Dansk Landbrugskapitals investeringsperiode forlænget

06. juni, 2019

26 danske landmænd har allerede fået ansvarlige lån via Dansk Landbrugskapital. Nu er investeringsperioden forlænget med yderligere et år, så endnu flere kan få lån til finansiering af store investeringsprojekter frem til februar 2021.”Søg nu, hvis du har projekter i støbeskeen,” lyder opfordringen fra landbrugskundedirektør i Vækstfonden, Lene Gade Hovmøller.

Siden 2017 har etablerede landmænd kunnet søge ansvarlige lån til investeringsprojekter gennem Dansk Landbrugskapital. Det har indtil nu ført til finansieringer af 26 bedrifter, og med den forlængede investeringsperiode er der nu mulighed for at endnu flere landmænd kan nå at gøre brug af muligheden. :

”Med den forlængede investeringsperiode har vi godt to år tilbage til at udbetale lån til landmænd med veldrevne og effektive bedrifter. Så er du landmand og går med et investeringsprojekt i tankerne, er det nu, du skal tage kontakt til os,” siger Lene Gade Hovmøller, landbrugskundedirektør i Vækstfonden, der er sekretariat for Dansk Landbrugskapital.

Dansk Landbrugskapital blev etableret i februar 2017. I maj 2018 havde 6 landmænd fået udbetalt et lån, mens tallet et år senere i maj 2019 lyder på 26 landmænd.

”Det er naturligt, at det tager tid at introducere et nyt finansieringsprodukt. Nu er der kommet fart i finansieringerne, og det vidner om, at der er behov for de ansvarlige lån, Dansk Landbrugskapital yder. Det er helt i overensstemmelse med min oplevelse, når jeg møder landmand landet rundt,” siger Lene Gade Hovmøller.

Styrker bedriftens soliditet over for banken.

Dansk Landbrugskapital giver landmænd mulighed for at investere i udvikling og effektiv produktion. Det kan f.eks være udvidelse af bedriften, hvor landmanden ønsker at købe yderligere en ejendom, eller et ønske at omlægge til økologi. Dansk Landbrugskapital henvender sig til etablerede landmænd med veldrevne bedrifter, der har et investeringsprojekt.

”For mange landmænd kniber det med soliditeten. Det er ofte dét, der står i vejen for, om banken er med på et projekt eller ej. Derfor fungerer Dansk Landbrugskapital som katalysator mellem bank, landmand og andre finansieringspartnere. Med Dansk Landbrugskapital sikrer man sig et solidt fundament, der står stærkt i samtalen med ens bankrådgiver,” siger Lene Gade Hovmøller.