220 millioner kroner til grønlandsk vækst er nu på plads

Verdenskort

15. marts, 2019

Vækstfonden og Greenland Venture får nye muligheder for at give projekter og vækstvirksomheder i Grønland et boost. Aftalen kom på plads i dag, og interessen er stor fra starten.

Som et led i en aftale mellem Danmark og Grønland tilføres der nu 220 mio. kr. til investeringer i konkurrencedygtige projekter og virksomheder, der kan udvikle Grønlands erhvervsliv.

Greenland Venture og Vækstfonden skal sammen stå for investeringer og udlån, og de fortæller, at interessen er stor fra starten af.

Risikovillig kapital

”Der er rigtig god fornuft i at samle mulighederne for investering på denne måde. Alle større investeringer og lån bliver vurderet og indgået af Greenland Holding og Vækstfonden i fællesskab, således at vi hver står for 50 procent af et givet tilsagn. Sådan kombinerer vi Vækstfondens viden og styrke inden for investering på internationalt niveau med Greenland Ventures dybe indsigt og viden om grønlandske markedsforhold og virksomheder,” siger Christian Motzfeldt, CEO for Vækstfonden.

Aftalen sikrer Vækstfonden og Greenland Venture hver 100 mio. kr. i ny, risikovillig kapital til grønlandske virksomheder.

Virksomheder vil opleve én indgang

Karsten Høy, adm. direktør for Greenland Venture, fortæller, at de virksomheder, der er interesseret i finansiering af vækst, kun behøver henvende sig ét sted.

”Greenland Venture bliver indgangen til de fælles investeringer og udlån. Vi vil fokusere på mellemstore og større projekter, der er så gennemarbejdede og solide, at de har stor sandsynlighed for at lykkes og skabe tilfredsstillende resultater,” siger han.

200 millioner til investering og lån – 20 millioner til modning af projekter

200 mio. kr. er afsat til direkte investering og finansiering af vækstplaner, de to partnere finder investeringsværdige. Parterne ser stort potentiale i særligt turismesektoren, hvor bl.a. anlægsinvesteringer kan løftes i den øgede kapacitet. Finansieringen er dog ikke begrænset til bestemte brancher. Der kan også være muligheder i bygge og anlæg, råstoffer, fiskeri og de servicebrancher, der følger med.

”De sidste 20 mio. kr. skal bruges til modning af projekter som har potentiale, men kræver nærmere sparring med de involverede for at komme op på et niveau, hvor investering er fornuftig,” forklarer Karsten Høy.

Partnerne vurderer, at man ikke skal vente længe, før de første projekter begynder at materialisere sig.

Seneste nyheder

OnRobot
19-12-2019
Pressemeddelelse

185 mio. kr. fra Vækstfonden, EIB og private investorer skal accelerere vækst i danske OnRobot

Den unge danske robotvirksomhed OnRobot rejser 185 millioner kroner fra en række prominente investorer til at accelerere virksomhedens globale udrulning. Kapitalrejsningen er samtidig den første investering i et nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, der skal tilføre et milliardbeløb til danske virksomheder klar til vækst. Desuden investerer en række kendte danske erhvervsfamilier.

Cykelbro
10-12-2019
Debatindlæg:

Grøn Fremtidsfond muliggør nytænkning og brobygning

Finanslovspartierne etablerer nu en grøn fremtidsfond på i alt 25 mia. kroner, som bliver et vigtigt finansielt fundament for de virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger. Vi er klar til, og stolte over, at blive betroet en nøglerolle i Danmarks indsats og bidrag til global grøn omstilling.

Lejligheder med grønne planter
03-12-2019
Pressemeddelelse

Vækstfonden: Grøn kapital skaber arbejdspladser og vækst

Regeringen og partierne bag finanslovsaftalen har sat den grønne omstilling i højsædet og etablerer en grøn fremtidsfond på i alt 25 milliarder kroner, hvor bl.a. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond kommer til at spille nøgleroller. Danmarks Grønne Fremtidsfond vil blive et vigtigt finansielt grundlag for danske virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger, og samtidig bidrage betydeligt til vækst, innovation og arbejdspladser.