Genstartsfonden sikrer vækst i arbejdspladser i Vestjylland

25. marts, 2021

JC. LØKKEs maskinfabrik fra Bøvlingbjerg i Vestjylland har fået kapital fra Vækstfonden, som en del af Genstartfonden, til at komme godt ud på den anden side af Coronakrisen. Virksomheden, med sine mere end 60 års erfaring inden for produktion af korntørringsudstyr og transportanlæg, kan nu sætte gang i yderligere vækstplaner.

LØKKEs maskinfabrik er en produktionsvirksomhed fra Bøvlingbjerg på den jyske vestkyst. Selskabet producerer til landbrug og industri i både ind- og udland og er en af landbrugets og metalindustriens gamle kendinge. Men Coronakrisen har også kastet grus i maskineriet hos den vestjyske virksomhed. For krisen har betydet, at kunder har været mere tilbageholdende, og at flere ordrer er blevet annulleret.

”Coronakrisen har sat nogle projekter på pause hos vores kunder, men heldigvis oplever vi også mere og mere optimisme. Lige nu begynder vi faktisk at se en vækst på omkring 20 pct. ift. de ordrer, vi havde i bogen sidste år. Det har været en positiv og konstruktiv proces med Vækstfonden, der gør, at vi nu kan få sat større tryk på vores ordrer,” fortæller Frits Günther Løkke, der er direktør i LØKKE.

LØKKE har optaget et ansvarligt lån fra Vækstfondens Genstartsfond – en fond der skal understøtte, at flest mulige sunde virksomheder kommer godt igennem krisen. Kapitalen skal være med at sikre flere arbejdspladser i selskabet, der lige nu har 45 ansatte på fabrikken i Bøvlingbjerg. Dermed får virksomheden nye kræfter til at kunne komme sikkert igennem en økonomisk ustabil tid.

Erhvervsminister, Simon Kollerup:
”Jeg ved, at mange virksomheder knokler for at komme igennem Coronakrisen. Det er ikke en nem tid at drive virksomhed i, så jeg er glad for, at samarbejdet mellem lokale virksomheder og Genstartsfonden er med til at realisere nye vækstmuligheder - også når der er grus i maskineriet. Genstartsfonden er et godt eksempel på, at vi kan holde hånden under danske produktionsvirksomheder og arbejdspladser og samtidig være med til at realisere virksomhedernes ambitiøse vækstplaner. Det skaber ikke kun et stærkere erhvervsliv, men også et Danmark med arbejdspladser i hele landet.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”Det er utrolig vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for, at sunde virksomheder i hele Danmark kan investere i tiden, der kommer efter corona. Derfor er jeg glad for, at vi i Vækstfonden er med til at fastholde og skabe nye arbejdspladser i Bøvlingbjerg med kapital fra Genstartsfonden - ovenikøbet til en traditionsrig virksomhed som LØKKE.”