Vangen

Erik Pedersen udbygger til fremtiden på sin bedrift i Nordjylland

16. januar, 2019

27-årige Erik Pedersen har toprenoveret en ældre bedrift ved Vrå i Nordjylland. Med et Etableringslån fra Vækstfonden i ryggen købte den unge landmand den konkursramte bedrift, som efter et lille års renovering nu står klar til de næste mange årtier

Erik Pedersen har brugt et år på at toprenovere og udvide bedriften Vangen, så den står klar til smågrisproduktion mange år frem i tiden. Landbruget var en konkursramt ejendom, men Erik Pedersen så muligheder bedriften, der har plads til 1250 søer med smågrise til 7-kg. Med en grundig og velforberedt plan gik han i gang med at kompletrenovere og udvide flere bygninger på bedriften.  

”Da jeg købte Vangen, der en del ting, jeg ønskede at modernisere. Jeg blev hurtig klar over, at hvis jeg ville bevæge mig ind i dansk svineproduktion, så skulle jeg lave en række investeringer. Og Vangen havde lige gennemgået en række renoveringer samt nybyg, der gjorde det oplagt at udbygge stalden,” fortæller Erik Pedersen.  

Bedriften ved Vrå var ramt af konkurs og havde stået tomt et års tid, da Erik Pedersen gik i gang med sit byggeprojekt. Ejendommen havde gode muligheder for udbygning, og den nye stald er første skridt på vejen mod et mål om at opbygge en integreret produktion, hvor smågrisene starter i farestalden på Vangen,  flyttes så til en fremtidig smågrisestald og ender i slagtesvinestalden.

”I første omgang har vi udbygget både løbe- og farestalden. Men med tiden, håber jeg på at kunne generationsskifte til stalde som huser hele produktionslinjen,” siger Erik Pedersen.

Vi gik nærmest i gang med byggeprojektet dagen efter overtagelsen"

Vækstfonden gav lån til udbygning af stald 

Erik Pedersen kender Vækstfonden gennem sit netværk, og derfor tog han hurtig kontakt, da Vangen kom til salg.  

En kombination af et Etablerings- og et Vækstlån fra Vækstfonden gav den unge landmand mulighed for at søsætte sine planer ved overtagelsen.  

”Vi gik nærmest i gang med byggeprojektet dagen efter overtagelsen. Lånet fra Vækstfonden har været med til at sikre, at jeg først og fremmest kunne overtage bedriften, men også at jeg har kunnet igangsætte min strategi fra dag et. Og nu er vi faktisk ved at rydde de sidste ting op efter byggeriet,” fortæller Erik Pedersen.

Andre cases

International Bag Industry

Nye maskiner sikrer mere effektiv og miljøvenlig produktion af plastposer

Med en Vækstkaution kunne International Bag Industry forny produktionsapparatet med nye og mere effektive maskiner.

Innovaid

Bedre livskvalitet for handikappede med interaktive hjælpemidler

En dansk ingeniør fra Aarhus har udviklet en ny type interaktive hjælpemidler, der forbedrer mobiliteten hos fysisk handikappede..

Icebreaker
Icebreaker

Nordjysk virksomhed vil gøre isterninger til en millionforretning

Den aalborgensiske virksomhed Icebreaker har udviklet en patenteret teknologi, der gør det hurtigt og let at lave isterninger. Visionen er at revolutionere den måde, vi producerer isterninger