System Transport

Automatisering af dansk logistikvirksomhed skal øge omsætningen med 50 pct.

Spring Copenhagen

10. oktober, 2017

For at kunne takke ja til flere store kunder måtte den danske logistik- og transportvirksomhed System Transport investere ca. 27 mio. kr. i en ny automatiseret lagerenhed. Finansieringen kom på plads med et Vækstlån fra Vækstfonden, og ambitionen er at øge omsætningen næste år fra 200 til 300 mio. kr.

Logistik- og transportvirksomheden System Transport i Herning har specialiseret sig i at løse opgaver for store brands i mode- og tøjbranchen. I de knap 80.000 kvadratmeter lager fordelt på 2 danske byer, en tysk og en polsk tilbyder virksomheden bl.a. kvalitetskontrol, presning og pakning af kundernes tekstilprodukter

I takt med en stigende efterspørgsel på System Transports service blev der akut behov for at udvide og automatisere lageret i Roskilde.

Katalysatoren var en netop indgået kontrakt med en dansk sportsgigant om håndtering af 6,5 mio. stk. tøj og sko årligt over fem år.

Ambitionen er at øge den årlige omsætning med 50 procent fra 200 mio. kr. til 300 mio. kr. inden for det næste år."

”For at kunne møde kundes krav og samtidig ruste os til fremtidige ordrer har vi investeret i en ny, automatiseret lagerhal beliggende i forlængelse af vores lokaler i Roskilde. Den indeholder nyt, effektivt sorteringsanlæg, transportsystemer og IT, så vi også kan være konkurrencedygtige på prisen og på den måde tiltrække flere kunder,” siger ejer og administrerende direktør i System Transport, Tony Jakobsen.

Automatiseringen af logistikenheden løb op i ca. 27 mio. kr., og derfor havde System Transport brug for kapital. 10 mio. kr. af kapitalbehovet fik virksomheden med et Vækstlån fra Vækstfonden.

”Knap 27 mio. kr. er mange penge, og med Vækstfonden fik vi den samlede finansiering til at hænge sammen. Med automatiseringen af lageret er vi rustet til at tage endnu flere store kunder ind. Ambitionen er at øge den årlige omsætning med 50 procent fra 200 mio. kr. til 300 mio. kr. inden for det næste år”

Andre cases

Vivino

Hele verden deler viden om vin med dansk app

På få år har danske Vivino vippet alle konkurrenter af pinden. Virksomheden har lavet en app, der bliver flittigt anvendt i hele verden til at dele anmeldelser og beskrive alverdens vine. Med solid opbakning fra flere venturefonde har Vivino siden 2010 mere end fordoblet tilgangen af brugere årligt.

Trustpilot

0 til 400 medarbejdere med venturekapital

Den danske iværksættersucces Trustpilot er på blot få år blevet Europas største webplatform for brugeranmeldelser af virksomheder og serviceydelser. Med knap 750 mio. kr. fra både kapital- og venturefonde er virksomheden vokset fra kælderen og ud til forbrugere og virksomheder i 65 lande.

EVOLVA

Gær giver billigere og bedre versioner af stevia, safran og vanilje

Evolva startede ud i biotek med fokus på at udvikle lægemidler. I dag bruger virksomheden sine naturlige gæringsprocesser til at fremstille fødevareingredienser med samme gode egenskaber, som findes i dyre naturprodukter som fx vanilje, safran og stevia.