PRESSEMEDDELELSE

Milliarder klar til SMV’er: Nu kan Vækstfonden yde garantier til små og mellemstore erhvervsdrivende ramt af COVID-19

23. marts, 2020

Mange SMV’er står over for ukendte og hidtil usete udfordringer i forbindelse med COVID-19-krisen. Med endnu et finansieringsprodukt på plads kan statens finansieringsfond Vækstfonden nu yde garantier til SMV’er, der er økonomisk trængte som følge af COVID-19.

Nu er det muligt for SMV’er, der som følge af COVID-19 er ramt af store økonomiske tab, at få en garanti via Vækstfonden. Garantiordningen er klar til udrulning og træder i kraft i dag. Ønsker man som virksomhed at søge en garanti via Vækstfonden, skal man kontakte sin bank.

I dag er fundamentet for garantien faldet på plads efter en EU-godkendelse af ordningen. Det er derfor med stor glæde, at vi i Vækstfonden nu kan hjælpe med en økonomisk håndsrækning til de SMV’er, der har måttet se omsætningen dale og kunderne forsvinde, efter coronakrisen brød ud"

- Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”I dag er fundamentet for garantien faldet på plads efter en EU-godkendelse af ordningen. Det er derfor med stor glæde, at vi i Vækstfonden nu kan give en økonomisk håndsrækning til de SMV’er, der har måttet se omsætningen dale og kunderne forsvinde, efter coronakrisen brød ud. Jeg glæder mig over, at vi har mulighed for at bidrage med endnu et finansieringsprodukt til danske virksomheder i denne meget vanskelige situation.”  

Vækstfondens udvidede garantiordninger er en del af regeringens erhvervspakke målrettet erhvervslivet, og den skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder som følge af de økonomiske udfordringer, COVID-19 har bragt med sig. Den første ordning målrettet store virksomheder trådte i kraft onsdag d. 18 marts, og der er allerede mange henvendelser fra både virksomheder og banker.

”Garantiordningen til store virksomheder er kommet godt fra start, og mange banker og finansieringsinstitutter henvender sig. Det betyder, at penge allerede nu kan komme ud at rulle hos de store virksomheder og være en tiltrængt økonomisk støtte. Nu vil det samme være tilfældet for ordningen til SMV’er,” siger Rolf Kjærgaard.

Til SMV’erne har regeringen og Folketingets partier afsat en garantiramme på i alt 17,5 mia. kr. og en tilhørende tabsramme på ca. 5 mia. kr., det vil udløse udlån på op til 25 mia. kr. Til de store virksomheder er den samlede garantiramme på 25 mia. kr. og kan dermed udløse udlån på op til 35,7 mia. kr.

For pressehenvendelser, kontakt

Charlie Stjerneklar, kommunikations- og pressechef i Vækstfonden / cst@vf.dk / +45 81 77 73 87

Seneste nyheder

22-09-2020
Pressemeddelelse

Vækstfondens halvårsrapport 2020: Historisk højt antal virksomheder har fået finansiering fra Vækstfonden

Vækstfonden har netop offentliggjort regnskabet for første halvår af 2020, og mere end 700 virksomheder har fået finansiering for over 6,5 mia. kr. Det er et historisk højt antal og viser, at udmøntningen af statens COVID-19-hjælpepakker er kommet bredt ud til virksomheder i hele Danmark.

17-09-2020
Nyhed

Fra startup til scaleup: COVID19 har sat det finansielle økosystem på prøve

Vækstfonden har i dag offentliggjort årets ’Fra startup til scaleup’-rapport. Publikationen er en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, der ser på hvordan adgangen til kapital er i dag, hvordan den udvikler sig over tid, og hvor god sammenhængen er i økosystemet - også sammenlignet internationalt.

14-09-2020
Pressemeddelelse

Danmarks Grønne Fremtidsfond er nu en realitet: Milliarder på vej til grønne virksomheder

Nu har Danmark fået en grøn fremtidsfond, der skal sikre kapital til grønne løsninger. I slutningen af 2019 blev fremtidsfonden besluttet, og nu er den endelige aftale faldet på plads. Dermed er rammerne på plads, så Danmarks Grønne Fremtidsfond nu kan sende kapital ud til de grønne virksomheder og iværksættere.