Pressemeddelelse

Første fælles finansiering mellem Silicon Valley Bank og Vækstfonden

12. februar, 2021

Danske Leapwork har lukket finansieringsrunde på 30 mio. kr. (5 mio. USD) i lån fra Vækstfonden og Silicon Valley Bank. Målet er at blive verdensførende inden for automatisering af software. Finansieringen er samtidig den første fælles finansiering mellem Vækstfonden og Silicon Valley Bank.

Den danske startup, Leapwork, med CEO Christian Brink Frederiksen i spidsen, stormer ud på det globale marked. Selv under Coronakrisen har virksomheden på kort tid formået at skabe en vækstkurve, som kun få virksomheder herhjemme kan matche. Med deres løsning til automatisering af softwareprocesser, er Leapwork en af de største spillere inden for deres felt, og virksomheden kan allerede tælle store kunder som Visma og Blue Water Shipping.

Christian Brink Frederiksen CEO i Leapwork:
”Vi har høje ambitioner og har i den grad fået bevist, at der er efterspørgsel på vores service. Nu skal vi ramme især det amerikanske og europæiske marked for at udbrede kendskabet til vores virksomhed yderligere. Derfor er vi rigtig glade for Venture Debt-lånet fra Silicon Valley Bank og Vækstfonden, der kan sætte fart på skaleringen, men uden at vi skal opgive ejerandele på så tidligt et tidspunkt.”

Hos Vækstfonden glæder man sig over at kunne sikre vigtig kapital til Leapworks rejse under Coronakrisen:

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”Leapwork er et skoleeksempel på en af de virksomheder, Vækstfonden gerne vil være med til at udvikle. De har skabt et stærkt produkt og bevist, at de har potentiale til at blive en af de helt store spillere inden for deres område og dermed bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.”

Også hos Silicon Valley Bank er man begejstreret for finansieringen af Leapwork:
”Leapwork skal nu ud at opfylde deres potentiale, som vi tror rigtig meget på her i Silicon Valley Bank. Leapwork har allerede nu kontorer over hele verden, fra Guargon i Indien til San Francisco i USA. Med finansieringen kan vi bidrage med kapital og rådgivning, så Leapwork kan tage det næste skridt på deres vækstrejse,” siger Sebastian Penn, Managing Director i Silicon Valley Bank Danmark:

Første fælles finansiering fra Vækstfonden og Silicon Valley Bank

Lånet til Leapwork er den første fælles finansiering mellem Silicon Valley Bank og Vækstfonden, siden førstnævnte indtog sit danske hovedkvarter i november 2019. Og det er en milepæl mod at bygge bro mellem stærke danske startups og amerikanske kunder og investorer, fortæller Sebastian Penn.

”I Danmark har vi rigtig mange stærke startups med gode idéer. Dem vil vi i Silicon Valley Bank gerne være med til at sende ud på det globale marked og gøre til fyrtårne, og det er også baggrunden for, at vi oprettede kontor i København sidste år. Derfor har vi i dag taget et vigtigt skridt for at sikre, at de bedste og dygtigste iværksættere får mulighed for at vokse sig store og gøre sig attraktive på det globale marked.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”I Vækstfonden ønsker vi at tiltrække udenlandske investorer, så danske virksomheder kan få glæde og gavn af internationale kompetencer og kapital. Det gør vi ved at sikre, at virksomhederne har gode muligheder for at vokse sig store herhjemme og få endnu mere succes globalt. Med vores første fælles finansiering tager vi nu et vigtigt skridt i et partnerskab, der bygger stærke bånd mellem danske virksomheder og internationale investorer og kompetencer.”

Seneste nyheder

Startup
16-09-2021
Ny rapport:

Fra Startup til Scaleup 2021

Velkommen til den fjerde udgave af ”Fra startup til scaleup - en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder”. I rapporten dykker vi ned i de tendenser og finansieringstilbud, som har præget det finansielle økosystem i Danmark det seneste halvandet år (2020 og første halvår af 2021).

13-09-2021
Pressemeddelelse

Vækstfonden leverer historisk overskud i første halvår af 2021

Statens finansieringsfond leverede et overskud på godt 2,3 mia. kr. i første halvår af 2021. Resultatet er især drevet af investeringer i stærke danske vækstvirksomheder. Overskuddet geninvesteres i virksomheder og arbejdspladser i hele Danmark.

09-09-2021

Dansk hotelplatform tog chancen under Coronakrisen

Da den danske hotelbranche lukkede ned ved første bølge under Coronakrisens spæde start, så det sort ud for virksomheden DigitalGuest. De måtte tænke ud af boksen og gav dermed alle kunder gratis adgang til deres kommunikations- og mersalgsplatform. Nu har virksomheden fået et lån fra Vækstfonden til at ekspandere forretningen yderligere.