstraordinær aktivitet og interesse fra investorer. På borgmesterkontoret glæder man sig over, at der nu bliver tilføjet endnu et gear til et væksttog, der allerede buldrer derudaf.

"Satellit-kontoret bliver fondens andet i hele regionen. Det er udtryk for, at de ser nogle muligheder på Lolland-Falster, som er værd at etablere sig i midten af. At en sværvægter som Vækstfonden vælger Nykøbing er en blåstempling af det erhvervsmiljø, som er blevet udviklet på Slotsbryggen med Business LF som tovholder. Vi skal have endnu flere lokale virksomheder til at se mulighederne og udnytte deres fulde potentiale. Der er nok virksomheder at tage af i Danmarks nye vækstområde," understreger borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

Styrker en stærk relation
Tilbage i 2019 blev Business LF og Vækstfonden enige om at indlede et samarbejde. Ambitionen var dengang som nu at styrke udgangspunktet for nye erhvervssucceser på Sydhavsøerne. Det er derfor en stærk relation, der nu bliver yderligere forstærket med fondens fysiske nærhed til lokale partnere og dem, det hele handler om – virksomhederne.

"Vækstfonden har en meget stærk viden på en række områder, som matcher Lolland-Falsters virksomhedsmiljø rigtig godt, og den viden kommer nu helt tæt på virksomhederne. Fx er en stor del af fondens finansieringer i 2021 rettet mod de såkaldte Food- og AgTech startups, og det segment er rigt repræsenteret i vores landsdel. Samarbejdet mellem vores lokale erhvervsorganisation og fonden har gjort en forskel, og det glæder mig, at den relation nu forstærkes til gavn for virksomhederne og Lolland-Falster," slutter borgmesteren.

Ud over den nye kontorplads i Nykøbing har Vækstfonden kontorer 8 andre steder i Danmark. Blandt andet i Sorø hos Erhvervshus Sjælland, hvor John Brædder er bestyrelsesformand.

01-12-2021

Ny investering skal gøre Dawn Health til global markedsleder

Den danske virksomhed Dawn Health, som vil opbygge en banebrydende platform til digitalisering af sundhedsprocesser, lukker en investeringsrunde på 160 mio. kr. fra Chr. Augustinus Fabrikker, Vækstfonden og Lars Marcher. Den nye kapital skal bringe Dawn Health helt i front, når det kommer til digitaliseringen af den globale sundhedsindustri.

01-12-2021

Skift af medarbejderrepræsentant i Vækstfondens bestyrelse

Der sker en udskiftning af medarbejderrepræsentant i Vækstfondens bestyrelse, da Kim Lundberg, Erhvervskundechef, har fået en ny stilling uden for Vækstfonden.

Præsentation
10-11-2021

Tilbagebetaling af moms og A-skat: Vækstfonden kan hjælpe

I samarbejde med pengeinstitutterne har Vækstfonden mulighed for at løse udfordringen med tilbagebetaling af moms og A-skat via en række låne- og kautionsprodukter. Foruden at understøtte likviditeten kan Vækstfondens produkter også styrke virksomhedernes soliditet, så de står bedre rustet til vækst i perioden efter Covid-19.