Pressemeddelelse

Første fælles finansiering mellem Silicon Valley Bank og Vækstfonden

Håndtryk mellem kollegaer

12. februar, 2021

Danske Leapwork har lukket finansieringsrunde på 30 mio. kr. (5 mio. USD) i lån fra Vækstfonden og Silicon Valley Bank. Målet er at blive verdensførende inden for automatisering af software. Finansieringen er samtidig den første fælles finansiering mellem Vækstfonden og Silicon Valley Bank.

Den danske startup, Leapwork, med CEO Christian Brink Frederiksen i spidsen, stormer ud på det globale marked. Selv under Coronakrisen har virksomheden på kort tid formået at skabe en vækstkurve, som kun få virksomheder herhjemme kan matche. Med deres løsning til automatisering af softwareprocesser, er Leapwork en af de største spillere inden for deres felt, og virksomheden kan allerede tælle store kunder som Visma og Blue Water Shipping.

Christian Brink Frederiksen CEO i Leapwork:
”Vi har høje ambitioner og har i den grad fået bevist, at der er efterspørgsel på vores service. Nu skal vi ramme især det amerikanske og europæiske marked for at udbrede kendskabet til vores virksomhed yderligere. Derfor er vi rigtig glade for Venture Debt-lånet fra Silicon Valley Bank og Vækstfonden, der kan sætte fart på skaleringen, men uden at vi skal opgive ejerandele på så tidligt et tidspunkt.”

Hos Vækstfonden glæder man sig over at kunne sikre vigtig kapital til Leapworks rejse under Coronakrisen:

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”Leapwork er et skoleeksempel på en af de virksomheder, Vækstfonden gerne vil være med til at udvikle. De har skabt et stærkt produkt og bevist, at de har potentiale til at blive en af de helt store spillere inden for deres område og dermed bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.”

Også hos Silicon Valley Bank er man begejstreret for finansieringen af Leapwork:
”Leapwork skal nu ud at opfylde deres potentiale, som vi tror rigtig meget på her i Silicon Valley Bank. Leapwork har allerede nu kontorer over hele verden, fra Guargon i Indien til San Francisco i USA. Med finansieringen kan vi bidrage med kapital og rådgivning, så Leapwork kan tage det næste skridt på deres vækstrejse,” siger Sebastian Penn, Managing Director i Silicon Valley Bank Danmark:

Første fælles finansiering fra Vækstfonden og Silicon Valley Bank

Lånet til Leapwork er den første fælles finansiering mellem Silicon Valley Bank og Vækstfonden, siden førstnævnte indtog sit danske hovedkvarter i november 2019. Og det er en milepæl mod at bygge bro mellem stærke danske startups og amerikanske kunder og investorer, fortæller Sebastian Penn.

”I Danmark har vi rigtig mange stærke startups med gode idéer. Dem vil vi i Silicon Valley Bank gerne være med til at sende ud på det globale marked og gøre til fyrtårne, og det er også baggrunden for, at vi oprettede kontor i København sidste år. Derfor har vi i dag taget et vigtigt skridt for at sikre, at de bedste og dygtigste iværksættere får mulighed for at vokse sig store og gøre sig attraktive på det globale marked.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”I Vækstfonden ønsker vi at tiltrække udenlandske investorer, så danske virksomheder kan få glæde og gavn af internationale kompetencer og kapital. Det gør vi ved at sikre, at virksomhederne har gode muligheder for at vokse sig store herhjemme og få endnu mere succes globalt. Med vores første fælles finansiering tager vi nu et vigtigt skridt i et partnerskab, der bygger stærke bånd mellem danske virksomheder og internationale investorer og kompetencer.”

Seneste nyheder

23-12-2021

Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Cyklister foran Christiansborg
22-12-2021

Forlængelse af Covid-19 garantier i 2022

Siden starten af marts 2020 har Vækstfonden ydet en række lån og garantier, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem Coronakrisen. Produkterne stod til at udløbe pr. 31. december 2021, men der er nu indgået en aftale om forlængelse af garantierne. Vi forventer at få nye bekendtgørelser i medio januar.