Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

23. december, 2021

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Danmark ligger helt i top, som et af de lande, der producerer mest husholdningsaffald med 844 kg per person i 2019. En trist førerposition for et land, som normalt kaldes et grønt foregangsland. Der er brug for et større fokus på at reducere mængden af affald, som ryger i affaldscontainerne både i Danmark og i resten af verden. Det vil danske Cirqle sætte sig i spidsen for med deres genbrugelige emballage:  

”Vi skal have virksomheder til at tage ansvar for deres enorme emballage forbrug. Vi kan se fra analyser, at forbrugerne er klar til grøn omstilling, og de vil gerne vælge de bæredygtige løsninger. Men de rigtige løsninger mangler i markedet. Vi skal gøre genbrug attraktivt for virksomheder, og det er svært at hamle op med engangsemballage, som er både billigt og funktionelt. Hos Cirqle tror vi på, at industrien og det private vil løfte opgaven for at komme affaldsbyrden til livs. Det er, hvad forbrugerne forventer. Og det kan vores genanvendelige emballage bidrage til,” siger Jan Weber CEO i Cirqle.

Cirqle’s genbrugsemballage kører i et lukket kredsløb og bliver hentet og vasket af virksomheden, som kalder det ”genbrug som en service”. Emballagegenbrug kræver samarbejde på tværs af mange funktioner, og det er derfor ikke en nem disciplin. Og netop dét er Cirqle’s ekspertise. De sørger for hele processen, så kunderne nemt kan omlægge til cirkulær emballage helt uden at skulle investere i emballage eller sætte genbrugssystemer op. Til at udbrede den mere bæredygtige markedsstandard har Cirqle foreløbig rejst mere end 20 mio. kr. fra Vækstfonden og flere højtprofilerede business angels i deres første investeringsrunde. Det er det store bæredygtige potentiale, der bl.a. er baggrunden for Vækstfondens investering, fortæller Eric-Alan Rapp, Investment Partner i Vækstfonden:

”Behovet i industrien er enormt, og derfor er der et stort potentiale i Cirqles løsning. Det er afgørende, at vi ændrer hele fødevareindustriens måde at bruge emballage på, og de der kommer først, får en betydelig konkurrencefordel. I Vækstfonden vil vi være med til at fremme den grønne og bæredygtig udvikling af vores samfund. Det er Cirqle et godt bud på inden for deres marked, og det er også derfor, vi investerer i denne runde,” siger Eric-Alan Rapp.

Succes for måltidskasser og e-dagligvarer accelererer emballageproblemet

Det er især fødevareindustrien, der producerer enorme affaldsmængder, og Cirqle’s første satsning er måltidskasse-markedet. Hjemmelevering af måltidskasser og dagligvarer er i kraftig vækst, hvilket betyder, at der produceres langt mere affald fra emballage. Selvom det er virksomhedens første investeringsrunde, er Cirqle allerede i fuld gang med samarbejdet med de første kunder. Cirqle’s service henvender sig i første omgang til alle danske og svenske virksomheder, der leverer måltider eller dagligvarer til forbrugerne. Men ambitionen er global, og der er allerede godt gang i dialogen med virksomheder uden for landets grænser.

”Emballage fra fødevareindustrien er et omfattende og globalt problem, og potentialet er derfor vidtrækkende. Vi er tidligt på vores vækstrejse, men vi håber, at Cirqle kan blive den nye markedsstandard på samme måde som vores flaskeretursystem. Derved kan vi sætte et stort bæredygtig aftryk på vores marked, der både kommer klima og miljø til gavn,” siger Jan Weber

Læs også

Patrick Brix Bjerg
07-12-2021

Vækstfonden har succes med at tiltrække udviklertalenter: Nu er der en junior-åbning

Patrick Brix Berg har arbejdet som full-stack udvikler i Vækstfonden, siden han blev færdiguddannet som webudvikler fra KEA for 2,5 år siden. Sammen med resten af teamet i Digitalisering & Analyse, leder han nu efter en ny kollega.

Finansieringsinstituttet
07-12-2021
Nyhed

Nu bliver det endnu lettere at lave Vækstkautioner

Vilkårene for Vækstkautionsordningen ændres fra mandag d. 13. december 2021, hvilket sikrer en væsentlig administrativ lettelse for finansieringsinstitutterne, og gør ordningen mere attraktiv.

01-12-2021

Ny investering skal gøre Dawn Health til global markedsleder

Den danske virksomhed Dawn Health, som vil opbygge en banebrydende platform til digitalisering af sundhedsprocesser, lukker en investeringsrunde på 160 mio. kr. fra Chr. Augustinus Fabrikker, Vækstfonden og Lars Marcher. Den nye kapital skal bringe Dawn Health helt i front, når det kommer til digitaliseringen af den globale sundhedsindustri.