Pressemeddelelse

Viggo klar til at lancere bæredygtige hyrevogne med finansiering fra Vækstfonden

01. november, 2019

Med et Vækstlån på 4 mio. kr. fra Vækstfonden er den unge danske teknologivirksomhed Viggo nu klar til at lancere en ny bæredygtig kørselsservice, der optimerer kørslen via datadrevet innovation.

Viggo

Den nye danske teknologivirksomhed, Viggo, lancerer i disse dage en bæredygtig kørselsservice i København. Virksomheden, der bl.a. har fået tilsagn om et Vækstlån på 4 mio. kr. fra Vækstfonden, har som målsætning at bryde med den langsomme grønne omstilling på transport-området og i taxibranchen specifikt. Det gør Viggo med kombinationen af avanceret software, elbiler, primært Tesla’er, og et grønt DNA.

Vil præge transport i grøn retning

Viggo blev godkendt af Trafikstyrelsen i begyndelsen af 2019 og har tilladelse til at drive et kørselskontor under den nye lov, der trådte i kraft den 1. januar 2018. Teknologivirksomheden vil med grøn innovation, nul-emissionsbiler og skandinavisk simplicitet udfordre den traditionelle taxibranche, og det sker med Peter Bardenfleth-Hansen, som senest har været europæisk udviklingsdirektør hos Tesla, for enden af bestyrelsesbordet.

”Da jeg i sin tid blev præsenteret for Viggos målsætning, stod det meget hurtigt klart, at her var en unik mulighed for at præge transport i en grøn retning. Noget, der gennem min karriere og senest som europæisk udviklingsdirektør hos Tesla, står mit hjerte meget nært, ” siger Peter Bardenfleth-Hansen, som netop er tiltrådt en stilling som salgsdirektør i tyske DHLs søsterselskab, StreetScooter GmbH.

Peter Bardenfleth-Hansen fortæller, at noget af det, der gjorde ham sikker på, at Viggo var en virksomhed med potentiale var, at Viggo er en nytænkende teknologivirksomhed, som ikke blot har udviklet en smart app, men derimod en dybt avanceret software, som f.eks. optimerer antallet af kørte kilometer til fordel for kunderne, chaufførerne og miljøet. Derved har Viggo potentiale til at disrupte den måde, vi transporterer os rundt i byerne.

Viggo er et godt eksempel på, hvordan datadrevet innovation kan bidrage til bæredygtige alternativer og derved optimere transport i vores storbyer"

- Charlotte Christensen-Degn, Erhvervskundechef i Vækstfonden

”Med teknologien kommer Viggo som det første til at udfordre taxi-branchen. Det gør vi med et højt serviceniveau, som er muligt netop pga. den avancerede software, og fordi teknologien bakkes op af professionelle, særligt trænede chauffører. Så at Vækstfonden bakker op om vores vision med et Vækstlån på 4 mio. kr. ser jeg som en kvalitetsstempling af Viggos målsætning om at bidrage til den grønne forandring i storbyerne,” siger Peter Bardenfleth-Hansen.

I Vækstfonden ser erhvervskundechef Charlotte Christensen-Degn frem til at følge udrulningen af Viggos grønne transportløsning.

”Når vi har valgt at yde et Vækstlån til Viggo, er det på baggrund af en stærk vækstcase med et internationalt potentiale og en professionel organisation. Viggo er et godt eksempel på, hvordan datadrevet innovation kan bidrage til bæredygtige alternativer og derved optimere transport i vores storbyer,” siger Charlotte Christensen-Degn.

Viggo kommer udelukkende til at benytte nul-emissionsbiler, primært Tesla'er, og forventer at have 75 elbiler på gaden ved udgangen af 2019.

Seneste nyheder

11-11-2019
Pressemeddelelse

Nyt investeringssamarbejde mellem Vækstfonden og EIB skal sikre milliarder til danske virksomheder

Med en ny co-investeringsaftale mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, kan danske virksomheder se frem til massive investeringer over de næste 5 år. I en unik platform, der er den første af sin art i Europa, vil Vækstfonden og EIB sammen med privat medfinansiering sikre investeringer for mere end 2 mia. kr. og understøtte væksten i danske virksomheder.

01-11-2019
Nyhed

118 mio. kr. til tidlige iværksættervirksomheder

Ved årsskiftet lancerede Vækstfonden fire nye initiativer målrettet tidlige iværksættervirksomheder. På nuværende tidspunkt har de første 68 danske startups fået finansiering for mere end 118 mio. kr., og medregner man medfinansiering fra private aktører, er beløbet mere end dobbelt så højt.

01-11-2019
BLOG

Tre faktorer, der kan være afgørende for din succes som iværksætter

Det er risikofyldt og udfordrende at springe ud som iværksætter – det er der ingen tvivl om. Kun lidt over halvdelen af de ca. 30.000 virksomheder, der hvert år bliver stiftet i Danmark, overlever de første tre år. Men hvad skal der til for at virksomheden klarer sig godt? Vækstfonden har siden 2014 haft mulighed for at finansiere nystartede virksomheder og er dykket ned i iværksætterporteføljen for at set på, hvilke faktorer, der er afgørende for en iværksætters succes.