OnRobot opnår investering til vækst fra den globale investor Summit Partners

30. august, 2018

Den førende udbyder af applikationer til kollaborative robotter, danske OnRobot, gør klar til global ekspansion.

Danske OnRobot A/S, der udvikler og producerer end-of-arm tools (EOAT) til kollaborative robotter, annoncerer i dag en investeringsrunde anført af den globale investeringsfond Summit Partners med deltagelse af eksisterende investorer, herunder Vækstfonden. Kapitaltilførslen skal bidrage til OnRobots fortsatte internationale vækst og udvidelse af produktporteføljen.

Fra hovedkontoret i Odense er OnRobot blandt de globalt førende udbydere af applikationer, som hjælper kunderne med at få fuldt udbytte af fordelene ved kollaborative robotsystemer: let betjening, omkostningseffektivitet og sikker brug ved tæt samarbejde med mennesker. OnRobot integrerer gribere, sensorer og software og muliggør brugen af robotter på tværs af en bred palet af industrier og anvendelser, som eksempelvis pakning, kvalitetstest, varehåndtering, maskinbetjening og produktion. 

Med robot-pioner Enrico Krog Iversen i front har OnRobot som målsætning at skabe en one-stop-shop for avancerede, plug-and-play kollaborative applikationer. Inden OnRobot var Krog Iversen CEO i danske Universal Robots, som han førte frem til at blive global markedsleder for kollaborative robotarme. Universal Robots blev købt af amerikanske Teradyne i 2015. 

”Innovation inden for kollaborative applikationer er det næste udviklingstrin i udvidelsen af brugen af kollaborative robotssystemer,” siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot. ”Vi er begejstrede over at blive partnere med Summit Partners, og vi er overbeviste om, at deres globale netværk og fokus på vækst vil være en værdifuld ressource i vores videre arbejde for at udvide vores udbud af produkter og vores geografiske tilstedeværelse.” 

”OnRobot er i front for en ny generation af automatiseringsteknologi inden for industri 4.0-segmentet,” udtaler Johannes Grefe, investeringsansvarlig hos Summit Partners. ”Vi er imponerede over OnRobots evne til at kapitalisere på det hurtigt voksende og dynamiske marked for kollaborative robotapplikationer, og vi mener, at virksomheden er godt positioneret til at accelerere væksten.”

”Over det sidste årti har Enrico bidraget til at etablere Danmark som et Silicon Valley inden for robot-innovation,” siger Han Sikkens, der er administrerende direktør hos Summit Partners England, og som vil træde ind i bestyrelsen hos OnRobot.  ”Vi har stor beundring for hans vision og drive som iværksætter, og vi glæder os over i fællesskab med Enrico at bygge OnRobot op til at blive en global leder.”

”Vi investerede i OnRobot i 2016 og så meget tidligt potentialet til at skabe et internationalt fyrtårn inden for kollaborativt robotudstyr med base i Danmark. Vi er stolte over at kunne fortsætte vores opbakning og samarbejde med Enrico og hele teamet bag OnRobot i virksomhedens globale ekspansion, og vi glæder os over at tage imod en global ressource som Summit. Vi ser frem til i samarbejde at understøtte OnRobots videre vækst,” siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.

For yderligere information, kontakt:

Om OnRobot A/S
OnRobot, der har hovedkontor i Odense, blev stiftet i 2015. Virksomheden udvikler og producerer teknologi – både hardware og software – som benyttes i applikationer til særligt kollaborative robotter (cobots). OnRobot integrerer gribere, sensorer og andet cobot-udstyr og faciliterer brug af udstyret til eksempelvis pakning, kvalitetstests, varehåndtering, maskinbetjening, -samling og -svejsning. OnRobot planlægger at opkøbe og udvikle yderligere teknologier med global support. Ud over hovedkvarteret i Danmark har OnRobot salgskontorer i Tyskland, Kina, USA, Malaysia, Spanien og Ungarn. 

Om Vækstfonden
Vækstfonden er statens finansieringsfond. Fonden medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer og pengeinstitutter har Vækstfonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 7.300 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 22,5 mia. kr. Virksomhederne havde i 2017 tilsammen en omsætning på over 98 mia. kr. og mere end 63.500 medarbejdere. Aktuelt medvirker Vækstfondens investeringer til at skabe ca. 10.700 nye jobs om året.

Om Summit Partners
Det globale investeringsfond Summit Partners, der blev stiftet i 1984, forvalter for øjeblikket mere end 14 mia. dollars. Summit investerer i sektorer med økonomisk vækst og har investeret i flere end 475 virksomheder inden for teknologi, healthcare og andre vækstindustrier. Disse virksomheder har gennemført mere end 140  børsnoteringer og mere end 190 af dem er blevet opkøbt gennem strategiske fusioner og salg.Kendte selskaber inden for teknologi og industriel teknologi, der er finansieret via Summit Partners, inkluderer Avast PLC, Darktrace, Elatec, Flow Traders NV, Fineline Technologies, Harvey Performance Company, Infor, Normec, SmartSheet, Trintec and Welltec. Summit Partners har kontorer i Nordamerika og Europa og investerer i virksomheder kloden rundt. For mere information, besøgwww.summitpartners.comeller følg @SummitPartners på Twitter.
In the United States of America, Summit Partners operates as an SEC-registered investment advisor. In the United Kingdom, this document is issued by Summit Partners LLP, a firm authorized and regulated by the Financial Conduct Authority. Summit Partners LLP is a limited liability partnership registered in England and Wales with registered number OC388179 and its registered office is at 11–12 St. James’s Square, London, SW1Y 4LB, UK. This document is intended solely to provide information regarding Summit Partners’ potential financing capabilities for prospective portfolio companies.