Første investering i styrket erhvervssamarbejde mellem Danmark og Grønland: 15 mio. kr. til grønlandsk guldmine

02. juli, 2019

I marts 2019 søsatte Vækstfonden og Greenland Venture et styrket samarbejde som resultat af en aftale om vækstfinansiering til grønlandske virksomheder for 220 mio. kr. Nu er den første investering i samarbejdet realiseret i guldminen Nalunaq i Sydgrønland, og flere interessante sager er i pipelinen.

Vækstfonden og Greenland Venture offentliggør i dag den første fælles investering som led i den erhvervsaftale, der blev indgået i marts 2019 med formålet at sikre finansiering til vækst i Grønland. Med kapital fra den danske stat og Grønlands Selvstyre giver aftalen mulighed for finansieringer for op til 220 mio. kr.

”Vi glæder os over i dag at kunne offentliggøre den første investering som del af vores samarbejde, der skal understøtte grønlandske projekter og vækstvirksomheder. Investeringen sker i den sydgrønlandske guldmine Nalunaq,” siger Karsten Høy, direktør i Greenland Venture.

Sammen med bl.a. turisme og fiskeri er råstoffer et af de områder, som partnerne særligt ser muligheder i, og investeringen glæder derfor også Rolf Kjærgaard, direktør i Vækstfonden.

”Råstof- og minesektoren har stort potentiale i Grønland. Med investeringen her kan vi bidrage til, at Nalunaq-minen kommer vigtige skridt videre, og selskabet bag er klar til hurtigt at kunne gå i gang med produktion. Det vil bidrage til øget vækst og udvikling i Sydgrønland,” siger Rolf Kjærgaard.
Vækstfonden og Greenland Venture investerer parallelt hver 7,5 mio. kr. i den sydgrønlandske guldmine. Derudover deltager en række eksisterende investorer i kapitalrunden.

Nalunaq-minen har tidligere været i drift, hvilket betyder, at der allerede er etableret god infrastruktur omkring den.

”Arbejdspladserne i Nalunaq kan bidrage til ny og bæredygtig udvikling til gavn for alle i området. Investeringen her bygger således på de mange egenskaber, området har, og er et godt eksempel på en investering, der tager udgangspunkt i Grønlands unikke forhold,” fortæller Karsten Høy.

”Investeringen i Nalunaq er resultat af et tæt samarbejde mellem Vækstfonden og Greenland Venture, hvor en lang række kompetencer og lokalt kendskab er sat i spil. Vi har allerede nu flere investeringer og lån i pipelinen, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde,” siger Rolf Kjærgaard.

For yderligere information:
• Nathali Selmeczi Lehmann, teamleder for Kommunikation og Samfundsansvar i Vækstfonden, på 2860 0113 eller nsl@vf.dk

• Karsten Høy, CEO i Greenland Venture, på telefon +299 55 82 97 eller karsten@greenlandholding.gl

Seneste nyheder

19-12-2019
Pressemeddelelse

185 mio. kr. fra Vækstfonden, EIB og private investorer skal accelerere vækst i danske OnRobot

Den unge danske robotvirksomhed OnRobot rejser 185 millioner kroner fra en række prominente investorer til at accelerere virksomhedens globale udrulning. Kapitalrejsningen er samtidig den første investering i et nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, der skal tilføre et milliardbeløb til danske virksomheder klar til vækst. Desuden investerer en række kendte danske erhvervsfamilier.

Vækstfonden
10-12-2019
Debatindlæg:

Grøn Fremtidsfond muliggør nytænkning og brobygning

Finanslovspartierne etablerer nu en grøn fremtidsfond på i alt 25 mia. kroner, som bliver et vigtigt finansielt fundament for de virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger. Vi er klar til, og stolte over, at blive betroet en nøglerolle i Danmarks indsats og bidrag til global grøn omstilling.

03-12-2019
Pressemeddelelse

Vækstfonden: Grøn kapital skaber arbejdspladser og vækst

Regeringen og partierne bag finanslovsaftalen har sat den grønne omstilling i højsædet og etablerer en grøn fremtidsfond på i alt 25 milliarder kroner, hvor bl.a. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond kommer til at spille nøgleroller. Danmarks Grønne Fremtidsfond vil blive et vigtigt finansielt grundlag for danske virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger, og samtidig bidrage betydeligt til vækst, innovation og arbejdspladser.