Pressemeddelelse

Startup vil demokratisere adgangen til hjælpemidler for personer med amputationer

22. februar, 2021

Det danske social impact startup Levitate har udviklet en kunstig sportsfod, der gør det lettere for amputerede at dyrke fysisk aktivitet og sport. Nu har Vækstfonden sammen med førende danske angels investeret knap 5,5 mio. kr. i det ansvarlige selskab, så virksomheden kan komme stærkt ud i markedet og udvikle flere aktivitetsprodukter for fysisk handicappede.

Levitate vil demokratisere adgangen til hjælpemidler for personer med amputationer. Brugeren får nu direkte adgang til selv at tilegne sig aktivitetsprodukter, undgå ventetider på behandling, og derfor få hurtigere adgang til et en lettere tilværelse. Og med en målgruppe hvor mere end 30% af alle personer med amputationer lider af depression, kan Levitate være med til at sikre bedre livskvalitet for brugerne. For sportsaktiviteter kan hjælpe lige så meget på det mentale helbred, som på det fysiske. Med en investering på knap 5,5 mio. kr. vil virksomheden nu ud i markedet med sine produkter.

”Vores vision er at hjælpe mennesker med amputationer over hele kloden til et mere fysisk aktivt liv. Det vil vi gøre ved at demokratisere adgangen til hjælpemidler – herunder med vores sportsproteser,” siger Lasse W. Madsen, Levitate co-founder og CEO.

Ifølge Physio-Pedia lider ca. en tredjedel af alle verdens amputerede af depression. Udfordringer med det mentale helbred, nedsat selvtillid, forvrænget kropsbillede, øget afhængighed og høje niveauer af social isolation observeres ofte efter amputation. Det fortæller Lasse W. Madsen, der selv blev amputeret som 14-årig. Derfor er det sociale impact potentiale stort når vi forbedrer forbrugernes mulighederne for at blive fysisk aktive, lyder det fra Levitate.

”Aktivitetsudstyr for fysisk handicappede er traditionelt utilgængelige, hvor du ikke selv har overblik over, hvad du har adgang til og hvor ofte. Vi ser i dag et billede, hvor store dele af befolkningen med amputationer har lysten til selv at være aktive på lige fod med alle andre, men simpelthen ikke får den rette adgang. Men det vil Levitate ændre på ved at give brugere muligheden og inspirationen til at bryde normen og gøre rette behandling lettere tilgængeligt. Og så kan vi virkelig flytte noget på den mentale sundhed,” siger Lasse W. Madsen.

Med en række nye investorer og frisk kapital i ryggen, skal Levitate, som også tæller den tidligere Trustpilot profil Andrew C. Whittaker som medstifter, til at udvikle og skalere dens brand og produktportefølje, så de kan hjælpe endnu flere amputerede med at få lettere adgang til fysisk aktivitet.

Hos Vækstfonden glæder man sig over investeringen i Levitate, så stifterne kan udleve ambitionen om at udvikle og sælge sportsproteser direkte til amputerede verden over.

”Levitate hjælper amputerede og på sigt andre kundegrupper med at opnå en aktiv livsstil med ofte forbedret mentalt helbred til følge - to af flere vigtige udfordringer. Vækstfonden investerer i to erfarne og visionære stiftere, der sammen med deres team, ønsker at udvikle bedre og billigere sportsproteser til millioner af amputerede verden over,” udtaler Jesper Hart Hansen, Investment Manager i Vækstfonden afdeling for direkte investeringer.

Levitates produkter hjælper allerede amputerede verden over i lande som USA, England, Singapore og Danmark med at øge fysisk aktivitet og forbedre mentalt helbred.

Seneste nyheder

29-03-2021
Årsrapport 2020:

Dansk Vækstkapital II fortsætter høj aktivitet trods Coronakrisen: 58 nyinvesteringer fra porteføljefonde

Året i Dansk Vækstkapital II har, ligesom i resten af verden, været præget af Coronakrisen. Men aktiviteten er fortsat, og fonden kigger tilbage på et år med to nye fondsinvesteringer og god investeringsaktivitet blandt porteføljefondene. Årets resultat lander på 142 mio. kr. og bringer fondens akkumulerede resultat i plus for første gang.

26-03-2021
Årsrapport 2020:

Dansk Vækstkapital I leverer overskud på trecifret millionbeløb og har bidraget til at skabe mere end 3000 arbejdspladser

Dansk Vækstkapital I lander endnu et flot årsresultat med et overskud på 331 mio. kr. i 2020. Det er syvende år i træk, at fonden leverer overskud, og den har samtidigt medvirket til at skabe mere end 3000 jobs siden sin etablering i 2011.

25-03-2021

Eat Grim: Startup vil have grimme grøntsager på danskernes tallerken

Den danske fødevarevirksomhed Eat Grim vil have danskerne til at spise grimme frugter og grøntsager. Siden 2018 har selskabet, der er stiftet af Petra Kaukua og Carolin Schiemer, arbejdet for at bekæmpe madspild og give grimme afgrøder et nyt liv på forbrugernes tallerkener. Med et lån fra Vækstfonden skal Eat Grim ud til endnu flere kunder.