Ny investering skal gøre Dawn Health til global markedsleder

01. december, 2021

Den danske virksomhed Dawn Health, som vil opbygge en banebrydende platform til digitalisering af sundhedsprocesser, lukker en investeringsrunde på 160 mio. kr. fra Chr. Augustinus Fabrikker, Vækstfonden og Lars Marcher. Den nye kapital skal bringe Dawn Health helt i front, når det kommer til digitaliseringen af den globale sundhedsindustri.

Det kan være en juridisk jungle at digitalisere sundhedssystemer og data. Samtidig er patient- og datasikkerhed helt afgørende for at skabe fremtidens digitale sundhedssystem. Det er derfor ikke nogen let opgave at bygge et fremtidssikret, digitalt sundhedssystem. Men det laver danske Dawn Health om på. Med en digital, cloudbaseret platform, vil Dawn Health demokratisere adgangen til og indsigten i sundhedsdata. Og det har store potentialer, som bl.a. giver sundhedspersonale bedre adgang til at udrede patienter samt lægge behandlingsplan for en lang række livstruende sygdomme. Med en ny stor serie A runde, er Dawn Health klar til at udbygge sin globale styrkeposition:

CEO og grundlægger af Dawn Health, Daniel Gewecke Daugaard:
"I det sidste århundrede har Danmark etableret en imponerende life science industri. På dørtærsklen til 2022 transformerer digital sundhed de traditionelle leveringsmodeller for sundhedsydelser. I Dawn Health er vi fast besluttet på at stå i spidsen for denne digitale revolution og bidrage til at skabe en ny normal for patienter med alvorlige kroniske sygdomme. Vores nye investering vil bane vejen for udviklingen af digitale sundhedsinnovationer med potentiale for at redde og forbedre millioner af liv – alt sammen tilvejebragt i tæt samarbejde med en bred portefølje af internationale life science partnere".

Investor Lars Marcher indtræder i selskabet som bestyrelsesformand og har store forventninger til Dawn Healths fremtid:

"Dawn Health er en unik virksomhed med en stærk innovationsplatform med høj global skalerbarhed i det hastigt skiftende rum for digital sundhed. Med betydelige muligheder, stærkt lederskab og engagerede medarbejdere ser jeg frem til den transformative rejse sammen med mine meget erfarne bestyrelseskolleger."

Dansk Health Tech momentum

Digital sundhed har de seneste år vundet stor opmærksomhed fra både danske og internationale investorer, og Coronakrisen har i høj grad været en reminder om, at verden har behov for massive investeringer i global sundhed. Her har Danmark en helt særlig rolle at spille, og det er også en del af baggrunden, for Chr. Augustinus Fabrikkers investering i Dawn, lyder det fra Claus Gregersen, adm. direktør:

"Digitalisering af medicinsk udstyr er en global megatrend, og Dawn har både viden og ambitionerne til at spille en vigtig rolle. Vi er meget imponerede over holdet bag Dawn Health, og vi ser frem til at være med til at indfri det store potentiale i digitale sundhedsprodukter til gavn for os alle. Investeringer i ambitiøse danske vækstvirksomheder er en vigtig del af Chr. Augustinus Fabrikkers scale-investeringsstrategi, og vi har allokeret mere end 1 milliard kr. til nye innovative virksomheder med internationalt udsyn som Dawn Health”.

Rolf Kjærgaard, adm. direktør Vækstfonden:

”Dawn Health har vist meget lovende resultater og allerede bevist, at de har potentialet til at blive global markedsleder. Danmark har en helt unik mulighed for at bygge en global styrkeposition inden for sundhedsteknologi, der på mange måder minder om den, vi så inden for life science for 30 år siden. I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle fremtidens virksomheder og styrkepositioner, og er den digitale omstilling af sundhedssektoren en vigtig sektor”.

De nye ejere tilslutter sig den eksisterende ejerkreds, som består af børsnoterede IT-selskab Trifork:

"Det har været en fantastisk rejse med Dawn Health indtil videre, og vi er meget glade for at byde dette stærke team af investorer velkommen til at hjælpe med at tage Dawn Health til det næste niveau. Sammen bringer de en masse erfaring, forbindelser og indsigter, som vil bidrage til at accelerere væksten yderligere. Vi ser frem til fortsat at støtte Dawn Health og til at arbejde tæt sammen med de nye investorer, om at udfolde potentialet i at eksekvere på denne spændende og givende rejse," siger Jørn Larsen, CEO og grundlægger af Trifork.

23-12-2021

Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Cyklister foran Christiansborg
22-12-2021

Forlængelse af Covid-19 garantier i 2022

Siden starten af marts 2020 har Vækstfonden ydet en række lån og garantier, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem Coronakrisen. Produkterne stod til at udløbe pr. 31. december 2021, men der er nu indgået en aftale om forlængelse af garantierne. Vi forventer at få nye bekendtgørelser i medio januar.