VisBlue

VisBlue giver nu grøn energi længere levetid

VisBlue

16. oktober, 2020

Aarhusianske VisBlue har skabt en banebrydende opfindelse. Med et nyudviklet batteri, muliggør virksomheden at gemme grøn energi til senere brug, og dermed sikre, at grøn strøm ikke går tabt. Samtidig opbevarer batteriet også sol- og vindenergi til timerne uden sol og dagene uden vind, sådan at der altid er bæredygtig energi at hente. Nu har virksomheden hentet kapital fra Vækstfonden til at fortsætte vækstrejsen.

Danmark er verdenskendt for vores vindeventyr og grøn vedvarende energi. Men udfordringen er at få lagret denne grønne energi til nattetimerne og vindstille dage. Men det er nu en mulighed med VisBlues batteri, redox flowbatteriet, der gemmer og lagrer alt den sol- og vindenergi, som normalt ville gå tabt under overproduktion af energi gennem f.eks. solcelleanlæg. Den bæredygtige batteriløsning sikrer dermed, at det producerede grønne energi kan få længere levetid.

”Vores teknologi kan anvendes i mange sammenhænge, men eksempelvis lagrer redox flowbatteriet den energi, som produceres gennem solcelleanlæg installeret på taget af boligforeninger,” forklarer Søren Bødker, CEO i Visblue, og fortsætter:

”Vi har blandt andet installeret otte batterisystemer til et boligområde i Herlev, hvor 800 husstande nu kan anvende en langt større del af deres genererede solenergi end tidligere, og altså både agere mere bæredygtigt ved at effektivisere energiressourcerne, men samtidig også spare penge i strøm ved at opbevare solenergien til senere brug.”

800 husstande kan nu anvende en langt større del af deres genererede solenergi end tidligere"

- Søren Bødker, CEO i Visblue

Lagring af solenergi til industriel brug er netop en af VisBlues store potentialer. Ved at bruge teknologien i et format, der kan anvendes industrielt til f.eks. boligforeninger, hoteller, datacentre og ligesom boligbyggeriet i Herlev, er VisBlue med til at nedbringe CO2-udledningen ved fossiltproduceret energi markant.

Udover at booste til den grønne omstilling gennem teknologien, så er batteriet i sig selv også et grønt tiltag, da 99% af batteriet er genanvendeligt. VisBlue har generelt affaldshåndtering højt på prioriteringslisten, hvilket også har medført til flere bæredygtighedspriser siden deres start tilbage i 2014. VisBlue benytter biprodukter fra stålproduktioner i deres batterier, for at sikre at materialerne og råstofferne er udvundet under ordentlige forhold. ”De mange grønne forhold er også en af grundene til, at Vækstfonden er særligt glade for at kunne bidrage med finansiering,” siger Christian Tanbæk Nielsen, Erhvervskundechef i Vækstfonden, og han tilføjer.

”VisBlue og deres redox flowbatteri har kæmpe grønt potentiale. Noget vi i Vækstfonden gerne vil bidrage til at understøtte. Derfor er vi også glade for at kunne bidrage med finansiering i form af et Investorlån, så VisBlue kan gøre vækststrategien til en realitet.”

Andre cases

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...