Pressemeddelelse

Fremtidens landbrugsmarker skal passes af danske robotter

Agrointelli

15. oktober, 2020

Agritech-virksomheden Agrointelli lukker runde på 108 mio. kr. i lån og egenkapital. Kapitalen kommer fra Nordic Alpha Partners og Vækstfonden og skal bidrage til at skalere og ruste virksomheden til sit internationale gennembrud. Samtidigt er det Vækstfondens første direkte investering under Danmarks Grønne Fremtidsfond. Ambitionen er at skubbe landbrugssektoren i en grønnere retning.

I fremtidens landbrug bliver marker overvåget og passet af robotter, som luger og gøder i den rette mængde. Det er netop, hvad danske Agrointelllis robot kan hjælpe med, og derved er der mindre behov for sprøjtemidler, næringsstoffer udnyttes bedre, og samtidig reduceres energibehovet i planteproduktionen. Agrointellis robot tilbyder mange af de sammen egenskaber, som en almindelig traktor, men opererer uden en fører og med et mindre aftryk i marken. Det gavner både forretningen og miljøet. Nu er den aarhusianske virksomhed med produktion i Lem nær Ringkøbing parat til at skalere med hjælp fra Nordic Alpha Partners og Vækstfonden.

”Det nye partnerskab med Vækstfonden og Nordic Alpha Partners vil sikre os muligheden for, at Agrointelli kommer til at bidrage til en bæredygtig intensivering af global udendørs planteproduktion. I samarbejde med Vækstfonden og Nordic Alpha Partners er jeg overbevist om, at vi kan skabe en eksportsucces, som giver danske arbejdspladser og samtidig sikrer højkvalitetsarbejde, et grønnere landbrug samt økonomisk gevinst for landmænd over hele verden,” fortæller Ole Green, administrerende direktør og stifter af Agrointelli.

Agrointelli taler lige ind i Danmarks styrkeposition som landbrugsland og fødevareproducent."

- Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden

En investering i fremtidens fødevareproduktion

Fælles for både Nordic Alpha Partners og Vækstfonden er, at de vil bidrage aktivt i ejerskabet med ressourcer, viden og sparring i et fælles mål om at realisere robottens markedsmæssige potentiale, som kan sætte et markant grønt aftryk på landbrugssektoren.

”Hos Nordic Alpha Partners er vi meget tilfredse med investeringen i Agrointelli. Virksomheden er en fantastisk repræsentant for, hvordan automatisering og digitalisering af en industri kan øge dens produktions output, samtidig med CO2-aftrykket reduceres markant. Derudover er investeringen et godt eksempel på hvordan Nordic Alpha Partners Value Creation Model kan tage dansk industriteknologi globalt i syndikering med Vækstfonden - og vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde,” udtaler Investment Partner i Nordic Alpha Partners, Jakob Fuhr Hansen.

Hos Vækstfonden glæder man sig over investeringen i Agrointelli, der er et eksempel på den type virksomhed, som skal være med til at drive den grønne omstilling og skabe opmærksomhed på danske grønne løsninger i hele verden. Og så er den direkte investering til og med den første af sin slags under Danmarks Grønne Fremtidsfond, der skal sende milliarder kr. ud til grønne danske virksomheder

”Agrointelli taler lige ind i Danmarks styrkeposition som landbrugsland og fødevareproducent. Det er et af vores store eksportområder og et område, hvor vi skal blive ved med at innovere os selv – og det gør Agrointelli. De har skabt en banebrydende løsning, der kan gøre en stor forskel for landbrug verden over, hvor opgaven er at kunne producere mad til endnu flere mennesker i de kommende årtier, samtidig med at vi bruger naturens ressourcer bæredygtigt. Desuden er det den første direkte investering under Danmarks Grønne Fremtidsfond, og det glæder jeg mig vældig meget over,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

Agrointellis bestyrelsesformand Peter Bager:
”Agrointelli er i gang med en stor transition fra at være et ingeniørhus, til at være en internationalt førende virksomhed indenfor fremtidens bæredygtige planteavl. Med den ny investeringsrunde får Agrointelli for alvor mulighed for at eksekvere vores internationale kommercialiseringsstrategi. Samtidig med vi byder velkommen til Vækstfonden og NAP i ejerkredsen, vil jeg også gerne benytte lejligheden til at takke den hidtidige ejerkreds for deres opbakning, og vedholdende tro på virksomheden. Alle er fortsat med på rejsen, og jeg ser frem til samarbejdet med den samlede ejerkreds fremadrettet.”

