Køb af virksomhed

Overvejer du at købe en eksisterende virksomhed, eller har du en virksomhed, som vil opkøbe en anden virksomhed? Måske du sidder som ledende medarbejder og vil overtage aktieposten, eller du står over for et generationsskifte. Uanset typen af virksomhed og størrelsen af dit finansieringsbehov, så kan vi hjælpe dig med at finansiere dit køb. I Vækstfonden har vi stor erfaring med ejerskifter og et dedikeret team af medarbejdere med stor viden på området, som hjælper dig med at finde den rette finansiering i samarbejde med din bank og rådgivere.

Inspiration til et godt ejerskifte

Camp Adventure

Skovtårn på Sydsjælland tiltrækker international turisme

Med udsigt over vide landskaber og midt ude i skoven ligger Sydsjællands store turistattraktion, Skovtårnet. Det 45 meter høje tårn ligger ca. 5 km fra Gisselfeld Kloster, og fra toppen kan man få et helt særligt udsyn over den Sydsjællandske natur. Det har tiltrukket turister fra både Kina, USA og Europa. Finansieringen af Skovtårnet kom på plads med et Vækstlån fra Vækstfonden, der også medfinansierede et ejerskifte for virksomheden i 2020, der skal sætte skub i virksomhedens ambitiøse planer.

Nicon Industries

Esbjerg-virksomhed vokser til dobbelt størrelse efter succesfuldt ejerskifte

I 2017 overtog Henrik Jensen og Jens Juul Nicon Industries i Esbjerg efter flere års ansættelse i virksomheden. Det lykkedes dem at skaffe den nødvendige finansiering på blot to uger gennem et samarbejde mellem virksomhedens bank Sydbank og Vækstfonden. De nye ejere kom derfor hurtigt i gang med at deres planer for stål- og aluminiumsproducenten, og siden ejerskiftet er virksomhedens medarbejderstab vokset med 50 pct.

Produktionen af hegn

Et fejlslagen generationsskifte gav nye kræfter til familievirksomhed

I Ringe på Fyn ligger produktionsvirksomheden Pit Hegn, der laver hegn til industri, landbrug og private hjem. Pit Hegn var familievirksomhed med 25 år på bagen, men...

Vestjydsk Beslag

Ejerskifte giver ny energi til produktionsvirksomhed

I Ringkøbing i Vestjylland ligger produktionsvirksomheden Vestjydsk Beslag, der i mange år havde haft en god og sund forretning. Men den tidligere ejer mente ikke, at...

Stantræk

Generationsskifte sikrer vækst hos traditionsrig produktionsvirksomhed

Med 50 år på bagen er den østjyske virksomhed Stantræk gået gennem flere generationer hos familien Lauritsen. Men da finanskrisen i 2007 ramte virksomheden, stod næste generationsskifte pludselig på højkant.

I tvivl om hvilken løsning, der passer til dig? Kontakt os

Kvinde der holder en iPhone

Mandag til torsdag 08.30-16.00, fredag 09.00-16.00

Kontakt os via

Find en løsning, der passer til dit behov

Vækstlån

Opstartsvirksomhed eller etableret virksomhed. Låneproduktet er for dig, som har brug for kapital til at gennemføre dine vækstplaner eller et ejerskifte.

Ansvarlige lån/Ansvarlige lån, Genstart

Ansvarlige lån er for dig, der skal styrke din egenkapital og øge din soliditet for at kunne finansiere dine vækstplaner. Dit fleksible alternativ til en ny investor.Ansvarlige lån, Genstart er for COVID-19-ramte virksomheder med vækstpotentiale, der har haft positive resultater op til COVID-19.

Vækstkaution

Letter din adgang til finansiering i banken, hvis du har behov for et lån på under 2 mio. kr. Dækker op til 75 pct. af bankens risiko.