Finansiering til Grønland og Færøerne

I Vækstfonden finansierer vi virksomheder i Grønland og på Færøerne. Vi har særlige lån til nystartede virksomheder i den tidlige fase af deres udvikling, og vi har lån egnet til mere modne virksomheder med planer om investering i ny vækst. Står du overfor et ejerskifte, kan Vækstfonden også hjælpe med at få finansieringen til at falde på plads.

For de grønlandske virksomheder specifikt, har vi et samarbejde med Greenland Venture og pensionskassen SISA, hvor vi yder lån i form af Vækstlån, Ansvarlige lån og Egenkapital til grønlandske virksomheder i alle brancher. Derudover tilbyder Vækstfonden kautioner og garantier.

På Færøerne tilbyder vi ligeledes lån, kautioner og garantier til færøske virksomheder i alle brancher og på alle stadier af deres udvikling.

Find en løsning, der passer til dit behov

Vækstlån

Opstartsvirksomhed eller etableret virksomhed. Låneproduktet er for dig, som har brug for kapital til at gennemføre dine vækstplaner eller et ejerskifte.

Ansvarlige lån/Ansvarlige lån, Genstart

Ansvarlige lån er for dig, der skal styrke din egenkapital og øge din soliditet for at kunne finansiere dine vækstplaner. Dit fleksible alternativ til en ny investor.Ansvarlige lån, Genstart er for COVID-19-ramte virksomheder med vækstpotentiale, der har haft positive resultater op til COVID-19.

Vækstkaution

Letter din adgang til finansiering i banken, hvis du har behov for et lån på under 2 mio. kr. Dækker op til 75 pct. af bankens risiko.

I tvivl om hvilken løsning, der passer til dig? Kontakt os

Poul Erik Nielsen

Randers

Poul Erik Nielsen

Erhvervskundechef

Virksomheder vi har finansieret

Grønland

Familieejet virksomhed har vokseværk

Grønlandske Usisaat med base i Nuuk er en gammel veldreven familievirksomhed med et stærkt samfundssind. Og nu skal en ny finansiering på 20 mio. kr. fra Greenland Venture og Vækstfonden bidrage til at styrke og forny forretningen hos Grønlands største udbyder af transport- og logistikydelser.

Dundas
20-11-2019

Vækstfonden og Greenland Venture foretager markant investering i mineprojekt i Nordgrønland

Lovende mineprojekt modtager en samlet investering på 4 mio. britiske pund (ca. 35 mio. kr.), som et led i de øgede investeringer i grønlandske projekter i samarbejdet mellem danske Vækstfonden og grønlandske Greenland Venture.

02-07-2019

Første investering i styrket erhvervssamarbejde mellem Danmark og Grønland: 15 mio. kr. til grønlandsk guldmine

I marts 2019 søsatte Vækstfonden og Greenland Venture et styrket samarbejde som resultat af en aftale om vækstfinansiering til grønlandske virksomheder for 220 mio. kr. Nu er den første investering i samarbejdet realiseret i guldminen Nalunaq i Sydgrønland, og flere interessante sager er i pipelinen.