Pressemeddelelse

Vækstfonden: Grøn kapital skaber arbejdspladser og vækst

Lejligheder med grønne planter

03. december, 2019

Regeringen og partierne bag finanslovsaftalen har sat den grønne omstilling i højsædet og etablerer en grøn fremtidsfond på i alt 25 milliarder kroner, hvor bl.a. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond kommer til at spille nøgleroller. Danmarks Grønne Fremtidsfond vil blive et vigtigt finansielt grundlag for danske virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger, og samtidig bidrage betydeligt til vækst, innovation og arbejdspladser.

Med etableringen af Danmarks Grønne Fremtidsfond sætter regeringen og partierne bag finanslovsaftalen betydelige midler af til investeringer i grønne løsninger og teknologier, der skal bidrage til den nationale og globale grønne omstilling. Ud af de 25 mia. kr., der samlet afsættes til området, vil Vækstfonden blive styrket med 4 mia. kr. og Danmarks Grønne Investeringsfond med 6 mia. kr.

Claus Gregersen, formand i Vækstfonden:

”Det er enestående fremsynet af regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet at vælge aktivt at investere i teknologiske og innovative grønne løsninger, som et af midlerne til at gennemføre vores fælles grønne omstilling. Jeg har stor tillid til, at Vækstfonden, med sine mange erfarne medarbejdere, kan yde et kvalificeret bidrag i denne proces. Lad mig benytte lejligheden til at kvittere for den tillid, regeringen og partierne bag finansloven herigennem viser Vækstfonden. Det er en ambitiøs, men også realistisk plan, og samtidigt en plan, der ikke blot sikrer den grønne omstilling, men også skaber danske arbejdspladser. En nøgleværdi i Vækstfondens virke”.

Jørgen Tang-Jensen, formand i Danmarks Grønne Investeringsfond:

"Danmarks Grønne Investeringsfond er sat i verden for at sikre finansiering af projekter, der er dokumenterbart grønne, er en sund forretning og kan skaleres. Det har vi gjort siden 2014, og det er en stor glæde, at vi nu med et betydeligt udvidet mandat kan understøtte endnu flere af fremtidens grønne teknologier og bidrage til, at Danmark når i mål med de ambitiøse politiske målsætninger på klimaområdet."

Vækstfonden, der desuden administrerer Danmarks Grønne Investeringsfond, har siden 1992 finansieret tusindvis af små og mellemstore danske virksomheder. Den erfaring vil fonden nu bringe i spil i udmøntningen af det nye, grønne mandat.

Rolf Kjærgaard, direktør i Vækstfonden:

”Udviklingen af fremtidens grønne løsninger kræver risikovillig kapital, og vi er stolte over i Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond at være med til at løfte opgaven. Vi har stor erfaring med at understøtte innovation, vækst og arbejdspladser via lån og investeringer, og vi har opbygget en effektiv motor, der nu kan sætte kraft bag Folketingets ambitiøse planer og være med til at sætte ting i gang og mennesker i arbejde.”

”Vi ser frem til det øgede samarbejde med EKF Danmarks Eksportkredit og IFU. Sammen med iværksættere, private virksomheder og investorer er jeg overbevist om, at vi kan udvælge og udvikle de bæredygtige virksomheder, som Danmark ikke må gå glip af, hvis vi skal fastholde en global førerposition.”

For mere information, kontakt:

  • Nathali Selmeczi Lehmann, teamleder i Kommunikation og Samfundsansvar i Vækstfonden, på telefon 2860 0113 eller nsl@vf.dk

Seneste nyheder

OnRobot
19-12-2019
Pressemeddelelse

185 mio. kr. fra Vækstfonden, EIB og private investorer skal accelerere vækst i danske OnRobot

Den unge danske robotvirksomhed OnRobot rejser 185 millioner kroner fra en række prominente investorer til at accelerere virksomhedens globale udrulning. Kapitalrejsningen er samtidig den første investering i et nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, der skal tilføre et milliardbeløb til danske virksomheder klar til vækst. Desuden investerer en række kendte danske erhvervsfamilier.

Cykelbro
10-12-2019
Debatindlæg:

Grøn Fremtidsfond muliggør nytænkning og brobygning

Finanslovspartierne etablerer nu en grøn fremtidsfond på i alt 25 mia. kroner, som bliver et vigtigt finansielt fundament for de virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger. Vi er klar til, og stolte over, at blive betroet en nøglerolle i Danmarks indsats og bidrag til global grøn omstilling.

Landbrugets finansieringsdag 2019
20-11-2019
Nyhed

Over 120 landmænd samlet til Landbrugets Finansieringsdag 2019

Arbejdsdagen i stalden blev skiftet ud med ’skolebænken’, da over 120 landmænd og landbrugsinteresserede var samlet til Vækstfondens Landbrugets Finansieringsdag. På dagen blev der sat fokus på den gode ledelse. Læs eller genhør de vigtigste pointer fra dagen her