COVID-19 Syndikeringslån

COVID-19 Syndikeringslån er målrettet startups i den senere fase, som allerede har fx en venturefond eller et familiekontor med ombord. Med lånefaciliteten kan din virksomhed supplere en investering fra din investor med et lån fra Vækstfonden.

Hvad er et COVID-19 Syndikeringslån

Med syndikeringslånet kan investorer, der er godkendt til ordningen, matche deres investeringer i startups med et lån til virksomheden i forholdet op til 1:3. Det vil sige, at når din investor investerer i din virksomhed, kan du samtidig tilbydes et lån fra Vækstfonden.

Dermed er lånefaciliteten med til at sikre øget kapitaltilgang til danske startups, og gør det samtidig mere attraktivt for investoren at investere i din virksomhed, hvormed der generelt tiltrækkes mere kapital og flere kompetencer til danske startups.

Den enkelte investor skal være godkendt af Vækstfonden til at benytte ordningen. Herefter er det op til den enkelte investor og virksomheden, hvornår lånefaciliteten skal bringes i spil.

Andre har set

01-05-2020
Pressemeddelelse

Ny platform skal hjælpe startups ud af Corona-krisen

Massevis af danske startups kæmper i disse tider for at overleve Corona-krisen. På trods af regeringens mange hjælpepakker, har særligt startup-segmentet manglet hjælp. I samarbejde med Vækstfonden lancerer Tech Nordic Advocates derfor på fredag d. 1. maj en ny platform, som skal hjælpe startups ud af Corona-krisen. Stine Bosse er nyudnævnt bestyrelsesformand for Tech Nordic Advocates, og hun ser den nye platform som en vigtig håndsrækning.

18-04-2020
Pressemeddelelse

Udvidet hjælp på vej til danske iværksættere: Tre nye initiativer via Vækstfonden

Regeringen og alle Folketingets partier har netop fremlagt en udvidet hjælpeaftale, der skal sikre yderligere kapital til iværksættere. De nye initiativer fra Vækstfonden består af tre dele: Lånematching på investeringer fra private investorer til hhv tidlige iværksættere og venturevirksomheder. I begge tilfælde tager Vækstfonden en større del af lånet og højere risiko end tidligere. Derudover vil Vækstfonden øge sine direkte investeringer og fondsinvesteringer markant.

01-04-2020
Pressemeddelelse

Crowdlending kan støtte SMV’er under coronakrisen: Nu topper Vækstfonden op på lånene

Spredningen af COVID-19 i Danmark har allerede fået konsekvenser for især SMV’erne. En af de nyere lånemuligheder er såkaldt crowdlending, hvor privatpersoner kan yde lån til virksomheder og dermed kan være med til at understøtte virksomheder også en vanskelig tid. Vækstfonden har lanceret en ny lånemulighed, der topper op på crowdlending-kampagner, så de når i mål.