Trecifret millionlån fra Vækstfonden skal accelerere Too Good To Gos ekspansionsplaner

Too Good to Go

10. maj, 2021

Verdens største markedsplads for overskudsmad, Too Good To Go, har indhentet 223 mio kr. (€30 mio). i et konvertibelt lån fra Vækstfonden. Lånet skal bruges på yderligere ekspansion i primært USA. Too Good To Go har som mål at være markedsledere i USA inden udgangen af 2024.

En milliard måltider. Så meget mad har Too Good To Go sat sig for at redde fra at ryge i skraldespanden inden udgangen af 2024. Too Good To Go redder i øjeblikket mere end 175.000 måltider om dagen, og det samlede antal har netop rundet 71 millioner. Målet er derfor realistisk, og nu skal et konvertibelt lån på mere end 223 mio. kr. fra Vækstfonden bidrage til at indfri det.

Lånet fra Vækstfonden skal først og fremmest sætte yderligere fart på Too Good To Gos ekspansion i USA, hvor hele 40% af al produceret mad går til spilde.

“USA har ubegribeligt meget madspild, og det er derfor her, vi har mulighed for at gøre den største forskel. Vi har sat os et ambitiøst mål om, at vi skal være til stede i de største amerikanske byer inden årets udgang, så vi hurtigt kan opnå en position, der er på højde med vores europæiske. Det kræver kapital, og derfor er vi meget taknemmelige for, at Vækstfonden vil hjælpe os på vej med et lån,” fortæller Thomas Zeihlund, COO og CFO for Too Good To Go.

Too Good To Go bekæmper madspild via en app, der forbinder forbrugere med forhandlere og producenter, der har mad i overskud. Appen blev lanceret i Danmark 2016, og i dag er den aktiv i 15 lande og har over 37 millioner brugere.

Derudover har Too Good To Go gjort sig bemærket ved at skabe ekstraordinært mange arbejdspladser. Too Good To Go ansætter i gennemsnit to medarbejdere om dagen og har - som en af de eneste nyere danske virksomheder - netop rundet medarbejder nummer 1.000.

“I Vækstfonden vil vi gerne være med til at udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. Til det hører at finansiere særligt grønne og bæredygtige virksomheder, der er med til at gøre en forskel for klimaet, den grønne omstilling, og som samtidig skaber vækst og arbejdspladser. Det er Too Good To Go et fremragende eksempel på. På få år har de formået at skabe en global forretning, der sætter Danmark på verdenskortet,” siger Rolf Kjærgaard, CEO for Vækstfonden.

Finansieringen fra Vækstfonden er foretaget som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond, der har til formål at finansiere selskaber og projekter, der bidrager positivt til klima, natur og miljø. Her er fødevarer en vigtig del af løsningen i vejen mod den grønne omstilling.

“Vi skal producere og forbruge klogere. Sidstnævnte er netop Too Good To Gos mission i kraft af deres målrettede arbejde med at reducere madspild. Too Good To Go er er en dansk højvækstvirksomhed med stort globalt potentiale, og vi er meget tilfredse med at kunne bakke op om  deres videre vækst,” fortsætter Rolf Kjærgaard.

23-12-2021

Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Cyklister foran Christiansborg
22-12-2021

Forlængelse af Covid-19 garantier i 2022

Siden starten af marts 2020 har Vækstfonden ydet en række lån og garantier, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem Coronakrisen. Produkterne stod til at udløbe pr. 31. december 2021, men der er nu indgået en aftale om forlængelse af garantierne. Vi forventer at få nye bekendtgørelser i medio januar.