Pressemeddelelse

Vækstfonden klar med produkter til tidlige iværksættere og venturevirksomheder

07. maj, 2020

Den 18. april besluttede regeringen og et enigt Folketing at sende yderligere 3,4 mia. kr. til de tidlige iværksættere og venturevirksomheder via Vækstfonden. Nu er Vækstfonden klar med en række produkter, og de kan søges fra i dag.

Vækstfonden er nu klar med en række produkter til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne. Det sker efter,  at regeringen og Folketinget d. 18. april præsenterede yderligere hjælpepakker til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne. I dag er endelige bekendtgørelser offentliggjort, og det gør, at produkterne nu kan tilbydes markedet. De opdaterede produkter fra Vækstfonden skal gå til virksomheder, som ikke passer ind i de hidtil fremlagte hjælpepakker. Forhåbningen er, at en stor del af iværksætterne, der er ramt af krisen, nu kan få en økonomisk håndsrækning.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Matchfinansieringen kommer til at få stor betydning for de danske iværksættere og venturevirksomheder, der er pressede lige nu på grund af corona. Mange af de ildsjæle, som har fået sat en stopper for deres planer på grund af krisen, kan nu få en stor økonomisk hjælp takket være den her ordning. Vækstiværksætterne spiller en vigtig rolle, når vi åbner samfundet igen, med at gøre deres gode ideer til fremtidens arbejdspladser. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at sørge for, at de får en ekstra hjælpende hånd.”

Rolf Kjærgaard adm. direktør i Vækstfonden:

”Vi har i tæt dialog med myndighederne arbejdet benhårdt for at sikre, at der fortsat er risikovillig kapital til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne– også under krisen. Derfor er vi glade for, at vi i dag kan gå ud med en række produkter, vi har skræddersyet til netop denne målgruppe. Det er vigtigt og godt set af politikerne, at vi skal yde særlig hjælp til lige præcis denne gruppe af virksomheder,” siger Rolf Kjærgaard og forsætter:

”De tidlige iværksættere og venturevirksomhederne er særdeles hårdt ramt i denne krise, fordi de ikke nødvendigvis har den historik, som giver adgang til de eksisterende ordninger. De er måske netop gået i markedet efter kunder eller er i gang med at finpudse deres produkt. Derfor har vi i samarbejde med iværksættere og private investorer kigget på, hvordan vi kan skabe en række produkter, der kan være den bedst mulige hjælp i denne krise. For iværksætterne er afgørende for fremtidens arbejdsmarked.”

Vækstfonden er klar til at trykke på speederen

Efterspørgslen på risikovillig kapital til iværksætterne har været stor, og derfor forventer Vækstfonden også, at der i de kommende uger vil komme tryk på låneansøgningerne. Men der arbejdes på højtryk for at sikre, at pengene kommer ud til iværksætterne så hurtigt som muligt, fortæller Rolf Kjærgaard:

”Vi forventer, at rigtig mange virksomheder vil søge om de nye COVID-19 låneprodukter, og det er afgørende, at vi kommer dem hurtigt i møde. Vores mange dygtige medarbejdere knokler for at få pengene ud til selskaberne, så vi også i fremtiden kan få gavn af de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.”

Produkterne er tilgængelige i Vækstfonden fra i dag, og der er tale om fire opdaterede produkter: Covid-19 Business Angel Matchinglån, Covid-19 Investorlån, Covid-19 Startlån og Covid-19 Syndikeringslån. Alle produkterne er henvendt tidlige iværksættere og venturevirksomheder, der er ramt på økonomien som følge af COVID-19 krisen.

”For at de nye rammer kan nå ud til så mange som muligt, er der et loft over, hvor store Covid-19-lån vi kan stille til rådighed for den enkelte virksomhed. Det er også med til at sørge for, at virksomhederne ikke pådrager sig for høj gæld. Samtidig skal vi sikre, at vi forvalter kapitalen godt, og at pengene kommer ud til de rette virksomheder på en kvalificeret måde, og derfor stiller vi også en række dokumentationskrav. Vi arbejder målrettet for at nå så bredt og hurtigt ud som muligt, inden for de rammer vi har,” siger Rolf Kjærgaard.

Foruden låneprodukterne vil Vækstfonden også øge sine direkte investeringer i både selskaber og fonde markant.

”Med ny kapital til en bred vifte af produkter, kan vi nu tilbyde mange forskellige finansieringsløsninger til virksomheder på alle stadier af deres udvikling. Både regeringen og Folketinget har ageret utroligt effektivt, så vi sammen kan hjælpe virksomhederne igennem denne krise på bedst mulig vis,” siger Rolf Kjærgaard.

For pressehenvendelser kontakt: 

Charlie Stjerneklar, kommunikations- og pressechef i Vækstfonden / cst@vf.dk / +45 81 77 73 87

Seneste nyheder

28-10-2020
Pressemeddelelse

Nye hjælpepakker: Nu bliver det nemmere for coronaramte virksomheder at skaffe likviditet via Vækstfonden

Coronakrisen betyder, at virksomheder over hele landet fortsat har svært ved at holde forretningen i gang og må se kunder og ordre forsvinde. Derfor har Regeringen og partierne sikret yderligere hjælp til at holde hånden under danske virksomheder med Genstartsfonden. Vækstfonden spiller endnu engang en nøglerolle i initiativerne og kan nu stille garantier på 90 % til SMV'er, ligesom COVID-19-matchingordningen udvides.

26-10-2020
Pressemeddelelse:

eloomi rammer 500 mio. kr. i værdiansættelse efter flot investeringsrunde

Den danske HR-tech virksomhed eloomi har hentet ny investeringsrunde på 45 mio. kr. og rammer en værdiansættelse på 500 mio. kr. Det hurtigvoksende danske softwarefirma udvikler og leverer en digital virksomhedsplatform til feedback, læring og udvikling af medarbejdere, og det er der kommet endnu større efterspørgsel på under coronakrisen. Den nye kapitaludvidelse, der kommer fra bl.a. Vækstfonden, skal medvirke til at booste eloomis internationale vækstplaner.

Createitreal
26-10-2020
Pressemeddelelse

Ny investeringsrunde: Aalborgensiske Create it REAL klar til at kommercialisere deres teknologiplatform.

Siden 2009 har Create it REAL i Aalborg specialiseret sig i teknologi til 3D-printning, og det har gjort dem til en attraktiv partner hos globale kunder. Nu har selskabet hentet ny kapital i form af 23 mio. kr. fra Vækstfonden, Investo Capital og to private investorer. Virksomheden skal nu til for alvor at kommercialisere deres platform.