Ny kapital: Danske OrderYOYO klar til at indtage Europa

Cykel

28. marts, 2018

Med en kapitalindsprøjtning på 40 mio. kr. fra eksisterende og nye investorer gør danske OrderYOYO klar til for alvor at indtage den europæiske takeaway-scene. Virksomheden, der på et enkelt år har tredoblet sin omsætning, vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne gennem effektiv bestillings- og kundehåndtering.

VF Venture har sammen med de eksisterende investorer, SEED Capital, Preben Damgaard og Jesper Johansen, investeret i en Serie A-runde på 40 mio. kr. i OrderYOYO, der servicerer takeaway-restauranter med egne digitale bestillings- og kundehånderingsløsninger.

OrderYOYO, der blev stiftet i 2014, har oplevet en betydelig vækst og tredoblede omsætningen fra 2016 til 2017 – en vækst, der forventes at fortsætte i 2018.

Med kapitalindskuddet fra det erfarne investorteam er virksomheden klar til yderligere ekspansion i Europa. I dag er OrderYOYO repræsenteret i Danmark, England, Irland og

Tyskland med samlet set over 2.000 takeaway-restauranter som kunder.

Den direkte kundekontakt tilbage til restauranten

OrderYOYO tilbyder mindre takeaway-restauranter en nem og effektiv måde at gøre kundehåndteringen online. Med en skræddersyet app og et website kan den enkelte takeaway-restaurant servicere og interagere direkte med sine stamkunder – uden at have eksempelvis en madportal som mellemmand. Hertil kommer loyalitetsprogrammer, der sikrer kunderne flere fordele, og restauranten mere omsætning.

”Essensen af e-commerce er, at man skal eje sine kunder og sørge for, at de kommer tilbage igen og igen direkte til ens egen webshop. Alle de store takeaway-steder, såsom Dominos, har allerede udviklet egen onlinebestilling. OrderYOYO gør det muligt også for de små takeaway-restauranter at få deres eget setup og imødekomme kundernes ønske om onlinebestilling,” siger Thor Angelo, CEO for OrderYOYO, og uddyber:

”Langt hovedparten af takeaway-omsætningen hos mindre restauranter kommer fra lokale stamkunder, og her er der ikke brug for mellemmænd som madportaler. Hvis man vil bestille sin ugentlige eller månedlige pizza fra det lokale pizzeria, skal man naturligvis bestille direkte. Det er det, vi faciliterer.”

At have direkte adgang, ejerskab og dialog med lokale stamkunder er særdeles værdifuldt for den enkelte restaurant. Det har Andreas Moi Boros, der ejer Wedofood, tydeligt mærket, efter kæden flyttede sine bestillingsfunktioner over på OrderYOYOs platform.

”Rigtig mange af vores kunder efterspurgte muligheden for at bestille online. Folk vil hellere bestille online end at hænge i et telefonrør. Især fordi vi laver salater, præcis som folk ønsker dem sammensat. Med OrderYOYO er vores køer og ventetid generelt mindsket. Og internt er vi blevet langt mere effektive, når vi ikke skal tage telefonen hele tiden for at modtage folks ordrer. Nu kommer ordrerne ind automatisk,” fortæller Andreas Moi Boros.

Stamkunderne skal håndteres af restauranten selv

Takeaway-branchen har de seneste år oplevet en stærk centralisering, så madportalerne nu sidder på en stor del af alle digitale bestillinger.

For Jacob Bratting Pedersen, der er partner i VF Venture, repræsenterer OrderYOYO et opgør med den portal-tendens, som i en årrække har præget den digitale kundehåndtering i flere brancher, herunder hotel-bookinger.

”I hotelverdenen har der længe været utilfredshed fra hotellernes side med den magt, de store bookingportaler har opnået. Samme tendens ser vi nu hos takeaway-restauranterne, og derfor har OrderYOYO oplevet en betydelig succes, som vi gerne vil være med til at udbygge internationalt. Med den nye kapitaltilførsel fra VF Venture og eksisterende investorer vil OrderYOYO være det bedst kapitaliserede selskab i Europa på dette område. Kombineret med et superstærkt management team ser vi gode muligheder for, at OrderYOYO bliver den europæiske category leader,” siger Jacob Bratting Pedersen, partner i VF Venture under Vækstfonden.

For yderligere information, kontakt:

  • Thor Angelo, CEO i OrderYOYO, telefon 2687 0203/ thor@orderyoyo.com
  • Jacob Bratting Pedersen, partner i VF Venture, Vækstfonden, på telefon 4013 9244 / jbp@vf.dk
  • Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner i SEED Capital, telefon 2082 8374 / ubs@seedcapital.dk

Om OrderYOYOOrderYOYO, der blev stiftet i 2014, hjælper take-away-restauranter med at få deres egen digitale bestillings- og kundehåndteringsplatform til at håndtere alle deres ordrer og kunder. Hver restaurant får sin egen brandede hjemmeside (eller plug-in-knap til eksisterende hjemmesider) og apps (iOS og Android). De får også et login til deres online kundeportal for at kunne se statistik, redigere menuen og meget mere. OrderYOYOs system hjælper automatisk restauranterne med at kommunikere til deres kunder og motivere dem til at bestille igen og igen. Fastholdelse og frekvensen af tilbagevendende kunder stiger med brug af platformen.
Se mere på www.orderyoyo.dk

Om VF Venture, Vækstfonden
VF Venture er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, som årligt investerer i ca. 10 selskaber. Porteføljen tæller ca. 40 selskaber, og VF Venture hjælper aktivt virksomhederne med bl.a. internationalisering, rekruttering og strategiske tiltag. Vækstfonden er statens finansieringsfond, som medvirker til at skabe flere vækstvirksomheder. Gennem lån, kautioner og egenkapitalinvesteringer har fonden i samarbejde med private investorer siden 1992 medfinansieret vækst i over 6.600 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 20 mia. kr.
Se mere på www.vf.dk

Om Seed Capital SEED
Capital er Danmarks største venturekapitalfond indenfor tidlige investeringer (seed-fase) og har specialiseret sig i at identificere, finansiere og udvikle innovative iværksættere. SEED Capital investerer fra seed-stadie til exit. SEED Capital har investeret i nogle af de største danske iværksættersuccesser bl.a. Endomondo, Trustpilot og Vivino. SEED Capital investerer i 15-20 nye lovende vækstvirksomheder hvert år og er i de seneste år blevet kåret som Danmarks mest aktive venturefond.
Se mere på www.seedcapital.dk

Om Preben DamgaardDamgaard Company A/S foretager ventureinvesteringer på vegne af Preben Damgaard. Fokus er særligt på finansiering og support af hurtigtvoksende app-, cloud- og platformsdrevne selskaber, der succesfuldt tilbyder skalerbare produkter eller services, som er verificeret af kunder, og som har internationalt potentiale. Investeringerne syndikeres med andre ambitiøse business angels eller venture- og equity-selskaber.

Om Jesper JohansenJesper Johansen er formand for og investor i OrderYOYO. Som aktiv investor i teknologiselskaber har han arbejdet med køb, salg og investeringer i teknologiselskaber i 20 år og har stor erfaring med iværksættervirksomheder på tech-området. Tidligere har Jesper Johansen været formand i Secunia, Libratone, Mofibo og Plenti, bestyrelsesmedlem i Endomondo og Reson samt investor i Traen og TIA Technology. Alle selskaber succesfuldt solgt igennem de sidste 7 år.