Pressemeddelelse

Ny platform skal hjælpe startups ud af Corona-krisen

01. maj, 2020

Massevis af danske startups kæmper i disse tider for at overleve Corona-krisen. På trods af regeringens mange hjælpepakker, har særligt startup-segmentet manglet hjælp. I samarbejde med Vækstfonden lancerer Tech Nordic Advocates derfor på fredag d. 1. maj en ny platform, som skal hjælpe startups ud af Corona-krisen. Stine Bosse er nyudnævnt bestyrelsesformand for Tech Nordic Advocates, og hun ser den nye platform som en vigtig håndsrækning.

D. 29. April 2020, København: Danmark er et stærkt iværksætterland, som er kendt for sine mange innovative startups. Ikke mindst inden for tech-segmentet. Men Corona-pandemien har slået benene væk under mange af de små startups, som nu kæmper med manglende kapital og et stort behov for hjælp og rådgivning. Som følge af Corona har mange investorer trukket sig, kontrakter er mistet, syge og fraværende medarbejdere har sat en midlertidig stopper for forretningsudviklingen og virksomhederne afskæres fra adgangen til internationale markeder.

Derfor har Tech Nordic Advocates, Nordeuropas største tech/iværksætternetværk, sat sig for at oprette en ny platform i samarbejde med Vækstfonden, hvor al hjælp til de danske startups samles på ét sted.

Platformen, ”Startup Ecosystem Covid-19 Resource Hub”, går officielt i luften fredag d. 1. maj kl. 10.00 ved et online live-event på https://www.technordicadvocates.org/covid-19/ hvor bl.a. Jeanette Carlsson, stifter og CEO i Tech Nordic Advocates, bestyrelsesformand Stine Bosse og Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden vil fortælle mere om den nye platform og besvare spørgsmål live fra journalister såvel som fra startups. Se mere om eventet sidst i pressemeddelelsen.

Stine Bosse, som er udnævnt som bestyrelsesformand for Tech Nordic Advocates i forbindelse med lancering af den nye platform, og som bl.a. er tidligere koncernchef i Tryg, bestyrelsesmedlem i TDC og Nordea, nuværende bestyrelsesmedlem i Allianz, formand for TeleGreenland, kvindelig topchef, og senest formand for TechDK Kommissionen, siger:

"Jeg er meget glad for at få lov til at bidrage til dette vigtige netværk. Innovation og iværksætteri er vigtigere end nogensinde før, og jeg kan ikke mindes, at samarbejde, netværk og partnerskaber har betydet mere end netop nu under Corona-krisen, hvor startups og hele økosystemet har så stort behov for støtte. At jeg personligt derudover kan sende et vigtigt signal til unge kvinder om, at tech ikke er forbeholdt mænd men for alle, er jeg også glad for. Tech løser nogle af vor tids største udfordringer, som vi ser netop nu. Så vi har brug for stærke fora, hvor vi kan blive endnu dygtigere sammen, samarbejde og støtte ’de små’, som netop er det vi gør med lanceringen af vor C-19 Resource hub. Jeg glæder mig meget til opgaven, og til at bidrage til den vigtige debat om etik og moral i branchen.”

Tech Nordic Advocates har siden 2015 arbejdet for at styrke iværksætteri og vækst i særligt tech-sektoren, samle økosystemet, og skabe større skalerings,- og vækstmuligheder for startups/scaleups. Både på et voksende nordisk/baltisk ‘hjemmemarked’ og ved at give adgang til globale markeder gennem Tech Nordic Advocates’ globale netværk; Global Tech Advocates. Men i kølvandet på Corona-krisen er der opstået et nyt akut behov for hjælp og let tilgængelig vejledning blandt startup-økosystemet. Derfor besluttede Tech Nordic Advocates sig for at lave en slags one-stop-shop for startups med behov for hjælp, fortæller Jeanette Carlsson, Founder & CEO, Tech Nordic Advocates:

“Tech Nordic Advocates’ mission er at være den ledende drivkraft og platform for iværksætteri og tech-sektor vækst i Norden/Baltikum med Danmark som omdrejningspunkt. Vores vision er at cementere Danmark, Norden/Baltikum, som en ledende global tech-hub. Vi oplever pt som følge af Corona-krisen et kæmpe startup/ økosystem behov for hjælp til at komme igennem krisen. Det er således naturligt, at v går i spidsen for lancering af en C-19 Resource Hub med det formål for øje. Jeg kan ikke forestille mig en mere erfaren bestyrelsesformand med større slagkraft til at stå i spidsen for vor bestyrelse og tiltag som dette end Stine Bosse. Tech Nordic Advocates bestyrelse ser meget frem til samarbejdet med Stine.”

Vækstfonden er samarbejdspartner på projektet, og her glæder man sig over det nye samarbejde, fortæller Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden:

”I denne krise skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe danske iværksættere. Derfor er det godt og rigtigt set af Tech Nordic Advocates at samle én indgang til iværksætterne i en hub. Det kan være en hjælpende hånd i denne svære tid og med stærke kræfter i spidsen, er jeg ikke i tvivl om, at det bliver et vigtigt værktøj til at komme godt ud på den anden side af krisen for iværksætterne.”

