Pressemeddelelse

Nyt tiltag fra Vækstfonden: Mulighed for pause i afdrag og rentebetalinger for COVID-19 ramte virksomheder, der har lån fra Vækstfonden

Håndtryk mellem kollegaer

08. april, 2020

Virksomheder, der har lån fra Vækstfonden, kan få sat deres rentebetalinger og afdrag på pause. Det sker som følge af, at mange virksomheder i dag står i en ny og ukendt situation. Forhåbningen er, at afdrags- og rentestoppet kan holde hånden under virksomheder i coronakrisen, så de undgår konkurser.

Har du lånt penge i statens finansieringsfond Vækstfonden, kan du få sat både afdrag og rentebetaling på pause. Tiltaget løber i første omgang de næste 6 måneder. Det sker som led i en målrettet strategi, der skal hjælpe virksomhederne ud på den anden side af krisen, fortæller adm. direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard.

”Vi skal alle sammen gøre, hvad vi kan for at hjælpe danske virksomheder igennem krisen. I Vækstfonden har vi skruet på mange knapper, og en af de knapper vi har skruet på, er et stop for betaling af renter og afdrag. Vi håber, at det kan være med til at sikre nogle af de hårdest ramt virksomheders overlevelse.”

Mange kunder har allerede taget imod tilbuddet om overspring af renter og afdrag. Aftalerne er individuelle og løber oftest et til to kvartaler. Der kan dog være virksomheder, som har behov for hjælp i en længere periode, og også her er Vækstfonden klar til at række en hjælpende hånd ud til virksomhederne.

”Vækstfonden er en tålmodig finansiel samarbejdspartner. Det gælder også i denne situation. Er der virksomheder derude, som har behov for længerevarende hjælp, tager vi også en dialog om en individuel løsning til disse,” siger Rolf Kjærgaard.

De aftaler, der indgås om rente- og afbetalingspause tager udgangspunkt i virksomhedens situation og deres forventninger til fremtiden. Og Rolf Kjærgaard understreger, at man som kunde i Vækstfonden altid er velkommen til at kontakte Vækstfonden og tale om mulighederne.

”Vi ser eksempler på virksomheder, som for 14 dage siden forventede, at de havde tilstrækkelig likviditet til afvikling af lån, men som nu vender tilbage og gerne vil have ydelsesoverspring. Og det er vi selvfølgelig klar til at imødekomme i denne svære tid. Vi har også allerede proaktivt være i dialog med mange af vores kunder,” siger Rolf Kjærgaard.

Hvis man er kunde i Vækstfonden og ønsker at pause sine afbetalinger og renter, skal man kontakte sin kundechef i Vækstfonden eller ringe til Vækstfondens COVID-19 hotline på 35 29 86 86.

Vækstfonden har også historisk stillet mange kautioner over for pengeinstitutterne. Her er Vækstfonden klar til at forlænge aftaler, når pengeinstituttet ligeledes forlænger løbetiden på engagementet hos dem. I disse tilfælde er det banken, der kontakter Vækstfonden.

Andre muligheder

Udover rente- og afdragsstop har Vækstfonden også introduceret, som en del af regeringens COVID-19 erhvervspakker målrettet erhvervslivet, to nye garantiordninger målrettet hhv. SMV’er og store virksomheder. De to garantiordninger skal ligeledes hjælpe med at holde hånden under virksomheder, der som følge af spredningen af COVID-19, er ramt af økonomiske tab. Ønsker man at søge om en garanti fra Vækstfonden, skal man kontakt sin bank. Læs mere om de nye COVID-garantier og evt. andre nye tiltag på  www.vf.dk/COVID-19.

www.virksomhedsguiden.dk kan du derudover løbende følge med i hvilke tiltag der er taget for at hjælpe danske virksomheder gennem krisen.

Seneste nyheder

Mand der sidder i en have
03-12-2020
Pressemeddelelse

Fra Fejø: Lokale frugtprodukter til hele Danmark

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer på markedet. Derfor besluttede han at lave det selv, og med en familiær relation til Fejø faldt det ham naturligt, at frugten derfra skulle være fundamentet for virksomheden Fra Fejø. Med finansiering fra Vækstfonden er virksomheden nu klar til at sende frugt fra Fejø til hele Danmark.

Neurons Inc
25-11-2020
Pressemeddelelse

Dansk hjerneforskning afkoder forbrugeradfærd

Neurons Inc lukker investeringsrunde med deltagelse af bl.a. Vækstfondens venture arm VF Venture. Techvirksomheden kan forudsige forbrugeradfærd og forbedre kundeoplevelsen og bygger på mange års hjerneforskning. Med en række førende forskere inden for neurovidenskab og neuromarketing har Neurons Inc udviklet banebrydende AI-understøttet software. Og det har stort potentiale for virksomheder verden over.

Statue foran Christiansborg
25-11-2020
Pressemeddelelse

Vækstfonden skal sikre soliditet til coronaramte erhverv

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale om Genstartsfonden, der skal sende kapital ud til virksomheder inden for sektorer, som er ramt af Coronakrisen. Genstartsfonden skal styrke soliditeten i virksomheder i bl.a. turisme- og oplevelsesindustrien og små og mellemstore industrivirksomheder. Kapitalen er vigtig for, at sunde virksomheder fortsat kan foretage nødvendige investeringer. Vækstfonden tilføres 3 mia. kr. som en del af aftalen.