Muuto er solgt til amerikansk designhus

14. december, 2017

Designvirksomheden Muuto har, siden den blev stiftet i 2006, opnået stor international succes. Nu er Muuto solgt til amerikanske Knoll. Vækstfonden var den første investor og har siden 2014 været indirekte med i Muuto gennem kapitalfonden Maj Invest.

Danske Muuto har opnået stor succes i hele verden med sine skandinaviske designs inden for belysning, møbler og boligtilbehør. Bag successen står to danske iværksættere, Peter Bonnén og Kristian Byrge, der begge kom med en erfaring inden for forretningsudvikling fra konsulenthuset McKinsey.

Virksomheden er netop solgt til det amerikanske designhus Knoll for 1,9 mia. kroner. Vækstfonden var den første investor i Muuto i 2007.

”Vi havde en ambition om at medvirke til en ny bølge af dansk og nordisk design. Vi investerede lige midt i krisen i 2007, hvor man så meget få investeringer i design i den bredere forstand. Muuto har haft en ekstrem flot udvikling, og virksomheden har bestemt bidraget til at skubbe dansk og nordisk design i den rigtige retning. Det, som Muuto særligt er lykkedes med, er at skabe en god kobling mellem forretning og design,” siger Christian Motzfeldt, CEO i Vækstfonden.

Det var særligt Muutos unikke koncept, som i sin tid overbeviste Vækstfonden om at investere i virksomheden. Mens de to stiftere driver forretningsdelen i Muuto, får de udvalgte designere til at komme med det kreative input til produkterne. Designeren får lov til at bære sit navn på produktet og bevarer tilhørsforholdet til produktet. På den måde gør alle det, de er bedst til.

Siden Vækstfonden investerede i Muuto, er designvirksomheden vokset fra 5 til 55 medarbejdere. I 2014 investerede den danske kapitalfond Maj Invest i virksomheden, mens Vækstfonden solgte sin direkte ejerandel.

”I Vækstfonden er vi utroligt glade for den værditilvækst, som virksomheden har fået i Maj Invest,” siger Christian Motzfeldt. Vækstfonden har investeret i Maj Invest gennem Dansk Vækstkapital og har således siden 2014 været indirekte med i Muuto.

Allerede det første år solgte virksomheden sine produkter i 100 butikker i Danmark. I dag kan man købe Muutos boligdesigns i 1.300 butikker fordelt på 52 lande.