Pressemeddelelse

Dansk start-up rejser 8,2 mio. kr. – skal forsyne verden med biolæder

Beyond Leather Materials

01. juli, 2020

Den alternative lædervirksomhed, Beyond Leather Materials, rejser 8,2 mio. kr. i en investeringsrunde med Rockstart, Vækstfonden og Steen Ulf Jensen for at ekspandere produktionen.

Beyond Leather Materials er en dansk start-up med base i København. Deres mål er at blive B2B-leverandør af et alternativt tekstil, som er lavet af æblepulp; biproduktet fra juice- og ciderproduktion. Produktet er 100 pct. nedbrydeligt, plantebaseret og meget mere bæredygtigt end både animalsk og syntetisk læder.

”Vi vil give restaffald fra fødevareproduktion nyt liv. Når vi bruger æblepulp til at lave læder, sprænger vi rammerne for, hvad vi i dag tror er muligt at lave med affald. Vi er enormt stolte af vores investering, som gør det muligt at opskalere produktionen og få vores produkt ud på markedet dette år,” siger Mikael Eydt, direktør i Beyond Leather.

Investorer ser muligheder

Beyond Leather blev udvalgt til at deltage i et start-up-program arrangeret af Rockstart, og herfra tog det fart med at få investeringerne på plads.

”Det er Rockstarts formål at hjælpe med at reducere madspild; Beyond Leather passer perfekt med denne mission, idet de formår at gøre et restaffald til et værdifuldt bæredygtigt tekstil,” forklarer Mark Durno, Managing Partner i Rockstart AgriFood.

”Det var fantastik at se, hvordan teamet udviklede sig gennem vores start-up-program, og at de i sidste ende fandt et investorkonsortium via forløbet; det er det perfekte eksempel på, hvordan vi kan lide at samarbejde med start-ups, investorer, mentorer og partnere,” siger Mark Durno.

Også investorerne ser frem til samarbejdet med Hannah Michaud og Mikael Eydt, som har skabt Beyond Leather.

”Verden står over for store klima- og miljøudfordringer, og vi har behov for iværksættere, som skaber innovative produkter, der kan imødegå de udfordringer. Her er Beyond Leather Material et lysende eksempel. Og med et stærkt team og et marked, hvor forbrugerne kun vil efterspørge bæredygtighed i endnu højere grad i fremtiden, er det en virksomhed, vi tror rigtig meget på,” siger Jesper Hart-Hansen, Investment Manager i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer.

”Hannah og Mikael er et ekstremt talentfuldt team. De har opfundet en unik patentløsning, som løser det store miljøproblem, som animalsk læderproduktion medfører. Den massive interesse i Beyond Leathers første produktion beviser, at de skaber værdi for både modeindustrien og de bevidste forbrugere,” siger hovedinvestor Steen Ulf Jensen.

Beyond Leather planlægger at gå på markedet dette år, så modeindustrien kan begynde at bruge produktet. De åbner derfor en ny produktionshal tæt på København og udvider deres medarbejderstab.

Seneste nyheder

VÆKST
06-08-2020
NYHED

Det danske venturemarked: Stabil investeringsaktivitet i danske startups trods COVID-19-krisen

Vækstfonden har set nærmere på, hvordan COVID-19-krisens indtræden har påvirket investeringsaktiviteten på det danske venturemarked. Analysen viser, at COVID-19-krisen på nuværende tidspunkt ikke har gjort det sværere for danske virksomheder at rejse deres første venturerunde.

10-07-2020
Pressemeddelelse

Ny life science-fond skal bygge bro mellem forskning og marked

For første gang i Norden er der etableret en life science-fond, Eir Ventures, med samarbejdsaftaler med Nordens største universiteter. Fondens primære formål er at investere i selskaber, der driver udvikling af lægemidler og medtech-produkter, som kan gøre en stor forskel for patienter.

Tue Mantoni
03-07-2020
Nyhed

Tue Mantoni bliver ny bestyrelsesformand for Vækstfonden

Erhvervsminister Simon Kollerup har i dag peget på Tue Mantoni som bestyrelsesformand for Vækstfonden. Tue Mantoni har tidligere været adm. direktør i Bang og Olufsen og har de seneste to år været bestyrelsesmedlem i Vækstfonden. Foruden ny formand tiltræder også fire nye bestyrelsesmedlemmer.