På den nye platform kan startups og andre virksomheder, der har behov for hjælp, finde viden og modtage rådgivning i forhold til lige netop de problemer, de står over for. En lang række virksomheder og eksperter har indgået partnerskab med Tech Nordic Advocates og deres danske, nordiske og globale ’Global Tech Advocates’ netværk med over 12000 tech-sektor ledere som står til rådighed for virksomheder, som har behov for hjælp. Det gælder bl.a. Danish Business Angels (DanBAN), Lundgrens (Advokatfirma), Kreab , (Kommunikationsbureau), Digital Hub Denmark, First Capital,  Funderbeam, Copenhagen Capacity, Dell (teknologivirksomhed) m.fl.

Blandt andet tilbyder platformen en real-time chat funktion, som kommer til at være bemandet i dagtimerne, hvor startups kan stille spørgsmål og få live-rådgivning om eksempelvis juridiske, forretningsmæssige, kommunikationsmæssige og finansielle spørgsmål fra forskellige eksperter fra startup økosystemet. Ligeledes stiller en række eksperter sig til rådighed for gratis en-til-en rådgivning efter aftale - typisk en time om ugen eller hver 14. dag.

Platformen opdateres løbende med forskellige events, podcasts, webinarer, som kan give brugbar viden og gode råd til startups og virksomheder, som forsøger at navigere gennem Corona-krisen, ligesom Tech Nordic Advocates på platformen har samlet brugbar information, ressourcer, case-studier, ’best practice’ eksempler fra Danmark og andre lande inkl. lande, som er foran Danmark på Covid-19 kurven, og andet relevant materiale.

Om Tech Nordic Advocates

Tech Nordic Advocates er Nordeuropas største techleder- iværksætternetværk, som samler ca. 2500 startups, scaleups, iværksættere, investorer, mentorer, startupmiljøer, SMVer, etablerede teknologi-virksomheder og offentlige organisationer om at hjælpe startups, scaleups og andre teknologi-virksomheder med vækst med hele Norden og Baltikum som fundament og Danmark som omdrejningspunkt.  I Storbritannien er Tech Nordic Advocates’ forgænger og søsternetværkTech London Advocates’ med ca. 10.000 tech-ledere, iværksættere, investorer mv. maskinen bag Londons – og Europas største-tech-hub. Netværket er siden Tech Nordic Advocates’ lancering i København i 2015 udvidet til at omfatte 16 globale søsternetværk fra Tech Bay Advocates i Silicon Valley til Tech London Advocates, Tech Nordic Advocates, resten af Europa, Kina, Indien, Sydøstasien og Australien under den globale organisation Global Tech Advocates (GTA) – verdens eneste globale tech-netværk.

Udover Stine Bosse består Tech Nordic Advocates’ bestyrelse af: Jeanette Carlsson; Founder & CEO; Vibeke Linde-Strandby, Leder, BYG, Københavns Kommune, Startup Mentor og Bestyrelsesmedlem for Danmark; Barry O’Brien, Co-Founder, Mentor og Bestyrelsesmedlem for Sverige; Susanne Hannestad, CEO, Fintech Mundi og bestyrelsesmedlem for Norge; Santtu von Bruun, Bestyrelsesformand, Maria 0-1, Head of Innovation, Helsinki City og Bestyrelsesmedlem for Finland; Russ Shaw, Founder Tech London & Global Tech Advocates; Hazel Moore, Bestyrelsesformand & Co-founder, First Capital og John Zai, Founder & CEO, CENTI Group. Bestyrelsen arbejder ulønnet.

Besøg hub'en her

Seneste nyheder

03-12-2020
Pressemeddelelse

Fra Fejø: Lokale frugtprodukter til hele Danmark

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer på markedet. Derfor besluttede han at lave det selv, og med en familiær relation til Fejø faldt det ham naturligt, at frugten derfra skulle være fundamentet for virksomheden Fra Fejø. Med finansiering fra Vækstfonden er virksomheden nu klar til at sende frugt fra Fejø til hele Danmark.

Neurons Inc
25-11-2020
Pressemeddelelse

Dansk hjerneforskning afkoder forbrugeradfærd

Neurons Inc lukker investeringsrunde med deltagelse af bl.a. Vækstfondens venture arm VF Venture. Techvirksomheden kan forudsige forbrugeradfærd og forbedre kundeoplevelsen og bygger på mange års hjerneforskning. Med en række førende forskere inden for neurovidenskab og neuromarketing har Neurons Inc udviklet banebrydende AI-understøttet software. Og det har stort potentiale for virksomheder verden over.

25-11-2020
Pressemeddelelse

Vækstfonden skal sikre soliditet til coronaramte erhverv

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale om Genstartsfonden, der skal sende kapital ud til virksomheder inden for sektorer, som er ramt af Coronakrisen. Genstartsfonden skal styrke soliditeten i virksomheder i bl.a. turisme- og oplevelsesindustrien og små og mellemstore industrivirksomheder. Kapitalen er vigtig for, at sunde virksomheder fortsat kan foretage nødvendige investeringer. Vækstfonden tilføres 3 mia. kr. som en del af aftalen.