Vangen

Erik Pedersen udbygger til fremtiden på sin bedrift i Nordjylland

16. januar, 2019

27-årige Erik Pedersen har toprenoveret en ældre bedrift ved Vrå i Nordjylland. Med et Etableringslån fra Vækstfonden i ryggen købte den unge landmand den konkursramte bedrift, som efter et lille års renovering nu står klar til de næste mange årtier

Erik Pedersen har brugt et år på at toprenovere og udvide bedriften Vangen, så den står klar til smågrisproduktion mange år frem i tiden. Landbruget var en konkursramt ejendom, men Erik Pedersen så muligheder bedriften, der har plads til 1250 søer med smågrise til 7-kg. Med en grundig og velforberedt plan gik han i gang med at kompletrenovere og udvide flere bygninger på bedriften.  

”Da jeg købte Vangen, der en del ting, jeg ønskede at modernisere. Jeg blev hurtig klar over, at hvis jeg ville bevæge mig ind i dansk svineproduktion, så skulle jeg lave en række investeringer. Og Vangen havde lige gennemgået en række renoveringer samt nybyg, der gjorde det oplagt at udbygge stalden,” fortæller Erik Pedersen.  

Bedriften ved Vrå var ramt af konkurs og havde stået tomt et års tid, da Erik Pedersen gik i gang med sit byggeprojekt. Ejendommen havde gode muligheder for udbygning, og den nye stald er første skridt på vejen mod et mål om at opbygge en integreret produktion, hvor smågrisene starter i farestalden på Vangen,  flyttes så til en fremtidig smågrisestald og ender i slagtesvinestalden.

”I første omgang har vi udbygget både løbe- og farestalden. Men med tiden, håber jeg på at kunne generationsskifte til stalde som huser hele produktionslinjen,” siger Erik Pedersen.

Vi gik nærmest i gang med byggeprojektet dagen efter overtagelsen"

Vækstfonden gav lån til udbygning af stald 

Erik Pedersen kender Vækstfonden gennem sit netværk, og derfor tog han hurtig kontakt, da Vangen kom til salg.  

En kombination af et Etablerings- og et Vækstlån fra Vækstfonden gav den unge landmand mulighed for at søsætte sine planer ved overtagelsen.  

”Vi gik nærmest i gang med byggeprojektet dagen efter overtagelsen. Lånet fra Vækstfonden har været med til at sikre, at jeg først og fremmest kunne overtage bedriften, men også at jeg har kunnet igangsætte min strategi fra dag et. Og nu er vi faktisk ved at rydde de sidste ting op efter byggeriet,” fortæller Erik Pedersen.

Andre cases

QuickOrder
QuickOrder

Digitalisering og machine learning skal løfte restauranter

Odense-baserede QuickOrder har med deres digitale løn- og kassesystem indtaget restaurationsbranchen. Målet er at skabe en platform, som bl.a. gennem machine learning skal indsamle data om kunderne, så den enkelte restaurant kan tages til det næste niveau...

Hopspots
Hopspots

Børn skal lære mens de leger

Danske Hopspots vil udvikle børns læring mens de leger – også i skoletiden. Derfor har de udviklet et interaktivt læringsværktøj netop til skoler og institutioner, som kobler interaktivitet med bevægelse. Hopspots har fået finansiering fra Vækstfonden.

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.