Pressemeddelelse

185 mio. kr. fra Vækstfonden, EIB og private investorer skal accelerere vækst i danske OnRobot

OnRobot

19. december, 2019

Den unge danske robotvirksomhed OnRobot rejser 185 millioner kroner fra en række prominente investorer til at accelerere virksomhedens globale udrulning. Kapitalrejsningen er samtidig den første investering i et nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, der skal tilføre et milliardbeløb til danske virksomheder klar til vækst. Desuden investerer en række kendte danske erhvervsfamilier.

Robotteknologi er en dansk styrkeposition, og robotklyngen i Odense rummer flere end 130 virksomheder. En af dem, OnRobot, har allerede opnået stor international efterspørgsel på sine produkter, og i dag kan virksomheden annoncere en kapitalrejsning på 185 millioner kroner. Kapitalen kommer fra Vækstfonden, Den Europæiske Investeringsbank, EIB, og en række private investorer.

Vækstfonden og EIB lancerede for nylig et nyt samarbejde om investeringer i danske virksomheder, der står foran kraftig ekspansion. Samlet vil de to partnere investere mere end 1,1 mia. kr. i danske virksomheder. Og den første er altså OnRobot.

”Vi glæder os over nu at foretage den første investering i samarbejdet med EIB, der gennem massive investeringer skal være med til at sikre vækst, innovation og jobskabelse i en række danske virksomheder, der har potentialet til at blive internationale fyrtårne. OnRobot har allerede været på en flot vækstrejse, og med investeringen her kan virksomheden accelerere udviklingen betydeligt og bringe dansk robotteknologi endnu bredere ud,” siger Rolf Kjærgaard, direktør i Vækstfonden.

Vækstfonden investerede første gang i OnRobot i 2016 og har siden fulgt virksomheden på rejsen fra startup til globalt førende leverandør af applikationer til kollaborative robotter, også kaldet cobots.

Robotapplikationer til verdensmarkedet

OnRobot, der har robot-pioner Enrico Krog Iversen i spidsen, blev stiftet i Odense i 2015 og har siden forenet yderligere fire robotvirksomheder under samme brand. Virksomheden er i dag en one-stop-shop for avancerede, men brugervenlige robotgribere og sensorsystemer, som gør det enkelt og hurtigt for industrien at automatisere manuelle opgaver i en produktion. I de første år udviklede OnRobot primært løsninger til robotarme fra Universal Robots, men for nyligt lancerede virksomheden en helt ny platform, der gør det muligt let og intuitivt at benytte OnRobots forskellige produkter på robotarme fra mange forskellige robotproducenter.

”OnRobot repræsenterer en vision om at skabe en globalt førende virksomhed indenfor end-of-arm-løsninger til særligt kollaborative anvendelser. Vi har allerede skabt et meget solidt fundament, og særligt markedsføringen af vores nye ”plug-and-produce”-platform vil være afgørende for, at vi når vores ambitiøse mål. Med den nye investering får vi mulighed for at øge vores forspring og gøre visionen til virkelighed,” siger Enrico Krog Iversen, direktør i OnRobot.

Vi glæder os over nu at foretage den første investering i samarbejdet med EIB, der gennem massive investeringer skal være med til at sikre vækst, innovation og jobskabelse i en række danske virksomheder, der har potentialet til at blive internationale fyrtårne"

- Rolf Kjærgaard, Direktør i Vækstfonden

Løftestang for privat kapital

Investeringerne fra Vækstfonden og EIB fungerer som løftestang for privat kapital, da investeringerne altid sker i samarbejde med private investorer. I denne runde får OnRobot en række nye vigtige investorer ombord, der alle er kendte erhvervsfamilier, blandt andre familierne Gundersen, Sandal, Bonnesen og Bøgh-Sørensen.

”OnRobot er en spændende lokal virksomhed, som er på en ambitiøs international vækstrejse. For os er det vigtigt at støtte lokale initiativer med globalt potentiale, og der er ingen tvivl om, at OnRobot med Enrico Krog Iversen i spidsen repræsenterer en stærk mulighed for at styrke robotklyngen i Odense som et internationalt kraftcenter,” siger Nicolai Fink Gundersen, der indtræder i bestyrelsen på vegne af de nye investorer.

I EIB glæder Vice President Alexander Stubb sig over, at investeringssamarbejdet med Vækstfonden nu er udmøntet i den første fælles investering.

”SMV’er og midcaps er vigtige drivere af innovation og jobskabelse i Europa, og vi er glade for, at EU’s investeringsbank, med støtte fra Juncker-planen, kan bidrage til denne danske virksomheds finansieringsmuligheder. Vi glæder os over, at Vækstfonden allerede nu har underskrevet den første aftale med dette innovative firma under vores for nyligt underskrevne partnerskab,” siger Alexander Stubb.

OnRobot har i dag cirka 180 medarbejdere, salgskontorer i otte lande samt flere end 380 distributører globalt.

Seneste nyheder

Cykelbro
10-12-2019
Debatindlæg:

Grøn Fremtidsfond muliggør nytænkning og brobygning

Finanslovspartierne etablerer nu en grøn fremtidsfond på i alt 25 mia. kroner, som bliver et vigtigt finansielt fundament for de virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger. Vi er klar til, og stolte over, at blive betroet en nøglerolle i Danmarks indsats og bidrag til global grøn omstilling.

Lejligheder med grønne planter
03-12-2019
Pressemeddelelse

Vækstfonden: Grøn kapital skaber arbejdspladser og vækst

Regeringen og partierne bag finanslovsaftalen har sat den grønne omstilling i højsædet og etablerer en grøn fremtidsfond på i alt 25 milliarder kroner, hvor bl.a. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond kommer til at spille nøgleroller. Danmarks Grønne Fremtidsfond vil blive et vigtigt finansielt grundlag for danske virksomheder, der udvikler fremtidens løsninger, og samtidig bidrage betydeligt til vækst, innovation og arbejdspladser.

Landbrugets finansieringsdag 2019
20-11-2019
Nyhed

Over 120 landmænd samlet til Landbrugets Finansieringsdag 2019

Arbejdsdagen i stalden blev skiftet ud med ’skolebænken’, da over 120 landmænd og landbrugsinteresserede var samlet til Vækstfondens Landbrugets Finansieringsdag. På dagen blev der sat fokus på den gode ledelse. Læs eller genhør de vigtigste pointer fra dagen her