Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

Vivino

19. november, 2014

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt. Hver dag downloader 15.000 nye brugere vinværktøjet.

Udvalget af vine er stort, og det kan være en næsten umulig opgave for almindelige mennesker, der ikke ved så meget om vin at vælge imellem utallige kombinationer af smag, pris, region, årgang og drue. Vivino-appen hjælper dig gennem vinjunglen.

Skaber gennemsigtighed på vinmarkedet

Vivino blev grundlagt i 2010 af iværksætterne Heini Zachariassen og Theis Søndergaard med startkapital fra medstifteren af Skype, Janus Friis.

”Hvis jeg ville se en god film, tjekkede jeg anmeldelserne på IMDb.com. Hvis jeg derimod ville finde en god flaske vin, anede jeg ikke, hvor jeg kunne finde anbefalinger og oplysninger om vin. Derfor startede vi Vivino. Appen skaber gennemsigtighed på et for de fleste uigennemskueligt marked. Du tager bare et billede af etiketten med din smartphone, så finder Vivino information og anmeldelser af vinen,” siger Heini Zachariassen, medstifter og CEO i Vivino.

Hvis jeg ville se en god film, tjekkede jeg anmeldelserne på IMDb.com. Hvis jeg derimod ville finde en god flaske vin, anede jeg ikke, hvor jeg kunne finde anbefalinger og oplysninger om vin. "

Verdens største vin-community

I 2011 fik Vivino en investering fra den danske venturefond SEED Capital. Året efter investerede svenske Creandum ca. 5 mio. kr.

”Den første kapital har vi brugt på at få flere brugere ombord og på den måde vinde markedet. På det tidspunkt vi lancerede Vivino, var der ca. 600 vin-apps i App Store. Vi har lagt alle kræfter i at lave verdens bedste produkt til helt almindelige mennesker. I dag er vi verdens største vin-community,” forklarer Heini Zachariassen.

På vej til at blive en markedsplads

I juli 2013 rejste Vivino ca. 60 mio. kr. fra sine investorer og en af de største venturefonde i Europa, Balterton Capital.

”Vi har været meget fokuserede på at skabe en solid brugerskare, men nu skal vi til at udvikle forretningsgrundlaget. Derfor har vi fordoblet antallet af udviklere på vores kontor i København. Ambitionen er at transformere Vivino til en markedsplads, hvor vinsælgere verden over får mulighed for eksponering og vinsalg via vores platform. Her kan Vivino få kommission af de salg, der bliver foretaget via appen,” forklarer Heini Zachariassen.

Andre cases

Family Dress
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

Ausumgaard

Bæredygtighed er forudsætning - ikke en fordel

På bedriften Ausumgaard er bæredygtighed i centrum. Vindmøller og biogas producerer energi til ejendommen, medarbejderudvikling er i højsædet, mens innovationen på landbrugsvirksomheden sker i tæt samarbejde med lokalområdet. Men sådan var det ikke for 10 år siden. Det har været en rejse med mange overvejelser, retningsskift og overraskelser. Og omstilling i landbruget bliver en forudsætning i fremtiden, spår landmand på bedriften Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Dall Energy
Dall Energy

Prisbelønnet ovn skåner miljøet

Dall Energy har allerede høstet flere priser for sine unikke ovne, der sparer miljøet for skadelige partikler under afbrænding af bioaffald.