Nyhed

Nu kan Vækstfonden matche syndikater fra en række godkendte business angel-netværk i Danmark

23. juni, 2020

I dag er det blevet muligt for business angels ud af tre business angel-netværk at modtage matchinglån fra Vækstfonden, hvis de syndikerer om en investering. Dermed kan endnu flere danske start-ups få glæde af et matchinglån fra Vækstfonden. Aftalen er indgået med de tre BA-netværk: Keystones, Danban og BA Syddanmark.

Nu er det muligt for danske start ups at få et matchinglån fra Vækstfonden, hvis de har modtaget en investering fra et syndikat i et af de tre BA-netværk: Keystones, Danban og BA Syddanmark. Mange virksomheder får i dag allerede investeringer fra syndikater i et BA-netværk, og derfor får endnu flere virksomheder nu mulighed for at få matchet investeringen med et lån fra Vækstfonden under coronakrisen.

Det er vigtigt, at Corona-ramte danske virksomheder i hele landet har gode lånemuligheder til at supplere private investorer"

- Peter Bo, Senior Relationship Manager i Vækstfonden

Et af de vigtigste elementer i det nye covid-19-tiltag er, at business angels typisk investerer i virksomheder i deres nærområde. Derfor giver det nye lån mulighed for at få matchinglånene endnu bredere ud i landet.

”Det er vigtigt, at Corona-ramte danske virksomheder i hele landet har gode lånemuligheder til at supplere private investorer. Og vi ved, at business angels typisk har et stort know how om lokale virksomheder og derfor investerer lokalt. Derfor får vi nu endnu bedre mulighed for at komme bredt ud i landet med dette produkt,” siger Peter Bo, Senior Relationship Manager i Vækstfonden.

Vækstfonden tilbyder også matchinglån ifm med investeringer fra business angels, der er godkendte af Vækstfonden. Læs mere om Vækstfondens samarbejde med business angels her: https://vf.dk/find-en-investor/egenkapital-fra-en-business-angel/

Seneste nyheder

VÆKST
06-08-2020
NYHED

Det danske venturemarked: Stabil investeringsaktivitet i danske startups trods COVID-19-krisen

Vækstfonden har set nærmere på, hvordan COVID-19-krisens indtræden har påvirket investeringsaktiviteten på det danske venturemarked. Analysen viser, at COVID-19-krisen på nuværende tidspunkt ikke har gjort det sværere for danske virksomheder at rejse deres første venturerunde.

10-07-2020
Pressemeddelelse

Ny life science-fond skal bygge bro mellem forskning og marked

For første gang i Norden er der etableret en life science-fond, Eir Ventures, med samarbejdsaftaler med Nordens største universiteter. Fondens primære formål er at investere i selskaber, der driver udvikling af lægemidler og medtech-produkter, som kan gøre en stor forskel for patienter.

Tue Mantoni
03-07-2020
Nyhed

Tue Mantoni bliver ny bestyrelsesformand for Vækstfonden

Erhvervsminister Simon Kollerup har i dag peget på Tue Mantoni som bestyrelsesformand for Vækstfonden. Tue Mantoni har tidligere været adm. direktør i Bang og Olufsen og har de seneste to år været bestyrelsesmedlem i Vækstfonden. Foruden ny formand tiltræder også fire nye bestyrelsesmedlemmer.