Målet med investeringen på mere end 100 millioner kroner er at sikre Agrointelli en international førerposition inden for landbrugsrobotter gennem skalering af produktion og salg af Agrointellis robot.

Om Agrointelli: Innovation i virksomhedens DNA

Agrointelli blev stiftet i 2015. Oprindeligt beskæftigede virksomheden sig med flere innovationsprojekter for, hvilke Agrointelli har vundet flere priser for. På den anerkendte danske landbrugsmesse Agromek i 2016 vandt Agrointelli mere end 20 ”Innovation Stars” fordelt på 9 forskellige innovationer. Heriblandt for Robotti, der vandt prisen for Årets Innovation. Alle udviklet i tæt samarbejde med top internationale forskningsgrupper indenfor automation og sensorteknik i planteproduktionen. Blandt andre Wageningen Universitet i Holland, Ghent Universitet i Belgien, NIBIO fra Norge, Købenshavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Aarhus Universitet. Agrointelli distribuerer landbrugsrobotterne gennem forhandlernetværk i bl.a. Skandinavien, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet og Holland.

Om Nordic Alpha Partners

Nordic Alpha Partners er en hardtech growth-fond oprettet i 2017 med en størrelse på DKK 945 mill. Fonden investerer typisk i etablerede hardtech-virksomheder med en omsætning på 20-150 mio. kr.  - og med et potentiale til at lede de store globale transformationer ved enten at anvende eller muliggøre Industri 4.0-teknologi. Nordic Alpha Partners arbejder langt mere operationelt med sine investeringer, end hvad venture- og growth-fonde normalt gør i Europa. Det sker bl.a. med afsæt i en egenudviklet ’Value Creation Model’ (VCM).

Om Danmarks Grønne Fremtidsfond

Danmarks Grønne Fremtidsfond har en samlet kapacitet på 25 mia. kr., som er fordelt på fire fonde, nemlig EKF Danmarks Eksportkreditfond, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond er blevet styrket med samlet 10 mia. kr.

Seneste nyheder

03-12-2020
Pressemeddelelse

Fra Fejø: Lokale frugtprodukter til hele Danmark

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer på markedet. Derfor besluttede han at lave det selv, og med en familiær relation til Fejø faldt det ham naturligt, at frugten derfra skulle være fundamentet for virksomheden Fra Fejø. Med finansiering fra Vækstfonden er virksomheden nu klar til at sende frugt fra Fejø til hele Danmark.

Neurons Inc
25-11-2020
Pressemeddelelse

Dansk hjerneforskning afkoder forbrugeradfærd

Neurons Inc lukker investeringsrunde med deltagelse af bl.a. Vækstfondens venture arm VF Venture. Techvirksomheden kan forudsige forbrugeradfærd og forbedre kundeoplevelsen og bygger på mange års hjerneforskning. Med en række førende forskere inden for neurovidenskab og neuromarketing har Neurons Inc udviklet banebrydende AI-understøttet software. Og det har stort potentiale for virksomheder verden over.

25-11-2020
Pressemeddelelse

Vækstfonden skal sikre soliditet til coronaramte erhverv

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale om Genstartsfonden, der skal sende kapital ud til virksomheder inden for sektorer, som er ramt af Coronakrisen. Genstartsfonden skal styrke soliditeten i virksomheder i bl.a. turisme- og oplevelsesindustrien og små og mellemstore industrivirksomheder. Kapitalen er vigtig for, at sunde virksomheder fortsat kan foretage nødvendige investeringer. Vækstfonden tilføres 3 mia. kr. som en del af aftalen.