Venture Debt

Venture Debt er et låneprodukt til modne iværksættervirksomheder, som allerede har sikret sig egenkapital fra en venturekapitalfond. Venture Debt gør det muligt for virksomheden og dets investorer at få mere kapital til rådighed inden deres næste egenkapitalrunde og dermed øge sandsynligheden for, at virksomheden kan få en højere værdiansættelse til næste egenkapitalrunde.

Fakta

  • Målrettet modne iværksættervirksomheder, der har fået egenkapital fra minimum en velrenommeret venturekapitalfond.
  • Venture Debt er ikke begrænset til virksomheder i bestemte sektorer, men tech-virksomheder med forudsigelige pengestrømme foretrækkes.
  • I forhold til egenkapital vil Venture Debt kun udvande founders (og øvrige investorer) ganske lidt, og samtidig gøre det muligt for virksomhedens investorer at geare deres investering.
  • Et Venture Debt lån er på minimum DKK 10-15 mio.

Virksomheder, der har fået finansiering

Mand der sidder i en bunke af bøger
EduLab

Udvikler af digital matematik-læringsportal

EduLabs vision er at gøre verdens børn bedre til matematik. Derfor udviklede de MatematikFessor, der leverer tilpassede matematik-læringsforløb. Med kapital fra Vækstfonden vil...

Onrobot
On Robot

Innovativ griber til collaborative robotter

Den fynske robotvirksomhed On Robot fik i 2016 et kapitalindskud i millionklassen fra et erfarent team af investorer med stort kendskab til netop robotmiljøet, herunder Vækstfonden. Kapitalen skal bruges til videreudviklingen af deres unikke collaborative griber til 'CoBots' ...