Ny investering: Area9 kan blive fyrtårn inden for uddannelsesteknologi

Office Front

10. januar, 2018

Vækstfonden investerer 190 mio. kr. i danske Area9 Lyceum, der udvikler adaptive læringsmoduler. Med investeringen vil fonden understøtte udviklingen i virksomheden og bidrage til at positionere Danmark som førende på området for uddannelsesteknologi.

Den danske teknologi- og læringsvirksomhed Area9 udvikler digitale uddannelsesværktøjer til skoleelever, studerende og medarbejdere, der skal efteruddannes. Det betyder, at enhver via computerprogrammer kan modtage undervisning, der løbende tilpasser sig den enkeltes niveau. Kursusmaterialet skræddersys simpelthen løbende, så niveauet hele tiden lægger sig til rette efter elevens eller kursistens foregående præstationer.

”Vores mål er at skabe verdens førende læringsteknologiske virksomhed til såvel uddannelsessektoren som erhvervslivet. Og forhåbentligt kan det skabe et kraftcenter i Danmark for uddannelsesteknologi og forskning,” siger grundlægger og direktør hos Area9, Ulrik Juul Christensen.

Forskning har dokumentereret, at denne undervisningsform både forbedrer indlæringen og øger hastigheden i forståelsen af undervisningen hos de studerende, der har arbejdet med computerprogrammerne. Flere tusinde universiteter og millioner af elever bruger i dag Area9’s tidligere platform, og prominente organisationer som New England Journal of Medicine bruger teknologien i deres NEJM Knowledge+ platform, som benyttes at tusinder af læger i USA og resten af verden. Det er også dokumenteret, at virksomheder spilder meget store millionbeløb hvert år på efteruddannelse, som ingen effekt har, fordi den er standardiseret og ikke tilpasset den enkeltes niveau og særlige behov for nye kompetencer. Op mod 70 procent af det indlærte er allerede glemt dagen efter.

”Vi investerer så stort et beløb i Area9, fordi vi vil understøtte Area9 i at blive et internationalt fyrtårn på området for læringsteknologi, og fordi vi forventer, at uddannelse og læring står overfor en revolution i måden, vi alle sammen skal lære på ved hjælp af kunstig intelligens og anden robotteknologi samt adaptive og personaliserede læringsalgoritmer,” siger Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt og uddyber, at educational technology, EdTech, er et investeringsområde, Vækstfonden har fokus på netop fordi innovationspotentialet og markedsmulighederne er meget, meget store.

I krydsfeltet mellem disse nye teknologier og personaliseret uddannelse og læring befinder Area9 sig. Og her her de befundet sig i snart 20 år, siden stifterne som medicinstuderende og datalogistuderende startede en meget lang rejse, der i 2014 foreløbigt kulminerede med et opsigtsvækkende stort salg af dele af virksomheden til det amerikanske forlag McGraw-Hill Education. Ligeledes har Area9 store, internationale virksomheder som Hitachi Data Systems, Coloplast og Hempel på kundelisten. Nu har de danske stiftere så åbnet et nyt selskab for adaptiv læringsteknologi: Area9 Lyceum.

”Area9 har tiltrukket store koncerner, der opererer på globalt plan, til kundeporteføljen og det er vores forventning, at dette kan videreføres og accelereres yderligere, i takt med udviklingen og udrulningen af generation 4,” siger Christian Motzfeldt.

I den kommende tid vil arbejdet med at designe fjerde generation af Area9s platform tage yderligere fart.