Pressemeddelelse

Ny life science-fond skal bygge bro mellem forskning og marked

10. juli, 2020

For første gang i Norden er der etableret en life science-fond, Eir Ventures, med samarbejdsaftaler med Nordens største universiteter. Fondens primære formål er at investere i selskaber, der driver udvikling af lægemidler og medtech-produkter, som kan gøre en stor forskel for patienter.

Fonden har i en første runde rejst 570 mio. kr. (€76 mio.), hvor statens finansieringsfond Vækstfonden investerer sammen med en række nordiske og europæiske investorer, bl.a. Novo Holdings. Samlet forventes fonden at rejse over €100 mio. til at bygge bro mellem forskning og marked og udnytte de store investeringsmuligheder, der findes inden for life science, specielt i Norden.

Eir Ventures bliver den første skandinaviske life science venture-fond med kontorer i både Stockholm og København, og fonden har samarbejdsaftaler med de største svenske og danske universiteter. Eir Ventures allokerer ca. 5 pct.  af fonden til investering i tidlige selskaber, der vokser ud af universiteterne, i et program der kaldes ’Seedlings’. Eir Ventures vil således være en aktiv medspiller for universiteterne og deres life science-entreprenører. Samarbejdsaftalerne giver desuden mulighed for også at udveksle medarbejdere og erfaringer mellem fonden og universiteterne.

Stephan Christgau, founding partner i Eir Ventures:

”Udvikling af nye lægemidler og medicinsk teknologi er en højt specialiseret ressource-, kompetence- og kapital-krævende proces. Her i Norden er vi meget stærke inden for life science-kompetencer og innovativ forskning, men der er mangel på kapital til dette område, hvilket er en stor begrænsning for evnen til at skabe nye lægemidler ud af de videnskabelige landvindinger. I Eir Ventures ser vi frem til at spille en afgørende rolle i at udvikle og finansiere nye selskaber og lægemidler, der udspringer af den eminente forskning på universiteterne her i regionen.”

Erhvervsminister Simon Kollerup

”Vores nye virkelighed med verdensomspændende sygdomme har om noget gjort det lysende klart, hvor vigtigt det er, at vi investerer i og bringer nye behandlinger og sundhedsløsninger i spil. Det kan den nye fond være med til at skubbe bag på – endda i tæt samarbejde med danske og nordiske universiteter – og det er for mig at se den virkelig gode nyhed her. For det gør, at vi får styrket fødekæden mellem den gode forskning på universiteterne og vores life science-virksomheder, der skal have forskningen ud at leve i form af produkter til gavn for patienterne, men så sandelig også for dansk eksport.”

I Eir Ventures ser vi frem til at spille en afgørende rolle i at udvikle og finansiere nye selskaber og lægemidler, der udspringer af den eminente forskning på universiteterne her i regionen."

- Stephan Christgau, founding partner i Eir Ventures

Seneste nyheder

03-12-2020
Pressemeddelelse

Fra Fejø: Lokale frugtprodukter til hele Danmark

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer på markedet. Derfor besluttede han at lave det selv, og med en familiær relation til Fejø faldt det ham naturligt, at frugten derfra skulle være fundamentet for virksomheden Fra Fejø. Med finansiering fra Vækstfonden er virksomheden nu klar til at sende frugt fra Fejø til hele Danmark.

Neurons Inc
25-11-2020
Pressemeddelelse

Dansk hjerneforskning afkoder forbrugeradfærd

Neurons Inc lukker investeringsrunde med deltagelse af bl.a. Vækstfondens venture arm VF Venture. Techvirksomheden kan forudsige forbrugeradfærd og forbedre kundeoplevelsen og bygger på mange års hjerneforskning. Med en række førende forskere inden for neurovidenskab og neuromarketing har Neurons Inc udviklet banebrydende AI-understøttet software. Og det har stort potentiale for virksomheder verden over.

25-11-2020
Pressemeddelelse

Vækstfonden skal sikre soliditet til coronaramte erhverv

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale om Genstartsfonden, der skal sende kapital ud til virksomheder inden for sektorer, som er ramt af Coronakrisen. Genstartsfonden skal styrke soliditeten i virksomheder i bl.a. turisme- og oplevelsesindustrien og små og mellemstore industrivirksomheder. Kapitalen er vigtig for, at sunde virksomheder fortsat kan foretage nødvendige investeringer. Vækstfonden tilføres 3 mia. kr. som en del af aftalen.