Pressemeddelelse

NIL Technology sikrer 200 mio. kr. i finansiering: Dansk nanoteknologi skal sælges til verdens største smartphone-brands

24. februar, 2021

NIL Technology er en dansk nanoteknologivirksomhed, der står foran et internationalt gennembrud. Ambitionen? Virksomhedens nanoteknologi vil være at finde i stort set alle de førende brands af smartphones inden for de næste par år. Med en finansiering på 200 mio. kr. i ryggen fra bl.a. Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, sætter NIL Technology fart på det, der skal være et internationalt gennembrud af de helt store.

NIL Technologys vision var i 2006, da selskabet blev stiftet, måske forud for sin tid. Men som i et ægte iværksættereventyr kan selskabet nu udbrede sin teknologi med 200 mio. kr. på kontoen fra en række prominente investorer, hvor de eksisterende investorer Jolt Capital og NGP Capital har fået følgeskab af Vækstfonden og EIC Fund. Med ny dansk nanoteknologi konkurrerer NIL Technology med de allerstørste teknologiselskaber ­- ikke bare i Danmark men også i global målestok.

NIL Technologys historie går tilbage til DTU i 2006, og i mange år solgte selskabet teknologi til udviklingsafdelingerne i de store teknologiselskaber over hele verden. Men visionen var endnu større end de danske landegrænser, og NIL Technology fandt et hul i markedet, der dannede rammerne for den nanoteknologi, selskabet nu får sit internationale gennembrud med.

”Ved at benytte de samme teknologier, som bruges til at lave computerchip, producerer vi avancerede optiske linser, baseret på nanoteknologi, der er bedre, enklere og som bruger mindre materiale end de løsninger, der findes i dag. Vores teknologi vil først blive brugt til 3D imaging, som er den bagvedliggende teknologi for ansigtsgenkendelse og en hjørnesten inden for augmented reality,”  fortæller Theodor Nielsen, stifter og CEO i NIL Technology,

Det er altså nogle af verdens allerstørste smartphoneselskaber, der vil gøre brug af NIL Technologys løsninger. Selskabet har allerede i efteråret 2020 bragt en af de største smartphoneproducenter ind som kunde, og teknologien er i dag at finde i en af de store og profilerede smartphones. I 2018 fik selskabet en A-runde-finansiering, flyttede ud af DTU’s forskerpark, og er siden da vokset 200% i ansatte. Selskabets ambition er at tiltrække de allerstørste kunder i branchen, men visionen stopper ikke her:

”I tillæg til smartphones, ser vi store vækstmuligheder inden for selvkørende biler, robotter, droner og VR/AR inden for de kommende år. På lidt længere sigt vil vores teknologi blive brugt i diverse sensorer til f.eks. produktions-, fødevare- og miljøovervågning. Så vi tror på, at potentialet er endnu større,” fortæller Theodor Nielsen.

Investorer tror på internationalt gennembrud

Den banebrydende teknologi og lovende tilkendegivelser fra verdens største smartphonebrands, vækker glæde hos investorerne, der nu har sendt 200 millioner kr. i ryggen på selskabet.

”Optik er i dag, hvor elektronik var for 20 år siden, og NIL Technology er en pioner i den optiske revolution. Hos Jolt Capital har vi været stærkt troende og engageret i optik i mere end 10 år, og vi har et dybt indgående kendskab til at skalere højteknologiske selskaber og til at etablere effektiv produktion indenfor krævende teknologiområder. Vi er entusiastiske omkring vores investering i NIL Technology og er dedikerede til at opbygge en produktion af avancerede optiske løsninger og dermed støtte den optiske industri med et ’made in Europe’ aftryk,” siger Jean Schmitt, Managing Partner i Jolt Capital og bestyrelsesmedlem i NIL Technology.

Mikkel Hesselgren direktør for Fund of Funds i Vækstfonden: ”Vi er meget glade for at være en del af kredsen omkring NIL Technology og være med til at bakke op om selskabets udvikling. NIL Technology udspringer af innovativ dansk forskning og er på vej mod at bygge en stærk kommerciel forretning rundt om dette. Vi tror på, at selskabet kan blive en af de absolut førende spillere på globalt plan og dermed udbygge en dansk styrkeposition inden for optik og sensorteknologi.”

Bo Ilsoe, partner i NGP Capital og bestyrelsesmedlem i NIL Technology, tilføjer at ”NILT har udviklet unikke optiske komponenter, som vil drive en helt ny generation af sensing og 3D imaging med langt bedre ydeevne, effektivitet, kompakthed og med mindre materialeforbrug. NILT adresserer et stort marked, og de ledes af et fantastisk team. Vi ser frem til at samarbejde med Theodor og hans team og hjælpe til med at bygge en dansk vinder indenfor den optiske industri.

Den nyetablerede EIC Fund indtræder også i ejerkredsen af NIL Technology, efter at NIL Technology modtog et udviklings-grant i 2019 på 2,2 millioner euro under det præstigefyldte EIC Pilot Accelerator program.

I dag har NIL Technology 60 ansatte og har foruden Kongens Lyngby kontorer i Zürich, New York og Göteborg.

Seneste nyheder

29-03-2021
Årsrapport 2020:

Dansk Vækstkapital II fortsætter høj aktivitet trods Coronakrisen: 58 nyinvesteringer fra porteføljefonde

Året i Dansk Vækstkapital II har, ligesom i resten af verden, været præget af Coronakrisen. Men aktiviteten er fortsat, og fonden kigger tilbage på et år med to nye fondsinvesteringer og god investeringsaktivitet blandt porteføljefondene. Årets resultat lander på 142 mio. kr. og bringer fondens akkumulerede resultat i plus for første gang.

26-03-2021
Årsrapport 2020:

Dansk Vækstkapital I leverer overskud på trecifret millionbeløb og har bidraget til at skabe mere end 3000 arbejdspladser

Dansk Vækstkapital I lander endnu et flot årsresultat med et overskud på 331 mio. kr. i 2020. Det er syvende år i træk, at fonden leverer overskud, og den har samtidigt medvirket til at skabe mere end 3000 jobs siden sin etablering i 2011.

25-03-2021

Eat Grim: Startup vil have grimme grøntsager på danskernes tallerken

Den danske fødevarevirksomhed Eat Grim vil have danskerne til at spise grimme frugter og grøntsager. Siden 2018 har selskabet, der er stiftet af Petra Kaukua og Carolin Schiemer, arbejdet for at bekæmpe madspild og give grimme afgrøder et nyt liv på forbrugernes tallerkener. Med et lån fra Vækstfonden skal Eat Grim ud til endnu flere kunder.