Pressemeddelelse

Hjælp til COVID-19-ramte virksomheder: Nu kan Vækstfonden kautionere for store virksomheder

Axel Towers

18. marts, 2020

De økonomiske konsekvenser af COVID-19 kan mærkes hos danske virksomheder. Det er virksomheder, hvis kunder eller omsætning er forsvundet på kort tid, og som derfor mærker konsekvenserne allerede nu. Fra i dag kan statens finansieringsfond Vækstfonden yde kautioner til store virksomheder, der er økonomisk trængte som følge af COVID-19.

OBS: Denne pressemeddelelse er fra d. 12. marts 2020. Der kan derfor være nye ændringer, som ikke er beskrevet i nedenstående. Besøg Vækstfondens hjemmeside www.vf.dk/covid-19 for opdaterede tal.

Nu er det muligt for store virksomheder, der som følge af COVID-19 er ramt af store økonomiske tab, at få en kaution via Vækstfonden.

Kautionsordningen, som træder i kraft i dag, henvender sig til store virksomheder. Store virksomheder er selskaber, som ikke hører under EU’s definition af SMV’er, og det vil i store træk sige virksomheder med enten over 250 ansatte eller en omsætning på over 50 mio. euro (se fuldstændig definition her). Derudover arbejder Vækstfonden sammen med Erhvervsministeriet og EU-kommissionen om en anden kautionsordning, som henvender sig til SMV’er og forventes at kunne træde i kraft inden for kort tid.

Vækstfondens udvidede kautionsordninger er en del af regeringens erhvervspakke målrettet erhvervslivet og skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder som følge af de økonomiske udfordringer, COVID-19 har bragt med sig. Ordningerne gælder indtil videre frem til 1. oktober 2020 og gælder også færøske og grønlandske virksomheder.

Der hersker ikke længere nogen tvivl om, at konsekvenserne af COVID-19 rammer dansk økonomi særdeles hårdt. Derfor er vi glade for, at de store virksomheder i dag får en ny finansieringsmulighed med udvidelsen af Vækstfondens kautionsordning"

- Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”Der hersker ikke længere nogen tvivl om, at konsekvenserne af COVID-19 rammer dansk økonomi særdeles hårdt. Derfor er vi glade for, at de store virksomheder i dag får en ny finansieringsmulighed med udvidelsen af Vækstfondens kautionsordning. Men vi ved også, at danske SMV’er i særlig høj grad har behov for en økonomisk håndsrækning lige nu, og derfor arbejder myndighederne på højtryk for at få godkendelsen fra EU i hus, så vi også kan få en kautionsordning til SMV’erne udrullet.”

Der bliver som nævnt lavet to ordninger: En målrettet danske SMV’er og en målrettet store virksomheder. Ved begge ordninger gælder det, at virksomhederne skal leve op til en række krav for at kunne søge en kaution. Læs mere her.

Siden 2000 har Vækstfonden via bankerne ydet kautioner til danske virksomheder, og det er denne ordning, der nu bliver udvidet med to nye. Målet er, at ordningerne skal understøtte virksomheder, der måtte lide væsentlige tab i forbindelse med COVID-19, og på den måde kan forsætte deres aktiviteter til trods for et indtjeningsfald.

For pressehenvendelser, kontakt:

Charlie Stjerneklar, kommunikations- og pressechef i Vækstfonden / cst@vf.dk / +45 81 77 73 87

Seneste nyheder

Mand der sidder i en have
03-12-2020
Pressemeddelelse

Fra Fejø: Lokale frugtprodukter til hele Danmark

Som nybagt far blev Thomas Hermansen overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer på markedet. Derfor besluttede han at lave det selv, og med en familiær relation til Fejø faldt det ham naturligt, at frugten derfra skulle være fundamentet for virksomheden Fra Fejø. Med finansiering fra Vækstfonden er virksomheden nu klar til at sende frugt fra Fejø til hele Danmark.

Neurons Inc
25-11-2020
Pressemeddelelse

Dansk hjerneforskning afkoder forbrugeradfærd

Neurons Inc lukker investeringsrunde med deltagelse af bl.a. Vækstfondens venture arm VF Venture. Techvirksomheden kan forudsige forbrugeradfærd og forbedre kundeoplevelsen og bygger på mange års hjerneforskning. Med en række førende forskere inden for neurovidenskab og neuromarketing har Neurons Inc udviklet banebrydende AI-understøttet software. Og det har stort potentiale for virksomheder verden over.

Statue foran Christiansborg
25-11-2020
Pressemeddelelse

Vækstfonden skal sikre soliditet til coronaramte erhverv

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale om Genstartsfonden, der skal sende kapital ud til virksomheder inden for sektorer, som er ramt af Coronakrisen. Genstartsfonden skal styrke soliditeten i virksomheder i bl.a. turisme- og oplevelsesindustrien og små og mellemstore industrivirksomheder. Kapitalen er vigtig for, at sunde virksomheder fortsat kan foretage nødvendige investeringer. Vækstfonden tilføres 3 mia. kr. som en del af aftalen.