Nyt samarbejde

It-investorer skal investere i SMV’er med penge fra business angel matching fonden

21. februar, 2019

Vækstfonden og EIF’s englefond får nu to stærke danske business angels med ombord i investeringsselskabet DICO. Med kapitalen vil de hjælpe tech-SMV’er med at skalere deres vækst, og første investering i samarbejdet er i den danske virksomhed AddWish.

JL Foto

Business angel Jesper Lohman

Business angel matching fonden ”European Angel Fund Denmark” indgår nu nyt samarbejde med de erfarne business angels, Jesper Lohmann og Mikael Konnerup, som gennem investeringsselskabet DICO har investeret i mere end 40 it-virksomheder i de seneste 12 år. Det nye samarbejde har en samlet investeringsramme på 80 mio. kr., hvoraf European Angel Fund Denmark bidrager med halvdelen. Det giver DICO en langt stærkere investeringskraft.

Vækstfonden og EIF står bag fonden, der samlet rummer 400 mio. kr., og det er første gang, de indgår samarbejde med et investorkollektiv frem for en enkeltstående business angel.

”Det er vigtigt, at små og mellemstore virksomheder kan finde den rette kapital på det danske marked, når de skal i gang med en international vækstrejse. Særligt er der brug for business angels i virksomhedernes tidlige faser. Det kan DICO hjælpe dem med, og derfor er vi glade for med samarbejdet at give DICO mere rygstøtte. De er et stærkt team med gode resultater bag sig og et solidt netværk i den danske og nordiske techverden,” siger Ole Hauskov, investment director i Vækstfonden.

”Med samarbejdet får vi dobbelt så brede skuldre, som vi ellers ville have haft. Dette sætter os i stand til at lave flere nye investeringer, og giver derudover bedre muligheder for opfølgningsinvesteringer. Samtidig beholder vi den fleksibilitet og autonomi i vores beslutningsprocesser, som vi sætter højt i vores arbejde. Vi glæder os til at kunne hjælpe nye virksomheder med at skalere deres vækst,” siger Jesper Lohmann.

DICO investerer i små og mellemstore it-virksomheder, som er i en vækstfase. De har særligt fokus på virksomheder, som satser på teknologi som en del af forretningsmodellen, blandt andet software-as-a-service virksomheder. Og det er danske virksomheder, der tænker internationalt.

Den første investering inden for det nye samarbejde er allerede landet. Det er i virksomheden AddWish, som hjælper webshops med en automatisk optimering over for de besøgende.

”AddWish repræsenterer mange af de kvaliteter vi kigger efter i form af et stærkt management team, et produkt der har vist sit potentiale og store muligheder for international vækst. De har en stærk løsning til at hjælpe andre virksomheder med at personificere deres webshops og på den måde forbedre konverteringsraten. De har på nogle få år fået en pæn omsætningsbase i Norden og er nu klar til at skalere internationalt,” siger Jesper Lohmann.

Iværksætteren Kasper Refskou Jensen, som er CEO og founder i AddWish, er glade for at have fået de erfarne business angels med som investorer.

”Vi har nået en størrelse virksomhed, hvor vi har brug for at inkludere mere viden i bestyrelsen og ejerkredsen. Derfor er DICO et godt valg for os, for de kender de markeder, vi er ude efter. Samtidig har investeringen sikret, vi kan tage det næste vækstskridt, som vi står overfor,” siger Kasper Refskou Jensen.

AddWish startede op i 2013 og har i dag 29 ansatte.

Seneste nyheder

Himmel Øresund
02-01-2019

Nye initiativer til finansiering af tidlige virksomheder

Innovationsfonden og Vækstfonden lancerer en række nye initiativer til finansiering af tidlige iværksættervirksomheder i kølvandet på den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet.

Traktor
03-01-2019
Rekordudlån:

Etableringslån gøder generationsskiftet i landbruget

Flere og flere unge landmænd får finansieringen af egen bedrift til at gå op med lån fra Vækstfonden, som nu har hjulpet 62 unge landmænd til at etablere sig. De rekordmange Etableringslån medvirker til generationsskifte og styrket konkurrenceevne i dansk landbrug.

02-01-2019

Tak til danske iværksættere - I er nu blandt landets største skatteydere

Berlingske Tidende har netop offentliggjort en liste med landets 100 største selskabsskatteydere, og vores skatteminister har sendt et takkebrev til dem alle. Det er god stil. Men listen rummer også en anden og måske mere overraskende nyhed: Danske iværksættere betaler nu lige så meget til staten som Danske Bank, Lego og Ørsted.