Yourpay

Ny online betalingsløsning skal motivere iværksættere

Yourpay

02. maj, 2017

Iværksætter Mathias Gajhede har oplevet, hvor kompliceret det som butiksindehaver kan være at implementere en online kortbetalingsløsning. Han udviklede derfor betalingsløsningen Yourpay, der gør det lettere at springe ud som virksomhedsejer. For at få kapital til at følge med efterspørgslen har Yourpay flere gange fået finansieringshjælp hos Vækstfonden.

Om virksomheden

For onlinebutikker er noget af det vigtigste, at kunderne let kan betale med kort. Men for en lille virksomhed kan det hurtigt blive en besværlig og omkostningsfuld affære, da det kræver både en kortindløser og en gateway, som typisk sælges af to forskellige leverandører. Det problem oplevede Mathias Gajhede på egen krop, og han besluttede at udvikle en løsning. Løsningen blev Yourpay, der tilbyder både kortindløser og betalingsgateway i en samlet pakke, og som gør det både simplere og billigere at starte en forretning.

Yourpay samler to produkter i én samlet løsning, der kan gøre iværksættere mere uafhængige og fjerner unødvendige omkostninger"

Udfordring 

Siden etableringen i 2014 er Yourpay vokset støt, og allerede i 2015 havde virksomheden tiltrukket så mange potentielle kunder, at omsætningen kunne tredobles. For at kunne håndtere den stigende efterspørgsel fik Yourpay brug for at ansætte flere sælgere og udvide kontorpladsen. Men fordi markedet for kortbetalingsløsninger var relativt småt, og virksomheden stadig var ung, kunne banken ikke komme med den nødvendige kapital. Mathias Gajhede kontaktede derfor Vækstfonden og fik et Vækstlån til iværksættere. Det betød, at Yourpay kunne fortsætte væksten, og siden har Vækstfonden i 2017 bidraget med yderligere lånekapital til virksomhedens udvikling og ansættelse af flere nye medarbejdere for at sikre et højere serviceniveau, en personlig oplevelse med egen account manager for alle erhvervsdrivende og tryghed med betalingsløsningen. Det betyder, at Yourpay, der i 2016 vandt førstepladsen ved startup-konferencen Wolves Summit, i dag har opnået en solid kundebase i Danmark med over 5.000 virksomheder.

”Yourpay samler to produkter i én samlet løsning, der kan gøre iværksættere mere uafhængige og fjerner unødvendige omkostninger. Vi stiler efter at kunne konkurrere med PayPal, og samarbejdet med Vækstfonden er et godt skridt på vejen, ” siger Mathias Gajhede, direktør i Yourpay.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.