Projektledelses-startup rejser millionbeløb

21. august, 2018

Den danske startup-virksomhed QVEST, der har udviklet et digitalt projektledelsesværktøj til brug i større organisationer, har rejst et millionbeløb fra investorerne Vækstfonden, SEED Capital og PreSeed Ventures. Med den friske kapital gør QVEST nu klar til sin næste produktlancering i efteråret.

Med et nyt digitalt værktøj har iværksættervirksomheden QVEST sat sig for at sikre fremdrift, kvalitet og videndeling i komplekse projekter med mange interessenter.

Gennem strategisk brug af spørgsmål får projektledere med QVESTs værktøj nye muligheder for at indsamle viden og input fra alle interessenter i projektet. En proces, der er med til både at spare tid, sikre kvalitet og fremdrift i projektudførelsen og skabe overblik over relationerne mellem interessenterne.

I september planlægges den endelige lancering af produktet, men allerede nu har virksomheden de første kunder i hus, heriblandt store virksomheder som Ørsted, NCC, Mærsk Drilling og Københavns Universitet.

”Vi har på ganske få måneder bygget selve QVEST-produktet og testet det med first mover-kunder. Vi kan se, at QVEST løser et problem for projektledere med mange stakeholders ved at give dem indsigt, de ellers ikke ville kunne få. Den investering, vi tager ind nu, skal gå til at indtage og uddanne markedet – for QVEST er også en ny måde at tænke på, som mange moderne organisationer er sultne efter. Vi fokuserer derfor på en international content marketing-strategi,” fortæller direktør og co-founder i QVEST, Marie Mathiesen.

Den friske kapital kommer fra tre erfarne investorer, VF Venture, der er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, SEED Capital og PreSeed Ventures.

”Qvests løsning har potentialet til at blive en fast del af alle projektlederes digitale værktøjskasse. Det er et utroligt stærkt team med mange års erfaring med både den forskningsmæssige metode og med digital iværksætteri, der står bag. Derfor er vi glade for, at vi med to erfarne og meget aktive investorer som syndikeringspartnere kan være med til at løfte virksomheden videre i udrulning af produktet,” siger Asger Tidemand Bruhn, der er Investment Manager i Vækstfonden og bl.a. beskæftiger sig med fondens early engagement-program, der fokuserer på tidligere investeringer.

Helle Uth, der er Investment Director i PreSeed Ventures nikker genkendende til, at det stærke team booster perspektiverne for QVEST.

”Vi har med vores Discovery-investering fulgt teamet i et års tid, hvor de har ageret meget professionelt og overrasket positivt i forhold til de mål, vi sammen havde sat. Samtidig rammer produktet direkte ned i en stigende trend, hvor organisationer i langt højere grad bliver projektbaserede og netværksorienteret. Med den nye investering fra Vækstfonden, SEED Capital og os selv har QVEST fået ressourcer til at tage hul på første etape frem mod en potentiel international skalering.”

Om QVEST
QVEST er et spørgsmåls-drevet digitalt værktøj der er udviklet til projektledere i større organisationer. Når en projektleder igangsætter en QVEST, vælger han eller hun et emne og derfra indsamles data om emnet gennem projektdeltagernes spørgsmål til hinanden. En QVEST varer typisk 3 dage og føles som en leg for deltagerne. Det værdifulde output fra en QVEST genereres automatisk af platformen og projektlederen får en genvej til succesfuld implementering af projekter. 
Se mere påwww.qvest.io

Om VF Venture, Vækstfonden
VF Venture er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, som årligt investerer i ca. 10 selskaber. Porteføljen tæller ca. 40 selskaber, og VF Venture hjælper aktivt virksomhederne med bl.a. internationalisering, rekruttering og strategiske tiltag. Vækstfonden er statens finansieringsfond, som medvirker til at skabe flere vækstvirksomheder. Gennem lån, kautioner og egenkapitalinvesteringer har fonden i samarbejde med private investorer siden 1992 medfinansieret vækst i over 7.300 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 22,5 mia. kr. 
Se mere påwww.vf.dk

Om PreSeed Ventures
PreSeed Ventures er en af Danmarks mest succesfulde early stage investorer. I gennem mere end 15 år har de finansieret og støttet talentfulde iværksættere. PreSeed Ventures tror på at den største risiko man kan løbe er slet ikke at løbe nogen, derfor investerer de i startups, der tør at tænke stort og deler gerne både risiko og udfordringer med dem helt fra start – det har i dag resulteret i en stor familie af succesfulde founders og startups, som Templafy, Forecast, Vivino og Trustpilot. PreSeed Ventures største ambition er at se flere og flere talentfulde startups få succes i fremtiden. De stræber altid efter at være en stærk bidragsyder til det danske økosystem, derfor har de skabt startup skolen PreSeed Academy og søger kontinuerligt støtte op passionerede community builders gennem partnerskaber med eksempelvis Founders House og TechBBQ.
Se mere påwww.preseedventures.dk

Om SEED Capital
SEED Capital er Danmarks største venturekapitalfond inden for tidlige investeringer (seed-fase) og har specialiseret sig i at identificere, finansiere og udvikle innovative iværksættere. SEED Capital investerer fra seed-stadie til exit. SEED Capital har investeret i nogle af de største danske iværksættersuccesser bl.a. Endomondo, Trustpilot og Vivino. SEED Capital investerer i 15-20 nye lovende vækstvirksomheder hvert år og er i de seneste år blevet kåret som Danmarks mest aktive venturefond.
Se mere påwww.seedcapital.dk